کد خبر: ۱۱۹۴۰۶

نتایج داوری آهنگسازان جوان ایرانی اعلام شد

در پی فراخوان بنیاد رودکی برای اجرای آهنگسازان جوان ایرانی، شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران آثار رسیده را مورد داوری قرار داد و نتایج نهایی این بخش را اعلام کرد.

نتایج داوری آهنگسازان جوان ایرانی اعلام شدبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد رودکی، محمدسعید شریفیان سخنگوی شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران با ارائه توضیحاتی درباره فراخوان بنیاد رودکی برای اجرای آهنگسازان جوان ایرانی و نحوه داوری آثار گفت: این فراخوان جهت تشویق آهنگسازان جوان ایرانی منتشر شد تا روند استعدادیابی از این طریق طی شده و کمکی به اعتلای هرچه بیشتر موسیقی سمفونیک ایران شود.

وی ادامه داد: پس از انتشار این فراخوان و در زمان تقریباً نزدیک به ۲ ماه تعداد ۶۱ اثر دریافت شد. در جهت داوری هرچه بهتر آثار، اسامی آهنگسازان از لیبل هر اثر حذف شد و با اختصاص شماره رده‌بندی شده و در اختیار داوران قرار گرفت. داوران این بخش نادر مشایخی، کیاوش صاحب نسق، ابراهیم لطفی و محمدسعید شریفیان بودند. از این تعداد ۶۱ اثر در نهایت پس از داوری ۲۱ اثر امتیاز لازم را کسب کردند و برای قرارگیری در سطح اجرایی تایید شدند.

وی در باره روند امتیازدهی آثار توضیح داد: هر اثر به طور مجزا از نظر خلاقیت و نوآوری، هویت ملی، توانمندی تکنیکی و ساختاری، چگونگی پرداخت موسیقایی مورد ارزیابی قرار گرفت و در هر شاخه امتیازی به آن تعلق گرفت و در نهایت با جمعی بندی آنها، امتیاز نهایی آثار مشخص شد. به طور مثال شاید یک اثر از نظر خلاقیت نمره بالایی کسب کرده باشد اما از نظر تکنیک نمره پایین‌تری گرفته باشد اما امتیاز تجمیعی تعیید کننده بوده است. به طور کلی می‌توانم بگویم به نظر شورای داوری، آثار منتخب از سطح مطلوب و خوبی در آهنگسازی برخوردار بوده اند و این خودش خیلی برای آینده موسیقی ایران امیدوار کننده است.

شریفیان با اشاره با اینکه بازه زمانی مشخصی برای اجرای این آثار مشخص نیست، افزود: از این ۲۱ اثر، هر چند اثر به صورت رندوم در قالب یک اجرا برنامه‌ریزی شده و بر اساس جدول زمانی و برنامه‌ریزی شورای هنری ارکستر سمفونیک در نوبت اجرا قرار خواهند گرفت. تمامی این آثار در چهارچوب مجموعه کنسرت‌هایی با عنوان «اجرای آهنگسازان جوان» اجرا خواهند شد.

سخنگوی شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران با بیان اینکه امیدوار است این تلاش‌ها به جایی برسد که خلق آثار هنری، عرصه‌ای برای بیان فرهنگ ملی ایران تبدیل شود، گفت: شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران با بررسی آثار، توصیه‌هایی برای آهنگسازان جوان دارد. از آنجایی که شباهت‌های زیادی در نوع آهنگسازی‌ها و فضاسازی‌ها بود، توصیه اول این است که آهنگسازان جوان تمام خلاقیت کار خودشان را در گرو نرم‌افزار قرار ندهند و سعی کنند به خلاقیت خود دورتر از نرم افزار ادامه دهند و مقداری از محدودیت‌ها و تکنیک‌های نرم‌افزار موسیقی‌نویسی فاصله بگیرند تا خلاقیت‌ها منحصر به فردتر باشد.

شریفیان ادامه داد: ارکستراسیون‌ها اغلب بسیار شبیه به هم هستند که این خود نشانگر محدودیت‌ها یا یکسان بودن مرجع و مآخذ مکتوب ارکستراسیون است. بنابراین توصیه می‌شود آهنگسازان منابع وسیع‌تری از پارتیتورهای آهنگسازان بزرگ را مطالعه کرده تا این بحث را بسط و گسترش داده و متنوع‎تر و خلاقانه‌تر کار کنند. هویت فردی مسلماً در هر شاخه هنری بسیار اهمیت دارد. توصیه ما این است که آهنگسازان خودشان باشند، چرا که خود بودن بسیار ارزشمند است و تقویت این امر با کسب تجربه بیشتر، باعث می‌شود هر اثر ارزش واقعی خودش را پیدا کند. بنابراین برداشت یا کپی کردن و قرض گرفتن اجزا و عناصر موسیقی از آثار دیگر خیلی ضد اخلاقی است و حتماً باید از آن پرهیز کرد.

وی در پایان درباره توصیه شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران خطاب به آهنگسازان جوان توضیح داد: هویت ملی بسیار اهمیت دارد. همه ما موسیقی‌دانان ایرانی هستیم و بسیار لازم و مهم است که تولیدات هنری ما رنگ و بوی خاص منطقه‌ای و جغرافیایی خودمان را داشته باشد و به نوعی به فرهنگ خودمان نزیک‌تر باشد.

فهرست برگزیدگان این فراخوان در سامانه اینترنتی بنیاد فرهنگی هنری رودکی در دسترس است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

«روح‌الله»؛ نود و دومین پیشنهاد باشگاه بچه‌کتابخون‌ها

دوره‌ی آموزشی برنامه‌نویسی ویژه‌ی کودک و نوجوان در فرهنگسرای فردوس

فرزانه کابلی با «من اینجا ریشه در خاکم» به تالار وحدت می‌آید

چهل و چهارمین نشست «حلقه بچه‌های ایران آینده» برگزار می‌شود

آلبوم موسیقی «جان پنهان» در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود

نمایشگاه انفرادی نقاشی هنرمند کم‌توان ذهنی در نگارخانه سرو

نسبت سینما و عدالت در موزه هنرهای معاصر بررسی می‌شود

اپرای «مولوی» به روسیه می‌رود

از «مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر» تا «مهمانی سادات ۳»

آغاز سریال «آرزوهای چپکی» با حضور عموپورنگ

کانون موسیقی «سارنگ» فرهنگسرای خانواده عضو می‌پذیرد

نشست تخصصی «هنر، سینما و فلسفه» در فرهنگسرای ارسباران

طرح توسعه تماشاخانه سنگلج احیا شد؛ ایجاد مرکز قدرتمند فرهنگی و هنری

«ریشه» بعد از ۱۴ سال در کتاب‌فروشی‌ها جوانه زد

صفحه اول روزنامه‌ها- شنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۴

اعضای شورای سیاست‌گذاری هشتمین دوسالانه خوشنویسی معرفی شدند

«بانو قدس ایران» و بازخوانی سکوتِ زنی که کنار تاریخ ایستاد

همراهی ماندلا و سنوار با امام خمینی(ره) در دیوارنگاره میدان انقلاب

«محرم عشق»؛ روایتی بصری از اشعار عرفانی امام راحل(ره)

گرامی‌داشت سالروز ارتحال امام خمینی(ره) در فرهنگسراهای تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۴

نمایشگاه تخصصی «تَن‌پوشِ پهلوان» در خانه هنرمندان

کنسرت ارکستر «سازبند» در چهل و سومین شب موسیقی ارسباران

کارگاه مولانا و حافظ شناسی و مقالات شمس در فرهنگسرای ارسباران

جمع‌خوانی کتاب «سیره آفتاب» در کتابخانه قائم(عج)