کد خبر: ۱۲۵۰۴۷

بایدها و نبایدهای «ادبیات مقاومت» سوژه «داستان و آرمان» فرهنگسرای اندیشه شد

فرهنگسرای اندیشه همزمان با سالروز شهادت سیدمحمد بهشتی جدیدترین جلسه «داستان و آرمان» را با موضوع ادبیات مقاومت برگزار می‌کند.

بایدها و نبایدهای «ادبیات مقاومت» سوژه «داستان و آرمان» فرهنگسرای اندیشه شد//تبیین جایگاه ادبیات مقاومت با حضور ۲ نویسنده نام‌آشنا
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فرهنگ و هنر، پیروزی انقلاب اسلامی برگ تازه‌ای از شعر و ادبیات در کشورمان را رقم زد و موضوعات جدید و بدیعی به این شاخه از فرهنگ ایرانی اضافه شد که تاکنون دستمایه بسیاری از نویسندگان قرار گرفته و آثار ماندگاری در این زمینه خلق شده است.
وقوع انقلاب اسلامی و پس از آن هشت سال دفاع مقدس، حاوی مضامین و آموزه‌های ارزشمندی نظیر فرهنگ ایثار و شهادت، از خودگذشتگی، آرمان‌گرایی و ایران دوستی است که منجر به ایجاد شاخه جدیدی در ادبیات به نام «ادبیات مقاومت» شده است. توجه به این مفهوم و تقویت مضامین ارزشمند نهفته در آن یکی از اقدامات مهم فرهنگی است که می‌تواند منجر به ارتقای سطح ادبیات مقاومت شود.
«داستان و آرمان» سلسله نشست‌های تخصصی ادبی با محوریت جریان‌شناسی داستان‌های بلند انقلاب اسلامی است که به همت فرهنگسرای اندیشه به صورت ماهانه و منظم برگزار می‌شود. 
در این سلسله جلسات، اهالی قلم و اندیشه درباره مهم‌ترین موضوعات و چالش‌های پیشرو در ادبیات کشور بحث و بررسی کرده و افق پیشرو در این عرصه را بازتعریف می‌کنند.
پس از تاکید رهبر انقلاب مبنی بر لزوم و اهمیت جهاد تبیین، فرهنگسرای اندیشه با برگزاری این سلسله جلسات، نخستین گام برای انجام این ماموریت مهم را برداشته و سراغ مهم‌ترین محورها در ادبیات داستانی انقلاب اسلامی رفته است. نخستین جلسه از این ویژه برنامه به «پشت پرده‌های تطهیر خاندان پهلوی» پرداخت و دومین نشست از آن با موضوع «ادبیات مقاومت؛ راه‌های رفته و نرفته» روز سه‌شنبه ۷ تیرماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود. در این نشست، یوسف قوجق و کامران پارسی‌نژاد درباره ادبیات مقاومت گفت‌وگو می‌کنند. اجرای جلسه را نیز محمدحسن شاهنگی برعهده دارد.
«ادبیات مقاومت» یکی از ژانرهای مهم در ادبیات ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می‌رود که در دوره‌های مختلف فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده و آثار متنوعی در این زمینه تولید شده است. اهمیت این ژانر ادبیاتی در پیوند عمیق آن با ادبیات داستانی دفاع مقدس است که سبب شده مخاطبین زیادی این بخش را دنبال کنند. تبیین بایسته‌های این ژانر و توجه به نقاط ضعف و قوت تئوریک این بخش، مهم‌ترین محور جدیدترین نشست داستان و آرمان است.

براساس این گزارش، این جلسه روز سه‌شنبه ۷ تیرماه همزمان با سالروز بمب‌گذاری در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و شهادت مظلومانه شهید بهشتی از ساعت ۱۶ در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود. حضور برای عموم علاقه‌مندان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بلامانع است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

دوبله فصل سوم «بازی مرکب» در نمایش خانگی

نمایش‌های تماشاخانه‌ ایران‌شهر نیم‌بها شد

کتاب‌هایی با موضوع جنگ و دفاع از وطن برای بچه‌ها

فراخوان هفتمین جشنواره تئاتر «شهر» منتشر شد

روایتی از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه در «لاله‎‌خیز»

موکب پذیرایی خدام الحسین (ع)  فرهنگسرای سرو در خیابان حجاب

روایت‌هایی از ساختمان شیشه‌ای در «ققنوس»/ «کادر فنی» با اجرای خیابانی

چهل‌وسومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۹ تیر ماه ۱۴۰۴

فیلم؛ رونمایی از اولین کتیبه «ایران امام حسین(ع)»

فیلم؛ اولین کتیبه «ایران امام حسین(ع)» رونمایی شد

از پلاک هویتی ایران تا کتیبه «ما ملت امام حسینیم»؛ تلاقی ایران و محرم در محصولات فرهنگی سازمان

جمال اجلالی درگذشت

پویش سراسری «ایستاده برای ایران» آغاز شد

رویا میرعلمی، گیتی قاسمی، رضا بهبودی و... روی صحنه می‌روند

اکران آنلاین ۱۳ فیلم و ‌فیلم‌تئاتر کانون پرورش فکری

تصویر شهدای اقتدار ایران روی دیوارنگاره میدان انقلاب

گروه دمام‌زنی فرهنگسرای عطار نیشابوری هنرجو می‌پذیرد

صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۸ تیر ماه ۱۴۰۴

تخفیف ۵۰ درصدی کتاب «روز حسین(ع)» به مناسبت آغاز ماه محرم

خوانش جمعی و روایت کتاب «خط مقدم» در دورهمی بچه‌کتابخون‌ها

نمایش و نقد فیلم «جوآن سرخ» در فرهنگسرای ارسباران

تشییع شهدای اقتدار ملی در پایتخت ایران اسلامی

تعطیلی سینماهای تهران تا ساعت ۱۸ امروز

شهادت ۹ نفر از اهالی رسانه در جنگ ۱۲ روزه