کد خبر: ۱۱۵۰۶۸

فراخوان بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی منتشر شد/ معرفی قصه‌گوی برتر کشور برای نخستین بار

فراخوان بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «آینده ساختنی است» و با محورهای موضوعی امیدها و آرزوها، شادی‌ها و غم‌ها و ایثار و ازخودگذشتگی (جهاد و مقاومت در عرصه‌های مختلف زندگی) منتشر شد. این جشنواره به دلیل شیوع کرونا، به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی از فروردين ١٤٠٠//به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فرهنگ و هنر، بر اساس فراخوان منتشر شده، بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دلیل شیوع بیماری کرونا، به صورت مجازی برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان در حوزه‌های مختلف می‌توانند با مراجعه به پایگاه جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir نسبت به ثبت‌نام و ارسال آثار خود اقدام کنند.
بر این اساس، فرآیند اجرایی جشنواره از ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ آغاز شده و مرحله پایانی آن در آذر امسال و هم‌زمان با شب یلدا برگزار خواهد شد.

برگزاری بخش‌های قدیمی با رویکردی جدید

بخش ملی شامل اجرای زنده‌ (مجازی) قصه‌گویی از سوی دختران و پسران (۱۲ تا ۱۸ سال)، زنان و مردان (۱۸سال به بالا) و مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها در سه بخش «قصه‌هایی برای کودکان»، «قصه‌هایی برای نوجوانان» و «قصه‌هایی برای بزرگسالان» و بخش بین‌الملل شامل رقابت صحنه‌ای (مجازی) قصه‌گویان برگزیده‌ی ۲۲ دوره جشنواره قصه‌گویی در مراحل منطقه‌ای، ملی یا بین‌الملل، قصه‌گویان و مجریان حرفه‌ای دارای سابقه اجرا در رسانه ملی و تئاتر کشور و قصه‌گویان منتخب سایر کشورها، دو بخشی است که همانند گذشته و با تغییراتی جزیی برگزار خواهد شد.

معرفی «قصه‌گوی برتر» کشور برای نخستین بار

بر اساس آنچه در فراخوان منتشر شده در جشنواره بیست‌وسوم، دو بخش جدید با نام‌های «قصه‌گوی برتر» و «پادکست» به جشنواره اضافه شده است.

قصه‌گوی برتر، رقابت حرفه‌ای‌های حوزه‌ی قصه‌گویی است و با شکل و شمایلی متفاوت از سایر بخش‌های جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی است که در آن تنها افرادی می‌توانند شرکت کنند که بر اساس جدول امتیازات مشخص شده، امتیاز لازم را در حوزه‌های مختلف به دست بیاورند.

برگزیده شدن در حداقل ۳ دوره از جشنواره‌های قصه‌گویی کانون در سطح ملی یا بین‌الملل یا جشنواره‌های معتبر قصه‌گویی بین‌الملل، سابقه‌ی حداقل ۵ اجرای قصه‌گویی به صورت حرفه‌ای در رسانه‌ی ملی، فعالیت موثر اجتماعی در رخدادهای قصه‌گویی، همکاری با خیریه‌ها، ویژه‌برنامه‌ها و...، سابقه‌ی تدریس قصه‌گویی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های معتبر، فعالیت‌های علمی‌پژوهشی و تالیف در حوزه قصه‌گویی و گذراندن بیش از ۸۰ ساعت دوره‌ی آموزش قصه‌گویی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یا مراکز آموزشی معتبر مواردی است که هر کدام امتیاز منحصر به خود را دارند و قصه‌گویان متقاضی شرکت در بخش «قصه‌گوی برتر» باید حد نصاب امتیاز را در این موارد به دست آورند.

در این بخش، قصه‌گویان در مرحله اول از میان متون مشخص شده از سوی دبیرخانه جشنواره سه اجرا برای گروه‌های مختلف سنی مختلف خواهند داشت و در صورت کسب امتیاز لازم به مرحله بعدی راه می‌یابند که در آن قصه‌گویان باید یک قصه را که به صورت قرعه‌کشی مشخص شده است در کنار دیگر قصه‌گویان اجرا کرده و یک اجرا نیز به صورت بداهه خواهند داشت.

یک بخش جدید برای علاقه‌مندان به «پادکست»

پادکست هم به عنوان یک بخش نوپا در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، فرصتی تازه برای آن‌ دسته از علاقه‌مندان به قصه‌گویی است که می‌خواهند از طریق ابزارهای نوین به ترویج این هنر بپردازند. پادکست قصه‌گویی که همان روایت قصه در قالب یک فایل صوتی با مجموعه‌ای از افکت‌هاست، پادکست درباره‌ی قصه‌گویی (پادکست مستند قصه‌گویی) که به موضوع‌های تحقیقی و مستند همچون خاستگاه قصه‌ها، معرفی قصه‌گویان برتر و چهره، تاریخچه قصه و قصه‌گویی، معرفی فعالان توسعه و ترویج هنر قصه‌گویی و... با استفاده از مصاحبه، میزگرد، صداهای منتشر شده و خوانش بخشی از کتاب اختصاص دارد و پادکست قصه‌های بومی و فولکلور (پادکست پژوهشی) که با هدف شناخت و معرفی قصه‌ها و قصه‌گویان بومی، محلی و فولکلور برگزار می‌شود سه شاخه اصلی این بخش هستند که متقاضیان می‌توانند برای شرکت در آن‌ها اعلام آمادگی کنند.

برگزاری «قصه‌ ۹۰ ثانیه» با موضوع‌های جدید

امسال و برای سومین مرتبه، مسابقه قصه ۹۰ ثانیه با عنوان «قصه زندگی من» در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی برگزار خواهد شد. بر اساس آنچه در فراخوان مورد اشاره قرار گرفته «من و کرونا» که روایت ایثار و از خودگذشتگی کادر درمان، روایت زندگی در روزهای قرنطینه و روایت مهربانی و همدلی با دیگران و... است و همچنین «دیروز غرورآفرین، فردای افتخارآفرین» که روایت جان‌فشانی‌های سربازان و رزمندگان انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس، مدافعان حرم، شهدای هسته‌ای ‌و قهرمانان حوزه‌ی علم و دانش است دو محور موضوعی بخش ۹۰ ثانیه‌ای است که در آن تمامی گروه‌های سنی امکان شرکت را دارند.

یادآوری می‌شود مرحله پایانی بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم‌زمان با شب یلدا به صورت مجازی برگزار می‌شود.

پوستر بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون

سلیمان طاهری طراح پوستر بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی با بیان این‌که شعار ثابت این جشنواره «آینده ساختنی‌ است» گفت: در این دوره قصد داشتیم از زاویه دیگری شعار «آینده ساختنی ا‌ست» در طراحی اثر دیده شود؛ بنابراین زمینه اصلی، قصه «پیرمرد و ترب» یکی از قصه‌های کهن ایرانی است و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم تولیدات مختلفی با این موضوع دارد.

او اظهار کرد: ما قصه «پیرمرد و ترب» را مبنا قرار دادیم و در نظر داشتیم در بازنویسی قصه‌های ایرانی عنصر فناوری و پیشرفت را با نگاه به آینده و شعار «آینده ساختنی‌ست» نمایش دهیم. برای همین منظور امسال به‌طور مشخص یک عنصر ربات به پوستر اضافه شده است.
طاهری افزود: این ربات دوست‌دار محیط زیست است، از انرژی پاک استفاده می‌کند و با کمترین آسیب به محیط زیست، آن ترب را از جایش جدا می‌کند. بچه‌ها هم در این فرآیند به پیرمرد و پیرزنی که باغدار هستند کمک می‌کنند.
طراح پوستر بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با بیان این‌که در موضوع‌های جشنواره به شرایط موجود اشاره شده است و بخش ویژه کرونا وجود دارد، اضافه کرد: اما در پوستر نخواستیم به این مقطع زمانی خاص اشاره کنیم و بیشتر، بحث نگاه به آینده را در نظر گرفتیم. همه امیدوار هستیم این مقطع گذرا باشد و اصل ماجرا برای ما همان آینده است.

سروش صحت دبیر هنری جشنواره بیست‌وسوم قصه‌گویی کانون
 سروش صحت با توجه به ذائقه و نیاز مخاطبان امروز و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه این هنر و تجربه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در امر برگزاری بیش از دو دهه جشنواره قصه‌گویی در راستای مشارکت بیشتر مردم، هنرمندان، نویسندگان و قصه‌گویان و ارتقای سطح هنری جشنواره به عنوان دبیر هنری انتخاب  شد. همچنین مجید توکلی، از سینماگران کشور که در دو سال گذشته دبیر اجرایی جشنواره قصه‌گویی بوده است به همین عنوان منصوب شد.


گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران

فرهادی دوباره در فرانسه فیلم می‌سازد

اختصاص ۷۵ هزار مترمربع فضای مسقف برای برپایی نمایشگاه کتاب

هفدهمین نشست کانون هنری «دل‌آواز» در فرهنگسرای ابن سینا

کارگاه نقاشی و کاردستی برای کودکان همراه با قصه‌خوانی در خانه‌ فرهنگ باصفا

جواد رمضان‌نژاد رییس «ساترا» شد

انتشار مستندهای برگزیده «سینما حقیقت» در نمایش خانگی

اجتماع بزرگ سوگواری هیئات مذهبی منطقه ۲۲ در مراسم امام‌صادقی‌ها

آیین اختتامیه دومین جشنواره هنر عاماج با معرفی برگزیدگان در برج میلاد برگزار شد

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۲ اردیبهشت‌ماه

برنامه تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره موسیقی باران برگزار شد

برنامه‌های فرهنگسرای سلامت به مناسبت هفته سلامت اعلام شد

تازه‌ترین آمار درباره میزان مخاطبان «پایتخت ۷»

شب شعر سعدی در کتابخانه مصطفی رحماندوست

نمایشگاه مرور آثار اصل هنرمندان کارتونیست خارجی در خانه کاریکاتور ایران

نه دست مانده، نه تاب و توان به پیکر من...

«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد / حاتمی‌کیا: کارن، کار خود را کرد!

کارگاه آموزشی «مزاج‌شناسی» در خانه فرهنگ پرواز

نشست نقد و بررسی کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در کتابخانه تلاش

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه

پنجاهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ایستگاه سعدی»

درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

برپایی اولین بازارچه «کاسبان کوچک» در منطقه ۱۹