کد خبر: ۱۱۷۶۱۵

حامد شیخی مطرح کرد؛

وقتی «جهنم» حاصل نگاه یک غریبه است/ اتاقی در بسته به مثابه دوزخ

حامد شیخی نویسنده و کارگردان نمایش «جهنم» درباره چگونگی شکل‌گیری این اثر نمایشی توضیح داد.

وقتی «جهنم» حاصل نگاه یک غریبه است/ اتاقی در بسته به مثابه دوزخبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، حامد شیخی نویسنده و کارگردان نمایش «جهنم» که از ۶ مرداد ماه اجرای خود را در خانه نمایش مهرگان آغاز کرده است در این باره گفت: خوشبختانه علی رغم اینکه سایت فروش بلیت با ما همکاری نکرده و امکان خرید اینترنتی برای نمایش وجود ندارد و فعلاً تنها از طریق گیشه می‌توان اقدام به خرید بلیت کرد اما در چند روز اول اجرا استقبال از کار خیلی خوب بوده است.

وی درباره شکل‌گیری این نمایش توضیح داد: «جهنم» براساس ۲ نمایشنامه «مرگ در می‌زند» وودی آلن و «دوزخ» ژان پل سارتر نوشته شده است. در واقع نمایش، فردای اتفاقات نمایشنامه «مرگ در می‌زند» را در فضای «دوزخ» به نمایش می‌گذارد. ایده اولیه شکل‌گیری نمایش از اثر سارتر و مفهوم «درِ بسته» در اتاقی به مثابه جهنم گرفته شده است.

شیخی درباره فضاسازی نمایش بیان کرد: نمایش از فضایی سوررئال برخوردار است اما جهنمی که در اینجا به نمایش می‌گذاریم چیزی نیست که همیشه درباره جهنم شنیده‌ایم و قرار نیست حضور در آن با عذاب و درد و رنج و شعله‌های آتش همراه باشد بلکه جهنم در این نمایش حاصل نگاه یک غریبه است که شخصیت نمایش را به یاد فردی آشنا می‌اندازد و این نگاه است که او را عذاب می‌دهد. در این نمایش برخلاف کارهای قبلی‌ام که بیشتر به سمت تئاتر بی چیز می‌رفتم، از عنصر رنگ و نور استفاده زیادی کرده‌ام که این مساله در طراحی لباس و گریم و دکور نمایش مشهود و اجرا از یک وحدت رنگ برخوردار است.

این کارگردان و بازیگر تئاتر در پایان گفت و گو به خبرنگار مهر عنوان کرد: این نمایش قرار بود ۲۷ تیر ماه به صحنه برود اما تعطیلی‌های پی در پی و از طرف دیگر استاندارد نبودن سامانه جامع صدور مجوز هنرهای نمایشی برای تایید متن و بازبینی که مدام قطع و وصل می‌شد، اجرای کار را عقب انداخت. امیدوارم نمایش تا پایان اجرا با مشکلی روبرو نشود و بدون توقف بتواند به اجرای خود ادامه دهد.

نمایشنامه «مرگ در می‌زند» وودی آلن بازآفرینی طنز اثر «مهر هفتم» از مشهورترین فیلم‌های اینگمار برگمان است که در آن تلاش دارد روایتی از دور زدن مرگ را به تصویر بکشد. در این نمایشنامه مرگ به سراغ نات آکرمن میانسال می‌رود و نات تلاش می‌کند تا با ترفندهایی بر مرگ پیروز شود و زندگی‌اش را پس بگیرد.

در نمایشنامه «دوزخ» سارتر نیز جهنم به شیوه‌ای متفاوت تصویرسازی می‌شود؛ سه نفر به نام‌های گارسِن، اینس و استل بعد از مرگشان وارد اتاقی می‌شوند که گویا دوزخ آنهاست. اینجا اتاقی با یک دریچه است که از طریق آن می‌توان تمام اتفاقات روی زمین را تماشا کرد. درب این اتاق برای همیشه بسته است و چراغ نیز هیچ وقت خاموش نمی‌شود. برعکس تصور عموم از جهنم که باید جایی تاریک باشد، اینجا روشنِ روشن است. خواب نیز در اینجا بی‌معنی است و آنها حتی از توانایی پلک زدن و روی هم گذاشتن چشمانشان برای یک لحظه کوتاه هم ناتوانند.

بازیگران نمایش «جهنم» که تا ۲۲ مرداد ماه ساعت ۲۰ در سالن شماره یک خانه نمایش مهرگان روی صحنه است به ترتیب ورود عبارتند از حامد شیخی، امیررضا باباولیان، یگانه سروری، تداعی سعیدی فر.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
اعلام نتایج بررسی متون ۲ بخش جشنواره تئاتر «شهر»
گزیده‌ای از اشعار شفیعی‌کدکنی برای کودکان منتشر شد
مسابقات فوتبال نوباوگان به همت فرهنگسرای رویش
اکران و نقد «ساعت‌ها» در سینما اندیشه
اکران آنلاین فیلم «پیر پسر» آغاز شد
«سواد رسانه‌ای در مسیر آینده دیجیتال»؛ آغاز برنامه‌های ملی به مناسبت هفته جهانی سواد رسانه‌ای ۲۰۲۵
شصت و ششمین نشست کانون عکاسی شفق با عنوان «معجزه‌ای برای عکاسان»
«به افتخار نوجوونی»؛ مشارکتی هدفمند در تقویت نشاط و هویت نسل نوجوان
آغاز اردو‌های مهارت‌افزایی هنری و فرهنگی در فرهنگسرای اشراق
اعلام آثار پذیرفته‌شده در بخش «دیگرگونه‌های اجرایی» جشنواره تئاتر «شهر»
معرفی و نقد آثار زینب اطهری در فرهنگسرای سلامت
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۵ آبان‌ماه ۱۴۰۴
از بررسی روند تغییرات تا تاثیر فضای مجازی بر استقبال نسل‌نو از ترانه
برگزاری یادبود ناصر تقوایی در خانه هنرمندان
نمایش موزیکال «رویای شیرین» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نشست «در ستایش شعر» در فرهنگسرای سرو
پیکر واحد خاکدان دوشنبه تشییع و خاکسپاری می‌شود
نمایشنامه‌خوانی «کوپه ۶۴» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴
«اردو در قبرستان ژغاره»؛ صد و دوازدهمین کتاب پیشنهادی باشگاه بچه‌کتابخون‌ها
رونمایی از کتاب «قانون هفتم آدم‌های تنها» در فرهنگسرای اشراق
خانه فرهنگ امیرکبیر؛ خانه‌ای پویا برای بانوان و دختران منطقه ۲۲
نمایش و نقد فیلم «استیو» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت هنرمندی که «ژن خلاقیت» دارد؛ تئاتر برایم خود زندگی است
نمایشگاه گروهی پوستر «سوغات منا» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی