کد خبر: ۱۲۵۸۴۴

رونمایی از قدیمی‌ترین پرده درویشی عاشورا در کاخ گلستان

یکی از قدیمی‌ترین پرده‌های درویشی عاشورایی دوره قاجار همزمان با نخستین روز ماه محرم در کاخ گلستان رونمایی شد.

رونمایی از قدیمی‌ترین پرده درویشی عاشورا در کاخ گلستانبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، این پرده نقاشی به گفته مسؤولان کاخ گلستان و همچنین مرمتگران پژوهشگاه میراث فرهنگی، یکی از قدیمی‌ترین تابلوهای عاشورایی و  روای واقعه کربلا است. ابعاد این پرده نقاشی ۱۴۸ در ۴۱۵ سانتی‌متر است.

ایسنا افزود: مرمت این اثر از اسفندماه ۱۳۹۹ پس از کارشناسی، آسیب‌شناسی با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت آغاز و در تیرماه سال ۱۴۰۰ به پایان رسید.

در فرآیند مرمت، مرمتگران به نوشتاری از تاریخ خلق این اثر برخوردند. به این ترتیب تاریخ جدیدی برای قدمت این نقاشی رقم خورد: «حاجت حسن چاوش در سال ۱۲۳۱ هجری قمری.» در قسمت بالایی نقاشی نیز نوشته دیگری به این مضمون «کمترین مهدی شعبانعلی» دیده می‌شود.

تابلو نقاشی قهوه‌خانه‌ایی «عاشورا» برابر با اول ماه محرم در کاخ گلستان رونمایی و به موزه مردم‌شناسی این مجموعه جهانی برای نمایش عمومی منتقل شد.

کاخ گلستان علاوه‌بر رونمایی از این پرده عاشورایی قاجاری، نمایشگاهی را ویژه آثار محرم همزمان با روز تجلیل از اسرا و مفقودان در ۱۵ ماه محرم برابر ۲۲ مردادماه را در عمارت چادرخانه برپا می‌کند. نشست‌های تخصصی تعزیه، نوحه‌خوانی و تعزینه طفلان مسلم از دیگر برنامه‌هایی است که کاخ گلستان در ماه محرم برگزار خواهد کرد.

آفرین امامی ـ مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان ـ می‌گوید: کاخ گلستان روزگاری تکیه دولت را به‌عنوان اصلی‌ترین مرکز مذهبی تهران در خود جای‌ داده بود. همچنین وجود تکایای بسیاری در ارگ سلطنتی و هم‌جواری آن با مسجد ارگ، یکی از مهم‌ترین مراکز برگزاری مناسبت‌های مذهبی، اهمیت این رویداد را دوچندان می‌کند.

به گفته او، با توجه به وجود تکیه دولت در زمان قاجار آثار بسیار ارزشمندی از جمله پرده نقاشی‌های نفیس مذهبی، وسایل و ادوات تعزیه، تصاویر و عکس‌های مذهبی دوران قاجار، منبر نفیس خاتم در این مجموعه جهانی وجود دارد که در رویداد محرم در گلستان به نمایش گذاشته می‌شود.
گزارش خطا
برچسب‌ها:
عاشورا پرده درویشی
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴