کد خبر: ۱۲۶۵۲۷

از سوی سه کشور ایران، عراق و پاکستان

چهل نمایش عاشورایی در پیاده‌روی اربعین اجرا می‌شوند

۴۰ نمایش عاشورایی از ۱۷ الی ۲۸ شهریور در ششمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین «روایت راهیان» اجرا می‌شوند.

چهل نمایش عاشورایی در پیاده‌روی اربعین اجرا می‌شوند
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری فرهنگ و هنر،  نشست خبری ششمین همایش بین‌المللی تئاتر مردمی پیاده‌روی اربعین «روایت راهیان» با حضور علی فروزانفر؛ معاون هنری حوزه هنری، کوروش زارعی؛ مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، سیدمحمدمصطفی موتورچی؛ دبیر هنری همایش و آرش ساربان؛ مدیر اجرایی همایش امروز نهم شهریورماه در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این جلسه فروزانفر گفت: این رویداد هر ساله با هدف بزرگداشت عاشورا برگزار می‌شود. امسال نیز همایش «روایت راهیان» با کمیت و کیفیت بالاتری برگزار خواهد شد. در این راستا حوزه هنری همه امکانات موجود خود را برای اجرای بهتر این اتفاق در اختیار برگزارکنندگان خواهد گذاشت.

وی افزود: موضوع این راهپیمایی طولانی به سوی بارگاه اباعبدالله(ع) یک حرکت آخرالزمانی و فرامنطقه‌ای است. مخاطبان این پیاده‌روی فقط ایرانیان نیستند بلکه همه آزادگان جهان به این رویداد مهم علاقه‌مند هستند. هر چه در تاریخ ماندگار شده با زبان هنر بوده و در این عرصه هنرهای نمایشی جایگاهی ویژه دارند. پس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا این رویداد هرساله با کیفیت بالاتری برگزار شود. البته امسال دایره فعالیت گسترش یافته و به حوزه‌هایی چون ادب نیز تعمیم پیدا کرده است.

در ادامه نشست کوروش زارعی گفت: خدا را شاکرم که به من و همکارمان توفیق داد تا مجدد افتخار نوکری امام حسین(ع) و زائران ایشان را داشته باشیم. از خدا خواسته‌ام تا وقتی زنده هستم و نفس می‌کشم همواره خادم امام حسین(ع) باشم به ویژه در حیطه کاری‌ام نوکری ایشان را به بهترین نحو انجام دهم.

وی ادامه داد: امسال ششمین دوره این همایش برگزار می‌شود همان‌گونه که آقای فروزانفر بیان کردند این همایش شکلی گسترده‌تر خواهد داشت البته رشد کمی و کیفی تنها به امسال ختم نخواهد شد بلکه تلاش می‌کنیم در سال‌های آینده نیز به ارتفاع خود متعهد باشیم. رویکرد این همایش امسال دیگر بخش‌های هنری را هم در بر خواهد گرفت تا بتوانیم تمام سلیقه‌ها را پوشش دهیم.

زارعی با بیان اینکه سال گذشته برای اولین با در بین‌الحرمین تعزیه اجرا شد گفت: دوره پنجم، این افتخار را داشتیم که در صحن امیر المومنین(ع) و بین‌الحرمین تعزیه اجرا کنیم که برای اولین بار بود و حتی عراقی‌ها اصلا آن را انجام نداده بودند.

موتورچی دبیر هنری همایش هم در بخش دیگری از این جلسه بیان کرد: ما به واژه نذر فرهنگی کاملاً معتقد هستیم و برکت کارمان را هم به این دلیل می‌دانیم که هنرمندان شاغل در آن تنها به عشق امام حسین(ع) کار می‌کنند. امسال بخش شعر، سرود و هنرهای تجسمی به همایش اضافه شده است همچنین شبیه‌خوانی نیز یکی دیگر از موارد جدید این همایش هنری است.

وی اضافه کرد: جدا از زبان فارسی، زبان‌های دیگری چون عربی، انگلیسی، ترکی، اردو و پشتو نیز در همایش امسال مورد نظر خواهد بود.

به گزارش ایکنا ،ساربان مدیر اجرای همایش نیز درباره تاریخ برگزاری رویداد گفت: از ۱۷ الی ۲۸ شهریور شاهد برگزاری این همایش خواهیم بود. ۲۰۰ هنرمند در دو بخش ایران و عراق در این رویداد فعالیت می‌کنند. ۸۳ اثر به این همایش رسیده است که در بخش عراق ۲۵ اثر پذیرفته شده و در بخش ایران ۱۴ اثر شرایط اجرا را دارند. همچنین کشور پاکستان با یک گروه سرود و افغانستان با یک نمایش آیینی ما را در برگزاری این رویداد کمک خواهند کرد.

در انتهای این نشست کوروش زارعی در پاسخ به این سؤال مبنی بر اینکه با توجه به شرایط خاص در کشور عراق آیا فکری برای امنیت زائران و هنرمندان شده است گفت: اربعین سوای هر اتفاق سیاسی است. به یاد دارم سال ۹۸ این اتفاقات به شدت بیشتری رخ داده بود و جو ضد ایرانی در عراق وجود داشت ولی وقتی مسئله اربعین پیش می‌آید خود مردم عراق سعی می‌کنند هر آنچه در توان دارند انجام دهند تا به بهترین نحو این راهپیمایی برگزار شود.

انتهای پیام/
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴