کد خبر: ۱۲۳۹۲۴

بازیگر «سینما پارادیزو» درگذشت

ژاک پرن بازیگر فیلم برنده جایزه اسکار «سینما پارادیزو»، در سن ۸۰ سالگی از دنیا رفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، ژاک پرن هنرپیشه و کارگردان فرانسوی که بازی در فیلم‌هایی چون سینما پارادیزو (Cinema Paradiso) و دختران جوان راچفورت (The Young Girls of Rochefort) را در کارنامه داشت و فیلم پرندگان مهاجر (Winged Migration) را کارگردانی کرده بود، دیروز پنجشنبه ۲۱ آوریل (۱ اردیبهشت) در سن ۸۰ سالگی در پاریس درگذشت.

پرن ۱۳ ژوئیه سال ۱۹۴۱ در پاریس متولد شد و در طول حرفه هنری خود که از دهه ۱۹۵۰ تا به امروز را دربرمی‌گرفت، در بیش از ۷۰ فیلم جلوی دوربین رفت.

این بازیگر فرانسوی نخستین نقش اول خود را در سال ۱۹۶۱ و در فیلم دختری با یک چمدان (Girl with a Suitcase) گرفت.

پرن که سینمادوستان او را به موهای جوگندمی و صدای نازکش می‌شناختند، معمولا در نقش افسرهای نظامی بازی می‌کرد. از جمله فیلم‌هایی که وی در این نقش در آنها ظاهر شد می‌توان لشکر ۳۱۷ (The ۳۱۷th Platoon) و افتخار یک کاپیتان (A Captain's Honor) اشاره کرد.

این بازیگر فرانسوی در دوران فعالیت حرفه‌ای خود در موزیکال‌هایی چون دختران جوان راچفورت و پوست الاغ (Donkey Skin) با کاترین دونو همبازی شد. با وجود این، پرن بیشتر به بازی در فیلم برنده جایزه اسکار سینما پارادیزو شناخته می‌شود.

بر اساس این گزارش از خبرگزاری فرانسه، سینما پارادیزو روایتگر رابطه میان یک پسر جوان و آپارتچی سالخورده تنها سینمای روستای محل تولد او در سیسیل ایتالیاست.

از این فیلم نسخه‌های مختلفی اکران شد. اولین نسخه ۱۵۵ دقیقه بود که در ایتالیا روی پرده رفت اما استقبال سرد تماشاچیان باعث شد نسخه بین المللی آن را تا ۱۲۴ دقیقه کوتاه کنند. این نسخه اصلاح شده خوش درخشید و جایزه ویژه هیات داوران جشنواره کن ۱۹۸۹ و اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان آن سال را از آن خود کرد.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس