کد خبر: ۱۲۶۴۳۴

شخصیت‌های عاشورایی ظرفیت پرداخت هنری فراوان دارد

آرمان مهربان گفت: زندگی امام حسین(ع) و شخصیت‌های عاشورا ظرفیت پرداختن از دریچه هنر را دارند و مطمئناً می‌توان کارهای خوبی با این محور تولید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنز، آرمان مهربان، آهنگساز آلبوم «نواحی اشک ۲»، که محرم امسال  توسط امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران منتشر شده است گفت: مهم‌ترین شاخصه این آلبوم این است که ملودی‌های آوازی آن براساس ردیف آوازی موسیقی اصیل ایرانی است. این مهم‌ترین تفاوتی است که این سری از نوحه‌ها با سایر نوحه‌هایی که شنیده می‌شوند دارند. در سال‌های اخیر روند ملودی‌های نوحه‌ به مسیرهای دیگری رفته و گاهی نزدیک به موسیقی پاپ شده است اما در قطعات «نواحی اشک» از ملودی‌های اصیلی استفاده شده که بسیاری از آنها حتی تاریخ ندارند. شاید این ملودی‌ها سال‌های سال و قرن‌ها در دل مردم ساخته و حفظ و منتقل شده تا به اینجا رسیده‌اند. این ده قطعه نیز هر کدام برای نواحی مختلف ایران هستند و مربوط به منطقه‌ای خاص می‌شوند.

به گزارش ایکنا ،وی با اشاره به اینکه تمام بخش‌های تولید در این نوع کارها، باید عاشقانه و دلی پیش برود تا اثرگذار باشد گفت: سعی شده تا این آلبوم اثری ماندگار باشد. سعی شده تا قطعاتی انتخاب شود که هرکدام متناسب با یکی از شب‌های محرم ارتباط معنایی داشته باشد. ضمن اینکه این تنوع را در ردیف‌‌های دستگاهی و شعر‌ها و ملودی‌ها داشته باشد تا این ده اثر وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند علاوه بر اینکه یک روایت را دنبال می‌کنند، تنوع و جاذبه هم داشته باشد و شنونده دوست داشته باشد که همه قطعات را پیوسته گوش دهد.

مهربان با اشاره به کمرنگ شدن ملودی‌های اصیل و آوازی ایرانی، بیان کرد: این ملودی‌‌ها زیبایی و اصالت خود را در طی سالیان سال ثابت کرده‌اند و در دل مردم باقی مانده‌اند. آنها به قدری زیبا هستند که با هرنسلی ارتباط برقرار می‌کنند و حسی را که می‌خواهند منتقل می‌کنند. این موضوعات، بی‌نهایت ظرفیت کار کردن دارند. هر قدر به سمت اجرای ارکسترال که زبان بین‌المللی موسیقی است حرکت کنیم می‌توانیم به صورت جهانی آن را اجرا و توجهات دیگر مخاطبان را به این سمت جذب کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

«روح‌الله»؛ نود و دومین پیشنهاد باشگاه بچه‌کتابخون‌ها

دوره‌ی آموزشی برنامه‌نویسی ویژه‌ی کودک و نوجوان در فرهنگسرای فردوس

فرزانه کابلی با «من اینجا ریشه در خاکم» به تالار وحدت می‌آید

چهل و چهارمین نشست «حلقه بچه‌های ایران آینده» برگزار می‌شود

آلبوم موسیقی «جان پنهان» در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود

نمایشگاه انفرادی نقاشی هنرمند کم‌توان ذهنی در نگارخانه سرو

نسبت سینما و عدالت در موزه هنرهای معاصر بررسی می‌شود

اپرای «مولوی» به روسیه می‌رود

از «مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر» تا «مهمانی سادات ۳»

آغاز سریال «آرزوهای چپکی» با حضور عموپورنگ

کانون موسیقی «سارنگ» فرهنگسرای خانواده عضو می‌پذیرد

نشست تخصصی «هنر، سینما و فلسفه» در فرهنگسرای ارسباران

طرح توسعه تماشاخانه سنگلج احیا شد؛ ایجاد مرکز قدرتمند فرهنگی و هنری

«ریشه» بعد از ۱۴ سال در کتاب‌فروشی‌ها جوانه زد

صفحه اول روزنامه‌ها- شنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۴

اعضای شورای سیاست‌گذاری هشتمین دوسالانه خوشنویسی معرفی شدند

«بانو قدس ایران» و بازخوانی سکوتِ زنی که کنار تاریخ ایستاد

همراهی ماندلا و سنوار با امام خمینی(ره) در دیوارنگاره میدان انقلاب

«محرم عشق»؛ روایتی بصری از اشعار عرفانی امام راحل(ره)

گرامی‌داشت سالروز ارتحال امام خمینی(ره) در فرهنگسراهای تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۴

نمایشگاه تخصصی «تَن‌پوشِ پهلوان» در خانه هنرمندان

کنسرت ارکستر «سازبند» در چهل و سومین شب موسیقی ارسباران

کارگاه مولانا و حافظ شناسی و مقالات شمس در فرهنگسرای ارسباران

جمع‌خوانی کتاب «سیره آفتاب» در کتابخانه قائم(عج)