کد خبر: ۱۳۶۸۹۶

مریم حفیظی:

جوامعی که پایبند به اصول دینی هستند انسجام اجتماعی بیشتری دارند

مریم حفیظی در کارگاه «مهارت‌های زندگی» ویژه نوجوانان در کتابخانه لویزان اظهار کرد: افراد مذهبی با اعتقادات دینی خود از قبیل صبر، توکل، دعا و عبادت می‌توانند با ایجاد امید و نگرش مثبت نسبت به دیگران باعث آرامش درون خود شوند.

جوامعی که پایبند به اصول دینی هستند انسجام اجتماعی بیشتری دارند / باورهای دینی سبک‌های مقابله‌ای افراد را در برابر مشکلات تقویت می‌کند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، مریم حفیظی کارشناس ارشد مشاوره و توانبخشی در کارگاه «مهارت‌های زندگی» ویژه نوجوانان که در کتابخانه لویزان برگزار شده بود در ابتدای صحبت‌های خود گفت: موضوع نوجوانانه این هفته نقش معنویت بر سلامت روان است. می‌خواهیم با نوجوانان هم محله‌ای‌مان در مورد معنویت و باورهای دینی و نقش آن در زندگی فردی و اجتماعی آن صحبت کنیم. در واقع می‌خواهیم بدانیم معنویت چیست و چه اعتقاداتی جز باورهای دینی ما هستند.
وی ادامه داد: معنویت به لحاظ نقش بازدارنده‌ای که دارد، می‌تواند در کاهش بیماری‌های روانی مانند افسردگی، اضطراب و... نقش موثری داشته باشد. بسیاری از افراد، به خصوص مومنان معتقد به دین و مذهب، برای مقابله با فشارهای روانی محیط کار، زندگی و مشکلات عاطفی ناشی از روابط‌شان به اعتقادات مذهبی خود متوسل می‌شوند.
این کارشناس مشاوره با بیان اینکه در واقع برای بسیاری از افراد توسل به اعتقادات مذهبی و ایمان به خدا، تنها راه حفظ سلامت روانی است افزود: امروزه بیش از هر زمان دیگر در این عصر ماشینی و فشارهای روانی حاصل از آن، نیازمند تفکر و اندیشه در باب تاثیرگذاری عناصر دینی در مقابله با استرس و عوامل فشار آور روحی و جسمی انسان‌ها هستیم. بسیاری از اندیشمندان بر این باورند که مذهب و معنویت تاثیر انکار ناپذیری بر سلامت روح و جسم و دیگر ابعاد زندگی بشر دارد.
حفیظی تصریح کرد: افراد مذهبی با اعتقادات دینی خود از قبیل صبر، توکل، دعا و عبادت می‌توانند با ایجاد امید و نگرش مثبت نسبت به دیگران باعث آرامش درون خود شوند. یافته‌های محققان نیز نشان می‌دهد جوامعی که پایبند به اصول دینی و اعتقادی هستند انسجام اجتماعی بیشتری دارند و همچنین اعتقادات دینی کاهش و پیشگیری از جرم اجتماعی را پی دارد.
وی ادامه داد: همچنین دین و باورهای دینی سبک‌های مقابله‌ای افراد را در برابر مشکلات تقویت می‌کند و با استفاده از کارکردهای معنویت در ارتباط دادن انسان به خداوند به مثابه منبع آرامش خود را از استرس و آسیب‌های روزمره دور می‌کنند. با آماری که سالانه اعلام می‌شود در تمام کشورهای مسلمان دنیا که پایبند به نماز و روزه هستند هر ساله در ماه مبارک رمضان آمار جرم وجنایت در اجتماع به حداقل‌ترین آمار نسبت به ماه‌های دیگر سال می‌رسد.
این کارشناس تاکید کرد: این آمار از یافته‌های محققان سراسر دنیا نشان می‌دهد که دین و معنویت از طریق ایجاد یک نظام نگرشی مناسب، زمینه را برای آرامش روان فراهم می‌سازد و می‌توانیم اینطور نتیجه بگیریم که دین داری و معنویت همچنین در سطح فردی، خشنودی و رضایت‌مندی افراد از زندگی خود را به دنبال دارد.

وی اضافه کرد: در اینجا لازم است به صبر و ایمان قلبی مردم غزه هم اشاره کنم به عنوان یک نمونه از جامعه‌ای با اعتقادات دینی.آنها با توکل و صبر و با تمام قوا ایستادگی و مقاومت کردند تا پای کشورشان بایستند و اگر این اعتقاد و باور دینی مقابله با ظلم نبود و ملت دچار ترس و ناامیدی می‌شدند کشورشان تبدیل به یک کشور ضعیف می‌شد.

حفیظی ضمن معرفی کتاب «مهارت‌های زندگی: روش مقابله با چالش‌های زندگی» نوشته کریس ال کلینکه بیان کرد: هر فردی در طول زندگی با مشکلات و چالش‌های مختلفی روبرو می‌شود. در مواجهه با این چالش‌ها، داشتن ابزارها و مهارت‌های مناسب برای مقابله و حل آن‌ها یکی از عوامل کلیدی در بهبود خود و پیشرفت است. کتاب «مهارت‌های زندگی: روش‌های مقابله با چالش‌های زندگی» به بررسی همین موضوع می‌پردازد.
او افزود: این کتاب به تمام افرادی که با مسائلی مانند خشم، تنهایی، کمرویی، شکست، اختلافات زناشویی، فقدان، پیری، درد، اضطراب و افسردگی مواجه هستند، توصیه می‌شود. هدف اصلی این کتاب ارائه مهارت‌های مقابله‌ای است که شما را قادر می‌سازد تا با چالش‌ها و مشکلات زندگی خود به طرز موثری مقابله کنید و آن‌ها را حل و فصل کنید.
وی درباره کتاب تاکید کرد: این مجموعه چکیده‌ خوبی از منابع علمی در زمینه‌ مقابله با مشکلات اساسی زندگی است. کتاب، بسیار جامع و مستند است. نقطه قوت کتاب دقت و صحت علمی آن است. مؤلف، منابع اصلی جدید و قدیم را در مورد هر موضوعی به خوبی شناسایی کرده است، اگر چه کتابی موجز است ولی از یکپارچگی و انسجام خوبی برخوردار است.
این کارشناس مشاوره همچنین عنوان کرد: در افراد با باورهای دینی به واسطه دعا کردن احساس کنترل ایجاد می‌شود؛ به این گونه که دعا کردن باعث احساس غیر مستقیم کنترل بر شرایط به ظاهر غیر قابل تغییر و ناگوار می‌شود. همچنین افراد با باورهای دینی از الگوی تصمیم‌گیری خاصی استفاده می‌کنند. این الگو فرد را در جهت افزایش تصمیم‌گیری های مفید برای اطرافیان و خود و کاهش تقسیم‌گیری‌های خودمخرب سوق می‌دهد و این امر تا حدی از شدت استرس‌های زندگی می‌کاهد.
مریم حفیظی با بیان اینکه مذهب و معنویت باعث ایجاد نگرش مثبت نسبت به دنیا در فرد می‌شود و انسان را در مقابل رویدادهای ناگوار زندگی مثل فقدان یا بیماری یاری می‌رساند خاطرنشان کرد: مذهب به زندگی فرد معنا و هدف می‌دهد. داشتن معنا و هدف در زندگی نشان دهنده سلامت روان است و باعث افزایش توانایی فرد در انجام کارها می‌شود. افراد مذهبی با حوادث آسیب‌زای زندگی که قابل پذیرش نیستند، راحت‌تر سازگار می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

نمایشگاه«پیوند جهان» افتتاح شد

فروش کتاب توسط نوجوانان در طرح «پی‌کتاب»

نمایشگاه آثار حجمی با عنوان «پازل من کامل است» در نگارخانه سرو

انکار و تحریف حربه رسانه‌ای غرب در برابر نسل‌کشی غزه است

«اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی بررسی می‌شود

استادان دوره تربیت ژورنالیست سینمایی معرفی شدند؛ تمدید مهلت ثبت‌نام

دومین اجتماع سراسری #فریاد_فلسطین در دریاچه شهدای خلیج فارس

همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران

حرم حضرت علی(ع) با هنر شیعی مزین می‌شود

آلبوم محمد معتمدی در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود

جلد پنجم مجموعه «ستاره‌های نبرد هوایی» به چاپ رسید

تولستوی در ایران، فردوسی در روسیه؛ اجرای رقص سنتی روس‌ها در تهران

رسول خادم نمایشگاه «تَن‌پوشِ پهلوان» را افتتاح کرد

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۴

گامی تاریخی در مسیر عدالت شغلی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

شورای سیاست‌گذاری و دبیر هفتمین جشنواره تئاتر شهر معرفی شدند

نمایش گنجینه موزه هنر‌های دینی امام علی(ع) در دو نقطه شهر تهران

«نخل و نارنج» وحید یامین‌پور به انگلیسی ترجمه شد

هنرجویان مریم کاظمی با «سیندرلای چینی» روی صحنه پردیس تئاتر تهران می‌روند

عکس؛ آیین رونمایی از طرح یکسان‌سازی قرارداد کارکنان سازمان فرهنگی هنری

نمایش و نقد فیلم «مظنونین همیشگی» در فرهنگسرای ارسباران

نگارخانه لاله میزبان هنرمندان «نوسقاخانه» می‌شود

در شب‌های آینده به کدام کنسرت‌ها برویم؟

بازدید از موزه فرش ایران ۲۰ و ۲۱ خرداد رایگان است

آغاز پیش‌فروش بلیت‌های فیلم «پیرپسر»