کد خبر: ۱۲۳۴۱۲

هنر شبیه‌خوانی یکی از ذخایر خود را از دست داد

مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی درگذشت غلامعلی نادعلی زاده پیرغلام حسینی را تسلیت گفت و افزود: هنر فخیم شبیه‌خوانی یکی دیگر از ذخایر خود را از دست داد.

هنر شبیه‌خوانی یکی از ذخایر خود را از دست داد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، کاظم نظری نوشت: در آغازین روزهای سال و در حالی که به ماه مهمانی خدا نزدیک می‌شویم در تلالویی از مشیت‌های خداوندی ارغنون هستی نغمه‌ای غمگنانه سر داد و از هجرت هنرمند بزرگی در کسوت تعزیه همچون استاد غلامعلی نادعلی زاده از دیار دامغان از عالم خاک به افلاک خبرداد.

وی افزود: خبر فقدان این پیر غلام حسینی موجبات تالم و تاثر گردید و هنر فخیم شبیه خوانی یکی دیگر از ذخایر خود را از دست داد. مرحوم نادعلی زاده که با تخلص نادی دامغانی با سرایش و نگارش ده ها مجلس تعزیه عنوان ملک الشعرای تعزیه معاصر ایران را به خود اختصاص داده بود، دین خود را به جامعه تعزیه ادا کرد و از این دنیا رخت بربست. فقدان این مرحوم را به خانواده محترم شان و همچنین جامعه شبیه خوانی کشور تسلیت عرض نموده و از خداوند منان برای آن مرحوم غفران و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر مسئلت می نمایم.

بر اساس این گزارش به نقل از اداره کل هنرهای نمایشی، غلامعلی نادعلی زاده فرزند رمضان متولد ۱۳۲۰ در خانواده ای متوسط و متدین در روستای بق دامغان دیده به جهان گشود. از پنج سالگی تحت آموزش پدرش مرحوم ملا رمضان که از تعزیه خوانان بنام دامغان بود وارد عرصه تعزیه شد. استاد و معلم دیگرش مرحوم حاج عباسعلی نظم آرا تعزیه خوان معروف دامغانی بود.

تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی خود را در تهران به پایان رسانید. از اوان کودکی و نوجوانی طبع شعر داشت. در رشته های متعدد هنری خصوصاً شعر، سرود و آهنگسازی، نمایشنامه نویسی، ساخت ماسک های نمایشی، بازیگری، کارگردانی، تئاتر، خوشنویسی، نقاشی و تعزیه خوانی فعالیت داشته و در سطح شهر، استان و کشور مقام هایی کسب کرد.

وی در سوگواره پژوهشی تعزیه در اسفند ۸۴ در شهرستان قم حائز مقام برتر کشوری شد و فعالیت های آن مرحوم در زمینه تعزیه به ویژه در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گسترده تر شده و علاوه بر بخش مردمی به دعوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار محراب تهران، تالار فخرالدین اسعد گرگانی (گرگان)، جبهه های نور، سوگواره کشوری سال ۷۰ اصفهان، سوگواره استان های کویری (سمنان) و اولین میعاد تعزیه خوانان استان سمنان و مناطق دیگر به اجرای تعزیه پرداخته است.

مدت هشت سال عضو و مسئول انجمن نمایش شهرستان دامغان و نیز با ابلاغ حوزه هنرهای نمایشی عضو هیأت بازبینی نمایشنامه ها در دامغان بود و بعنوان پیش کسوت تئاتر از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان مورد تقدیر قرار گرفت.

وی بارها در شب های شعر در دامغان، گرمسار و سمنان همراه با بزرگانی چون حمید سبزواری، مرحوم محمود شاهرخی، مشفق کاشانی و علی معلم دامغانی، شعر خوانده و برای بسیاری از شهدای دامغان و سایر مناطق شعر سروده و در ایام الله با سرودن و خواندن اشعار انقلابی در صحنه حضور داشت. دیوان اشعار مذهبی این پیرغلام حسینی با عنوان رفرف عشق در سال ۹۰ منتشر شد.

نادعلی زاده سال ها با نهادهای مختلف از جمله آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهضت سواد آموزی، شورای اسلامی شهر، میراث فرهنگی، هلال احمر، فرمانداری، سپاه، بسیج، سازمان تبلیغات اسلامی و اتحادیه انجمن های اسلامی همکاری فرهنگی و هنری داشت و بیش از ۲۰ سال داور مسابقات آموزشگاهی در هشت رشته هنری بود. وی در سال های ۶۵ و ۶۶ مقام اول شعر دفاع مقدس را در استان سمنان و در جشنواره شعر کوثر در سال ۸۵ بعنوان شاعر برگزیده اهل بیت (ع) در سطح کشور شناخته شد.


گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
جشن «ایران عزیز» هر شب میزبان حدود ۳۰ هزار مخاطب است
نغمه‌سرایی اقوام ایرانی به مناسبت ایام ولادت «رحمت للعالمین»
«ایران عزیز»؛ جشن همدلی و مهر- مهرداد شفق
«ایران عزیز» به حفظ وحدت اقوام کمک می‌کند/ تاکید بر نیاز جامعه به نشاط
«ایران عزیز» به بازگرداندن آرامش قبل از جنگ به خانواده‌ها کمک بسیاری می‌کند
نمایشگاه آثار انتزاعی «نفس چوب» در فرهنگسرای ارسباران
آیین نمادین ساخت قایق با هدف همراهی با کشتی‌های صمود
بهترین هنرمندان در جشن «ایران عزیز» جمع هستند
فراخوان جشنواره شعر خاوران منتشر شد
پخش «مسابقه بزرگ ۱۰۰» از ۱۹ شهریور در شبکه سه
آغاز اکران فیلمی درباره شهدای غواص در «هنر و تجربه»
جشن «ایران عزیز»؛ نماد وحدت در کثرت اقوام ایرانی
جشن بزرگ ایران عزیز با هدف نمایش وحدت اقوام در دریاچه شهدای خلیج فارس(چیتگر) در حال برگزاری است
مردم ما به شادی عمومی احتیاج دارند/ لزوم توسعه فضای کسب و کار اقوام ایرانی
«قلک گمشده» در کارگاه آیات و نشانه‌های کتابخانه علامه جعفری
نمایشگاه عکس «به رنگ طبیعت» در فرهنگسرای امید
شصت و نهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ما زِ احسان خدا اخوان شدیم!»
یازدهمین نمایشگاه «ایران‌نوشت» از ۱۸ شهریور آغاز به کار می‌کند
چهارمین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو برگزیدگان خود را شناخت
صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۴
نمایش و نقد فیلم «بیل را بکش» در فرهنگسرای ارسباران
اختتامیه هفتمین دوره جشنواره موسیقی الکترواکوستیک و نهمین دوره مسابقه «رضا کروریان» در فرهنگسرای ارسباران
تهران میزبان نغمه‌های وحدت/ حضور سفرا در جشن موسیقی اقوام
میثم درویشان‌پور: جشن ایران عزیز مثل یک دورهمی خانوادگی است
نشست تخصصی نقد و بررسی شعر و ترانه در فرهنگسرای سرو