کد خبر: ۱۲۱۲۰۳

«بازیدار»؛ روایت جنگ از زبان یک شهروند عراقی منتشر شد

«بازیدار» خاطرات سرباز عراقی، سیدعباس موسوی به قلم محبوبه‌سادات رضوی‌نیا، از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر شد.

بازیدار» منتشر شد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، «بازیدار» روایت یک سرباز عراقی گریزان از جنگ با ایرانی‌هاست که پس از دو بار فرار از جبهه به اردوگاه اسرای ایرانی منتقل می‌شود، جایی که آشنایی او با یک اسیر ایرانی، ماجراهای زیادی را برایش رقم می‌زند.
 
این اثر، روایتی از کودکی تا 30 سالگی سیدعباس موسوی و زمان اتمام خدمتش در ارتش عراق است؛ سربازی شیعه که در دوران 8 سال دفاع مقدس به اجبار حزب بعث دو بار به جنگ اعزام می‌شود تا برای سربازان عراقی آشپزی کند، اما هر دو بار به علت عدم تمایل به ایستادن در برابر سربازان ایرانی از جبهه می‌گریزد، بااین‌حال چون در آشپزی مهارت دارد، بار سوم به اردوگاه اسرای ایرانی منتقل می‌شود تا برای فرماندهان و کادر اداری آشپزی کند و اینجاست که ماجراهای مختلفی برای او روی می‌دهد، چراکه بین سیدعباس موسوی و سیدعلی‌اکبر ابوترابی در اردوگاه رابطه دوستی شکل می‌گیرد و سرباز فراری از جنگ را مرید اسیر ایرانی می‌کند. این رابطه مرید و مرادی، روی جو اردوگاه هم اثر می‌گذارد و کمک‌های او به اسرا در نهایت باعث لو رفتن و تحویلش به استخبارات می‌شود.
 
محبوبه‌سادات رضوی‌نیا در سفر خودش به کربلا با سیدعباس موسوی آشنا می‌شود که صاحب محل اقامت نویسنده است و غذاهای عربی منحصربه‌فردی هم طبخ می‌کند. به حاج‌عباس معروف است و آشپزی را هم از کودکی و زمان ایستادن پای دیگ‌های ایام محرم و صفر یاد گرفته است.
 
نویسنده بعدها در سفر دیگری خاطرات سیدعباس موسوی را ضبط و سعی می‌کند در نوشتن روایت دخل و تصرفی نداشته باشد و هرچه می‌نویسد از دریچه نگاه راوی باشد و نه نویسنده ایرانی. چراکه راوی بنا بر ملیت و فرهنگ بومی خود در اظهاراتش مطالبی را، مانند شهید خواندن کشته‌شدگان عراقی در جبهه‌ها، بیان کند که ممکن است حتی خوشایند خواننده وطنی نباشد و اعتراضش را برانگیزد اما بنا بر امانت‌داری و بازنمایی زوایای واقعی، روایات به همان شکل گفته شده در کتاب آورده شده است.
 
نخستین چاپ کتاب «بازیدار» در 471 صفحه با شمارگان یک‌هزار و 250 نسخه از سوی انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر شده است.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴