کد خبر: ۱۱۴۳۸۸

کلر ژوبرت:

بسته مخصوص «جشنواره غنی‌پور» معرفی کنید/ همچنان در پخش کتاب ضعف داریم

کلر ژوبرت گفت: کاش تمام آثار نامزد، تقدیری و برگزیده جشنواره غنی‌پور، به صورت مفصل‌ و نه فقط در حد ذکر عنوان بلکه با بیان دلایل انتخاب‌ معرفی شوند. حتی می‌توان به صورت «بسته مخصوص جشنواره» آنها را مهیا کرد.

بسته مخصوص «جشنواره غنی‌پور» معرفی کنید/ همچنان در پخش کتاب ضعف داریمبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، کلر ژوبرت ‌متولد ۱۳۴۰ شمسی در پاریس است؛ در یک خانواده تحصیل کرده مسیحی بزرگ شده و در سن ۱۹ سالگی به دین مبین اسلام مشرف شده است.

او نویسنده‌ای موفق است که پس از ازدواج با همسر ایرانی‌اش از حدود ۲۵ سال پیش در تهران ساکن شده. ژوبرت هم به فارسی و هم به فرانسه برای بچه‌ها می‌نویسد. او، بیش‌تر داستان‌هایش را خودش تصویرگری می‌کند. حالا که به نوزدهمین و بیستمین جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور نزدیک می‌شویم، شما را به یک گپ کوتاه با خانم ژوبرت مهمان می‌کنیم.

«کلر ژوبرت» نویسنده و تصویرگر کتاب‌های کودک در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در پاسخ به اینکه «با شناختی که از جشنواره شهید غنی‌پور دارید، به ما بگویید تا چه حد توانسته در معرفی آثار ناب و خواندنی حوزه ادبیات، به خصوص ادبیات کودک که موفق باشد؟» گفت: جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور، به خاطر تعلقش به مسجد جواد الائمه(ع) و ارتباطش با زنده‌یاد امیرحسین فردی، بنیانگذار جریان داستان‌نویسی انقلاب و شهید نویسنده حبیب غنی‌پور، جایگاه خاصی در میان جشنواره‌های کتاب دارد. در بخش کودک، با شناختی که از هیأت داوری دارم، مطمئنم کتاب‌ها با دقت بسیار بررسی می‌شوند و از فرصت استفاده می‌کنم تا به همه این دوستان گرامی خداقوت بگویم.

وی اضافه کرد: در مورد این که چقدر این جشنواره توانسته آثار ناب ادبیات کودک را معرفی کند، از نظر من جالب‌ترین قسمت جشنواره معرفی نامزدهاست؛ چون در این مرحله با چند عنوان کتاب مواجه می‌شویم که از میان تعداد زیادی آثار انتخاب شده‌اند؛ در حالی که در مرحله پایانی، فقط یکی دو کتاب معرفی می‌شوند. معرفی کتاب‌هایی که به عنوان نامزد جشنواره انتخاب می‌شوند، این فرصت را ایجاد می‌کند تا مخاطبان با تعداد کتاب‌های مناسب  بیشتری آشنا شوند.

وی پیرامون دو کتابش به نام‌های «کفش‌های بافتنی» و «قطره‌های ریز ریزو» که هر دو در نوزدهمین و بیستمین دوره این جشنواره نامزد معرفی شده، افزود: هر دو کتاب مناسب گروه‌های سنی الف و ب است. کتاب «کفش‌های بافتی» از مجموعه ۴ جلدی «داستان‌های شکر خدا» است که توسط انتشارات به‌نشر منتشر شده و هر جلد حاوی سه داستان است. در این مجموعه، داستان «کفش‌های بافتنی» داستان بچه‌روباهی است که در مقابل سروصدای همسایه‌ها، راهکار صلح‌آمیزی را پیدا می‌کند. کتاب دیگر کتاب «قطره‌های ریزریزو» هم از مجموعه ۴ جلدی «قصه‌های ریزه‌میزه» از آثار منتشر شده توسط انتشارات داستان جمعه است. داستان ابر کوچولویی است که به جای افسوس خوردن به خاطر کوچکی‌اش، مانند دوستانش، مفید بودن را تجربه می‌کند.

ژوبرت درباره کارکرد جشنواره و این که جشنواره بعد از برگزاری ۲۰ دوره باید چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی را در الویت‌های کار خود قرار دهد، توضیح داد:‌ در بخش ادبیات کودک، معرفی آثار برجسته از اهداف اصلی این جشنواره باشد، کاش ترتیبی اندیشیده شود که تمام آثار نامزد شده و تقدیری و برگزیده در هر دوره، به صورت مفصل‌تر و نه فقط در حد ذکر عنوان و نام مؤلف و ناشر، معرفی شوند و ضمنا دلایل انتخاب‌شان هم بیان می‌شد. حتی اگر امکان سفارش این کتاب‌ها به صورت «بسته مخصوص جشنواره» فراهم می‌شد یا جای خاصی برای فروش ارائه می‌شدند عالی بود، که البته می‌دانم کار ساده‌ای نیست و شاید شدنی هم نباشد. من هر سال اخبار جشنواره را دنبال کنم و سعی می‌کنم کتاب‌های معرفی شده را به دست بیاورم، اما به خاطر ضعف پخش کتاب یا مشکلات دیگر، خیلی وقت‌ها پیدا نمی‌کنم. احتمالا خیلی‌ از علاقه‌مندان دیگر هم با این مشکل مواجه می‌شوند و شناخت‌شان از این کتاب‌ها در حد یک عنوان باقی می‌ماند.

آئین پایانی نوزدهمین و بیستمین دوره جشنواره شهید غنی پور روز دوشنبه۱۱ اسفندماه مجازی برگزار خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴

خوانش نمایشنامه «راز پروانه‌ها» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

فرشته‌ها شبیه «فرشته‌»اند؛ آقازاده‌ها این دختر را خوب بشناسند

آغاز اکران آنلاین مستند برگزیده جشنواره فیلم فجر