کد خبر: ۱۱۹۸۴۶

در پیش خطبه نماز جمعه

اسماعیلی: نهضت کتاب‌خوانی در دولت سیزدهم اتفاق خواهد افتاد

وزیر فرهنگ و ارشاد گفت:‌ نیاز کشور به کاغذ حدود ۳۵۰ هزار تن است که اگر مشکلات اقتصادی کارخانه‌ها حل شود ۲۸۰ هزار تن آن را تولید می‌کنیم. ان شاءالله در یک سال و نیم آینده بالای ۸۰ درصد کاغذ صنعت نشر را تولید خواهیم کرد.

اسماعیلی: نهضت کتاب‌خوانی در دولت سیزدهم اتفاق خواهد افتاد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر،  محمدمهدی اسماعیلی در پیش خطبه نماز جمعه (۲۱ آبان‌ماه) از واکسیناسیون عمومی و مراقبت‌های جمعی تشکر و نسبت به برگزاری مجدد نماز جمعه ابراز خشنودی کرد و گفت: ‌۲۴ آبان‌ماه تا انتهای ماه به نام هفته کتاب نامگذاری شده است. دولت مردمی کارش را وقتی شروع کرد که با نارسایی‌های اقتصادی زیادی مواجه بود. قوه مجریه در نظر دارد که در چارچوب انقلاب اسلامی مشکلات را حل کند و در کنار اولویت اقتصاد به حوزه فرهنگ نیز توجه داشته باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت سیزدهم با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است، گفت: امام خمینی (ره) برای به سعادت رسیدن مردم در دنیا و آخرت این شجره طیبه را بنا نهاد و اهداف فرهنگی زیادی را دنبال کردند. اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی دست نیافتنی است مگر اینکه به حوزه فرهنگ توجه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: دولت با همان انگیزه اصلاح اقتصادی باید مسائل فرهنگی را ببیند و ضمن احساس مسئولیت در حوزه اقتصاد خود را موظف به حل مسائل فرهنگی بداند.

اسماعیلی با اشاره به عباراتی مانند «تهاجم فرهنگی»، «شبیخون فرهنگی» و «جنگ نرم» اظهار کرد:‌ طی سال‌های اخیر بسیاری از مرزهای فرهنگی ما جابه‌جا شده است. قبح بسیاری از مسائل شکسته شده و این شرایط کار را برای ما سخت کرده اما مصمم هستیم که در حوزه فرهنگی مبتنی بر اصول انقلاب اسلامی، بیانات امام و رهنمودهای رهبری مسیر تعالی فرهنگی جامعه را تسهیل کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد ضمن تقسیم بندی اقدامات فرهنگی دولت به ایجاب و سلبی و حمایتی و نظارتی گفت:‌ جریان مومن انقلاب در صحنه حاضر است. کتاب و کتاب‌خوانی از توصیات اکید رهبری است. ایشان دو سال پیش فرمودند که نهضت کتاب‌خوانی باید در کشور راه‌اندازی شود.

وی از انتشار بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب در سال آینده خبر داد و گفت:‌ از این عدد راضی نیستیم اما می‌دانیم که به خاطر مشکلات اقتصادی محصولات فرهنگی کمرنگ شده است. ما باید با اعمال حمایت‌هایی حوزه فرهنگ را جدی بگیریم که مهم‌ترین آن مسئله کاغذ است.

اسماعیلی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد صنعت نشر به خارج وابسته است، گفت: ما در دولت کارگروهی با نظارت معاون اول تأسیس کردیم. ان شاءالله در یک سال و نیم آینده بالای ۸۰ درصد کاغذ صنعت نشر را در داخل تولید خواهیم کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه کارخانه‌های خوبی در زمینه کاغذ در کشور وجود دارد به بازدید رئیس جمهور از یک کارخانه کاغذسازی در یک سفر استانی اشاره کرد که سالانه ۳۰ هزار تن کاغذ تولید می‌کند.

وی در خصوص نیاز کشور به کاغذ گفت:‌ سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن کاغذ نیاز داریم که اگر مشکل اقتصادی کارخانه‌ها حل شود توانایی خودکفایی در این زمینه وجود دارد. امیدواریم تا دو سال آینده نزدیک به ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن تولید کنیم. این اقدامات کتاب را ارزان و مردم را کتاب‌خوان می‌کند هر چند که باید میل و نیاز کتاب‌خوانی نیز در مردم وجود داشته باشد. در غیر این صورت اصلاح اقتصادی بی‌فایده است.

اسماعیلی با اشاره به گسترش استفاده از فضای مجازی تصریح کرد: کتاب‌خوان کردن جامعه کار دشواری است. ما باید برنامه‌های مختلف فرهنگی را اجرا کنیم. برنامه ما این است که این ماجرا در نقاط پیرامونی نیز گسترش دهیم. چند روز پیش در یک منطقه مرزی کتابخانه بزرگی تأسیس کردیم که شاید نظیرش در تهران نباشد. از طرف دیگر مأموران فرهنگی داریم که وظیفه‌شان اشاعه کتاب‌خوانی در کشور است. نهضت بزرگ کتاب‌خوانی در دولت سیزدهم اتفاق خواهد افتاد.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
عکس؛ حلقه نمایش نامه خوانی نوجوانان (ویژه پسران) در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴
پریناز ایزدیار، پیمان معادی، پژمان جمشیدی و بهرام افشاری این هفته به سینماها می‌آیند
فرصتی ویژه برای زوج‌های جوان؛ کارگاه همسفر زندگی
نمایش تصویر واقعی ایران به رسانه‌های بین‌المللی در باغ کتاب
معرفی و بررسی کتاب «یک گام آرامش» در نشست ادبی «اهل کتاب»
پاسداشت شهدای فرهنگ، هنر و رسانه در «تا ابد ایران»
طنزپردازان در شب شعر عاشورایی «رندان تشنه‌لب»
نقطه‌زنی هنرمندان کارتونیست یمنی و ایرانی علیه جنایات رژیم کودک‌کش
نمایشگاه «شب‌های روشن»؛ گامی برای ترویج فرهنگ تعزیه
فراخوان جشنواره «سینماحقیقت» منتشر شد/ رقابت مستندهای جنگ ۱۲ روزه در بخش «ایران»