کد خبر: ۱۴۲۳۱۸

سی و یکمین نشست «بچه‌های رستا» در فرهنگسرای گلستان برگزار شد

مسئولیت‌پذیری رمز جدی گرفته شدن در دوران نوجوانی است

تازه‌ترین نشست از ویژه‌برنامه «بچه‌های رستا» به موضوع جدی گرفته شدن در دوران نوجوانی اختصاص داشت و نوجوانان حاضر در این نشست در فرهنگسرای گلستان نقطه‌نظرات خود را بیان کردند.

مسئولیت‌پذیری رمز جدی گرفته شدن در دوران نوجوانی استبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، سی و یکمین جلسه از سلسله‌نشست‌های «بچه‌های رستا» با حضور جمعی از دانش‌آموزان پایه یازدهم در فرهنگسرای گلستان برگزار شد.

موضوع این جلسه «جدی گرفته نمی‌شویم یا جدی نمی‌گیریم؟!» بود و نوجوانان حاضر در جلسه نقطه نظرات خود درباره این موضوع را بیان کردند. علیرضا معادی نیز به عنوان کارشناس مسائل اجتماعی به سوالات و دغدغه‌های آنان پاسخ داد.

در مقدمه این نشست، معادی با اشاره به موضوع بحث این جلسه گفت: نوجوانان معمولا یک انتقاد از بزرگترها در این دوره سنی دارند و آن هم این است که چرا جدی گرفته نمی‌شوند؟ این مسئله، موضوع بحث امروز ماست که البته یک نقطه مقابل نیز دارد و آن هم این است که خود شما نوجوانان تا چه اندازه مسئولیت‌هایی که بر عهده‌تان هست جدی می‌گیرید؟

یکی از نوجوانان حاضر در پاسخ به سوال اصلی این نشست گفت: به نظرم ریشه این انتقاد در این است که شاید در ابتدا خودمان خیلی خودمان را جدی نگرفته‌ایم و به همین دلیل دچار چنین مسئله‌ای شده‌ایم. من معتقدم دوران نوجوانی، رده سنی و مقطع بسیار مهمی از زندگی ماست و باید کارهای جدی در این دوره انجام بدهیم.

نوجوان دیگری با اشاره به اهمیت انتخاب‌های درست در زندگی گفت: حتما موضوعات مهمی در زندگی هر نوجوانی وجود دارد که دوست دارد نظرش درباره آن پرسیده شود تا احساس کند که جدی گرفته می‌شود. نمونه این اتفاق برای من در موضوع انتخاب رشته به وجود آمد؛ در شرایطی که نظر خانواده‌ام با نظر من اختلاف داشت، نظر من مهم شمرده شد و رشته‌ای که دوست داشتم را انتخاب کردم. این اتفاق در حالی است که بسیاری از دوستان و هم سن و سالانم همیشه این گله را دارند که رشته تحصیلی‌شان، رشته مورد علاقه‌شان نبوده است.

یکی دیگر از حاضران این نشست به نقش مهم خانواده در جدی گرفته شدن نوجوانان اشاره کرد و گفت: در ابتدای جلسه اشاره شد که اگر خودمان را جدی بگیریم، بقیه هم ما را جدی می‌گیرند؛ معتقدم برای مهم تلقی شدن، باید خانواده‌مان از همان سنین بچگی هم ما را جدی بگیرند. در حقیقت، علاوه بر اینکه باید خودمان را جدی بگیریم، خانواده‌مان نیز باید ما را جدی بگیرد.

نوجوان بعدی نیز در تائید صحبت‌های وی گفت: به نظرم تا سنین حدود ۱۴-۱۵ سالگی، نوجوانان خیلی نمی‌توانند خودشان را جدی بگیرند، بلکه خانواده‌ها وظیفه دارند با جدی گرفتن آنها، بهشان اعتماد به نفس بدهند. در این شرایط، اگر آنها اهمیت این موضوع را درک نکنند، اعتماد به نفس فرزندشان به مرور از بین می‌رود.

یکی از حاضران در جلسه ضمن مخالفت با حرف‌های قبلی تاکید کرد: این سخنان به معنای این است که نوجوان هیچ اختیاری از خود ندارد؛ به نظرم چنین برآوردی اشتباه است، چرا که در این صورت، نوجوان نمی‌تواند دست به انتخاب‌های درست بزند. درست است که نقش خانواده دارای اهمیت است، اما به نظرم از جایی به بعد، افراد با مهارت‌ها و توانایی‌هایشان سنجیده می‌شوند و اگر در این زمینه موفق باشند، بیشتر جدی گرفته می‌شوند.

در بخش دیگری از این جلسه راهکارهای جدی گرفته شدن در سنین نوجوانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ یکی از نوجوانان گفت: جدی گرفته شدن هر فرد بستگی به شخصیت او دارد؛ خود فرد باعث می‌شود که چگونه با او رفتار کنند؟ او را جدی بگیرند یا خیر؟ حتما بین کسی که رفتارهای درستی دارد با کسی که رفتارهای غیرمنطقی از خود بروز می‌دهد، تفاوت وجود دارد و سهم جدی گرفتن‌شان متفاوت است. بنابراین معتقدم نوع رفتار نوجوان هم برای جامعه و هم برای خانواده جدی و موثر است و رابطه مستقیمی با جدی گرفتن او دارد. 

نوجوان دیگری درباره اینکه نوجوان چه باید بکند تا جدی گرفته شود، گفت: باید ارتباطات خود با محیط پیرامونی‌مان را جدی‌تر کنیم و تعامل بهتری را با بقیه رقم بزنیم. همه ما هم نکات خوب و هم نکات بد اخلاقی داریم. باید با تمرکز بر رفتارهای خوب، رفتار بد و زشت را از خود دور کنیم تا بقیه حس بهتری نسبت به ما پیدا کنند. علاوه براین، افزودن مهارت، بسیار کمک‌کننده است.

در بخش پایانی این جلسه، علیرضا معادی ضمن جمع‌بندی مباحث مطرح شده گفت: اکثر شما نوجوانان متفق القول بودید که بخش مهمی از جدی گرفته شدن شما بستگی به رفتار خودتان و تعامل با محیط بیرون دارد. البته در این بین نباید از نقش خانواده و به ویژه تربیت آنها غافل شد. نکته بسیار مهمی که از دل صحبت‌های شما برآمد این بود که مهارت‌افزایی، مسئولیت‌پذیری و تلاش برای ارتقا نیز سهم بسیار زیادی در جدی گرفته شدن شما دارد. نوجوانان با مسئولیت‌پذیری خود به خانواده‌شان نشان می‌دهند که جدی هستند و باید جدی گرفته شوند. 

وی تاکید کرد: دقت داشته باشید که نوجوان مسئولیت‌پذیر این پیام را به اطرافیانش می‌دهد که جدی است و باید جدی گرفته شود. مسئولیت‌پذیری نگاه آدم‌ها را به شما تغییر می‌دهد و بازنمایی بهتری را از شما به نمایش می‌گذارد. علاوه براین، خلاقیت شما در سنین نوجوانی و به‌روز بودن شما می‌تواند راهی برای بیشتر جدی گرفته شدن‌تان باشد.

گزارش خطا
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
«عصر شعر هگمتانه» در باغ کتاب تهران برگزار می‌شود
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۵
برگزاری نمایشگاه گروهی «جوانه‌های هنر» در نگارخانه شفق
رئیس‌جمهور از مصطفی راغب تقدیر کرد
«اراده» در اندیشگاه ابر انسان بررسی می‌شود
مسیر «از تو می خوانم، با تو می مانم» به کتاب می رسد
برگزاری مراسم عزاداری آخر ماه صفر در میدان آیینی امام حسین (ع)
برگزاری ویژه‌برنامه «سوگ آل‌الله» در فرهنگسرای نهج‌البلاغه
نمایشگاه خوشنویسی و کالیگرافی «عالم بالا» در فرهنگسرای قرآن
عکس؛ صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۵
«روزی روزگاری ایران» به دورهمی نوجوانان کتابخوان رسید
نمایشگاه نقاشی اشکان غفارزاده در نگارخانه سرو
شاعر باید هکر باشد
دومین مسابقه کتابخوانی «در آغوش نیل» در چیتگر برگزار می‌شود
«خون دلی که لعل شد» در صدر پرفروش‌های تیرماه باغ کتاب تهران
خوانش نمایشنامه‌های «سکینه» و «ترنم» در فرهنگسرای عطار
آغاز طرح «جهش» برای توانمندسازی دانش‌آموزان در منطقه ۲۲
«امیر نعمتی» معاون آفرینش‌های هنری منطقه ۱۵ و فرهنگسرای خاوران شد
قطعه «مقصد» به جاماندگان اربعین تقدیم شد
کارگاه «خودشناسی نوبت زندگی من» در فرهنگسرای معرفت
«نقاشی در سکوت» در نگارخانه کلک خیال فرهنگسرای اخلاق
«بهار مهربان یثرب» در باشگاه «بچه کتابخوان ها» معرفی شد
مسابقه سراسری کتابخوانی «برخیز به خونخواهی» برگزار می شود
«کابوس‌ها و خون»؛ قصه جاماندگان از کاروان حسین (ع)
محفل شعر «روضه واژه‌ها» در خانه فرهنگ ایرانسرا