جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
ساعت : ۰۹:۱۱
کد خبر: ۱۱۸۲۵۹
|
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵

پانزدهمین آیین تجلیل از «نوگلان حسینی» آغاز به کار کرد

رییس فرهنگ‌سرای اندیشه ضمن اعلام آغاز به کار پانزدهمین آیین «نوگلان حسینی» گفت: توجه به تربیت و پرورش مداحان نخبه که با بهره‌گیری از مفاهیم عمیق عاشورایی آن را به شیوه‌ای هنرمندانه به عزاداران حسینی منتقل کنند، امری ضروری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، آیین تجلیل از «نوگلان حسینی» ویژه‌برنامه فرهنگ‌سرای اندیشه برای شناسایی و معرفی استعدادهای برتر مداحی و روضه‌خوانی از بین نوجوانان است. این برنامه که تا کنون ۱۴ دوره از آن برگزار شده است، همه ساله همزمان با دهه سوم ماه محرم فراخوان خود را منتشر کرده و از نوجوانان علاقه‌مند به مداحی دعوت می‌کند تا در این رویداد بزرگ فرهنگی شرکت کنند.

پانزدهمین دوره از آیین «نوگلان حسینی» مصادف با محرم ۱۴۴۳ هجری قمری به همت فرهنگ‌سرای اندیشه فعالیت خود را آغاز می‌کند. مدح و مرثیه (شامل انتخاب و حفظ اشعار مناسب و بیان مقتل و تاریخ مستند)، صوت و لحن (شامل زیبایی و قوت صدا، استفاده از الحان مناسب و ردیف‌های آوازی)، نوحه‌خوانی (شامل مضمون، ملودی و ریتم مناسب) و حُسن اجرا (شامل اجرای مؤثر، پوشش و ظاهر مناسب و مدیریت زمان) شاخص‌های داوری این سوگواره است. 

علاقه‌مندان (تمامی دانش‌آموزان پسر در کلیه مقاطع و پایه‌های تحصیلی) می‌توانند برای ثبت نام و شرکت در این برنامه، یک ویدئوی ۳ تا ۵ دقیقه‌ای (به صورت افقی و حداکثر تا ۱۰ مگابایت) از مداحی خود را (با لباس مرتب و بدون نیاز به دکور، سیستم صوت و...) با شاخص‌های داوری اشاره شده، از طریق درگاه‌های اینترنتی www.nogolanhosseini.ir و یا www.qurantv.ir و یا از طریق لینک ثبت نام http//10a.ir/1Dj بارگذاری و ارسال کنند. همچنین شماره تلفن‌های ۱۵-۸۸۵۰۵۵۱۳-۰۲۱ پاسخگوی سؤالات شهروندان است.

مهلت ارسال آثار ۱۵ شهریورماه خواهد بود و جوایز این آیین به شرح زیر است:
نفر اول: ۲۰ میلیون ریال همراه با مدال نوکری امام حسین (ع) و لوح تقدیر
نفر دوم: ۱۵ میلیون ریال همراه با مدال نوکری امام حسین (ع) و لوح تقدیر
نفر سوم: ۱۰ میلیون ریال همراه با مدال نوکری امام حسین (ع) و لوح تقدیر

ناصر امین‌زاده مدیر فرهنگی هنری منطقه ۷ و رییس فرهنگ‌سرای اندیشه با اعلام این خبر افزود: یکی از رموز ماندگاری فرهنگ عزاداری برای امام حسین علیه‌السلام و شهدای کربلا در ماه محرم و صفر، ماهیت و اصالت پیام روشن و درس‌های واقعه عاشوراست که همچنان پس از گذر قرن‌ها زنده و پویا بوده و هدایتگر مسلمانان به مسیر درست است. بیان فداکاری‌های امام حسین (ع) و یارانش در واقعه کربلا، ذکر مصیبت‌ها و یادآوری مضامین اخلاقی نهفته در این اتفاق بزرگِ تاریخِ شیعه، مسئولیت بزرگی است که بر دوش ما قرار دارد. این مفاهیم متعالی در قالب هنر قدسی و زیبایی تجلی پیدا می‌کند که آن را مداحی و روضه‌خوانی می‌نامیم.

وی با اشاره به تحریفات در واقعه عاشورا گفت: در سال‌های اخیر بعضاً شاهد اتفاقاتی هستیم که رویکرد تحریف در واقعه عاشورا را به همراه داشته و با شان امام معصوم فرسنگ‌ها فاصله دارد. از این روی به نظر می‌رسد که بیان و انتقال مفاهیم عاشورایی به شیوه‌ای درست، دقیق و برگرفته از مقاتل تاریخی که مبتنی بر مستندات باشد، امری ضروری است. باید توجه داشت که فرهنگ عاشورایی بخش بسیار مهمی از تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی ایران را تشکیل داده و هر گونه خدشه به آن غیرقابل پذیرش است.

او درباره اهمیت مداحی به منظور بیان و انتقال مفاهیم عمیق عاشورایی گفت: مداحان و مرثیه‌خوانان حسینی تریبون بسیار مهمی برای بیان حماسه، مرثیه و فداکاری‌های نهفته در قیام امام حسین علیه‌السلام در کربلا هستند. همان‌طور که در حدیثی از امام باقر علیه‌السلام می‌خوانیم: «بهترین فرد پس از ما اهل بیت (ع) کسی است که مردم را به ذکر و یاد ما دعوت کند.» از این روی توجه به تربیت و پرورش مداحان نخبه و خوش آهنگ که ضمن آگاهی و تسلط دقیق بر مقاتل و مستندات تاریخی از واقعه کربلا می‌توانند به شیوه‌ای هنرمندانه آنها را برای عزاداران حسینی بیان کنند، امری بسیار مهم و حیاتی است. شناسایی، تربیت و پرورش این مداحان نخبه باید از دوران نوجوانی مورد توجه قرار گرفته تا در آینده شاهد شکل‌گیری نسلی از روضه‌خوانان تراز اسلام و عاشورا باشیم.

وی تاکید کرد: مداحی به عنوان هنر قدسی که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی و نابودکننده اسلام آمریکایی و التقاطی است که می‌تواند طیف وسیعی از معارف اسلامی، احکام و فروع دین، اخلاق، وظایف دینی را بیان کند. هم‌چنین می‌تواند در جهت روشنگری سیاسی با رعایت تقوا و اخلاص عمل کند؛ همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند: جامعه مداح باید نقش آگاه‌سازی را در جامعه ایفا کند.

مدیر فرهنگی هنری منطقه ۷ از برگزاری پانزدهمین دوره از «نوگلان حسینی» خبر داد و گفت: فرهنگسرای اندیشه در ۱۴ سال اخیر با برگزاری ویژه‌برنامه «نوگلان حسینی» تلاش کرده است تا ضمن پیروی از این رویکرد، استعدادهای برتر در زمینه مدح و ستایش اهل بیت علیهم‌السلام را از بین نوجوانان مستعد شناسایی و معرفی کند. تجربه ۱۴ سال برگزاری این آیین سوگواری تجربه بسیار خوبی را پیش روی برگزارکنندگان آن قرار داده است و امسال در آستانه پانزدهمین دوره آیین تجلیل از نوگلان حسینی هستیم که به میزبانی این مرکز و با بهره‌گیری از تجربیات پیرغلامان و مداحان برجسته کشور برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: فرهنگ‌سرای اندیشه در این دوره از آیین تجلیل از «نوگلان حسینی» تلاش دارد تا ضمن شناسایی استعدادهای برتر مداحی از بین نوجوانان از حیث فنی، به محتوا نیز دقت بیشتری داشته باشد و نوجوانان را برای شناخت هر چه بهتر مفاهیم عاشورایی و به‌کارگیری آن در مدح و روضه خود تشویق کند.

امین‌زاده در پایان گفت: دبیرخانه «نوگلان حسینی» فعالیت خود را برای برگزاری هر چه بهتر پانزدهمین دوره از این رویداد آغاز کرده و با انتشار فراخوان از نوجوانان علاقه‌مند دعوت می‌کند تا در این سوگواره حسینی شرکت کنند. علاوه بر این، امسال به دلیل محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا و به منظور جلوگیری از تجمعات، این آیین سوگواری با کمی تغییرات و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار می‌شود که دبیر اجرایی، هیئت‌داوران و مشارکت‌کنندگان آن به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.
خبرهای مرتبط
نظر شما