کد خبر: ۱۳۷۱۸۴

شرح احادیث رجبیه| راهکار بهره از برکت ماه رجب

برکت یافتن انسان‌ها به کردار و رفتار و سخنان آنها گره خورده است؛ ایمان، تقوا، استغفار، شکر و اطاعت و ذکر خدا را از عوامل برکت معرفی کرده‌اند.

شرح احادیث رجبیه | راهکار بهره از برکت ماه رجب
به گزارش  پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، ماه رجب در لسان روایات ما ماه پر خیر و برکتی است که خداوند آن را همراه با ماه شعبان برای آمادگی جهت ورود به ضیافت الله و ماه مهمانی خویش یعنی ماه مبارک رمضان قرار داده است. یکی از راهکارهای مهم برای بهره از نعمت‌های این ماه مطالعۀ احادیثی است که دربارۀ فضیلت آن بیان شده است.

به عنوان نمونه رسول الله صلی الله علیه و آله زمانی که ماه رجب فرا می رسید، می فرمود «اَللّهُمَّ بارِکْ لَنا فى رَجَب وَ شَعْبانَ، وَ بَلِّغْنا شَهْرَ رَمَضانَ، وَ اَعِنّا عَلَى الصِّیامِ وَ الْقِیامِ، وَ حِفْظِ اللِّسانِ، وَ غَضِّ الْبَصَرِ، وَ لا تَجْعَلْ حَظَّنا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ».
یعنی خدایا؛ برایمان ماه رجب و شعبان را مبارک قرار بده و ما را به ماه رمضان برسان و ما را در روزه و قیام (برای عبادت) و حفظ زبان و چشم پوشاندن (از حرام) یاری بده و حظ و بهره‌مان را از آن، به اندازه گرسنگی و تشنگی کشیدن قرار مده.

نکتۀ اول در این حدیث اتصال دادن ماه رجب و شعبان به ماه رمضان است؛ یعنی آقا رسول الله صلی الله علیه و آله به نوعی ماه رجب و شعبان را زنجیروار متصل به ماه ضیافت الله می کند.

نکتۀ دوم اینکه می فرماید این ماه و ماه شعبان را برای ما مایۀ برکت قرار بده؛ اَللّهُمَّ بارِکْ لَنا فى رَجَب وَ شَعْبانَ. از این ویژگی بر می آید که «برکت» یکی از ویژگی های ماه رجب و شعبان است و این ماه می تواند برای مؤمنان مبارک و مایۀ برکت باشد. وقتی پای صفت «برکت» به میان می آید، فزونی اعمال و مضاعف شدن ثواب کارها را به همراه دارد.

برکت در اصل «بَرْک» به معنی سینه شتر (و فراخی آن) است، یعنی شتر سینه خود را به زمین زد، سپس این کلمه به معنى دوام و رشد آمده و برکت در اصطلاح یعنى استقرار خیر از سوی خداوند، در یک چیز. اصطلاح برکات در قرآن کریم، به نعمت‌ها و خیرهای فزایندۀ الهی اطلاق شده است. بر همین اساس، برکات آسمان، به فزونی باران، و برکات زمین، به فراوانی گیاهان و میوه‌ها تفسیر شده است.

  در آموزه‌های دینی، برکت یافتن انسان‌ها به کردار و رفتار و سخنان آنها گره خورده است؛ ایمان، تقوا، استغفار، شکر و اطاعت و ذکر خدا را از عوامل برکت معرفی کرده‌اند؛ به عنوان نمونه خداوند در سورۀ اعراف دربارۀ اهمیت ایمان و تقوا در نزول برکات می‌فرماید «وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لکِنْ کَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما کانُوا یَکْسِبُون‏»؛ یعنی و اگر اهل شهرها و آبادی‌ها ایمان می‌آوردند و پرهیزکارى پیشه می‌کردند ، یقیناً [ درهاىِ ] برکاتى از آسمان و زمین را بر آنان می‌گشودیم ، ولى [ آیات الهى و پیامبران را] تکذیب کردند، ما هم آنان را به کیفر اعمالى که همواره مرتکب می‌شدند [ به عذابى سخت ] گرفتیم‏.» حال خداوند این مفهوم را در کل ماه جریان داده تا اعمال و رفتار و حتی رزق بندگان افزایش یابد.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

بر کژدم شب، سنگ بزن سنگ بزن سنگ

اکران و نقد «غریبه و مه» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

موزه‌ها تعطیل شدند

نماهنگ «عین لام یاء» از سوی فرهنگسرای ارسباران منتشر شد

«وعده صادق ۳» روی دیوارنگاره میدان ولی‌عصر(عج)

تخفیف ۵۰ درصدی کتاب «سفری که پرماجرا شد»؛ عیدانه غدیر

صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۲۵ خرداد ماه ۱۴۰۴

نمایشگاه«پیوند جهان» افتتاح شد

فروش کتاب توسط نوجوانان در طرح «پی‌کتاب»

نمایشگاه آثار حجمی با عنوان «پازل من کامل است» در نگارخانه سرو

انکار و تحریف حربه رسانه‌ای غرب در برابر نسل‌کشی غزه است

«اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی بررسی می‌شود

استادان دوره تربیت ژورنالیست سینمایی معرفی شدند؛ تمدید مهلت ثبت‌نام

دومین اجتماع سراسری #فریاد_فلسطین در دریاچه شهدای خلیج فارس

همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران

حرم حضرت علی(ع) با هنر شیعی مزین می‌شود

آلبوم محمد معتمدی در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود

جلد پنجم مجموعه «ستاره‌های نبرد هوایی» به چاپ رسید

تولستوی در ایران، فردوسی در روسیه؛ اجرای رقص سنتی روس‌ها در تهران

رسول خادم نمایشگاه «تَن‌پوشِ پهلوان» را افتتاح کرد

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۴

گامی تاریخی در مسیر عدالت شغلی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

شورای سیاست‌گذاری و دبیر هفتمین جشنواره تئاتر شهر معرفی شدند

نمایش گنجینه موزه هنر‌های دینی امام علی(ع) در دو نقطه شهر تهران

«نخل و نارنج» وحید یامین‌پور به انگلیسی ترجمه شد