کد خبر: ۱۴۲۷۳۴

بازبینی جشنواره تئاتر معلولان به میزبانی پردیس تئاتر تهران برگزار شد

پردیس تئاتر تهران میزبان بازبینی ۲۰ گروه نمایشی شرکت کننده از استان تهران در هفتمین جشنواره تئاتر معلولان شد. فرهاد بشارتی، دکتر ولی الله شالی و محسن سلیمانی فارسانی در سالن استاد نصیریان پردیس تئاتر تهران به عنوان داور بخش بازبینی در این جشنواره حضور داشتند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، بازبینی ۲۰ گروه نمایشی شرکت کننده از استان تهران در هفتمین جشنواره تئاتر معلولان منطقه آفتاب در تاریخ یکم و دوم آبان ماه با حضور داوران فرهاد بشارتی، دکتر ولی الله شالی و محسن سلیمانی فارسانی در سالن استاد نصیریان پردیس تئاتر تهران برگزار شد.

فرهاد بشارتی: آثار تئاتر معلولان بازگو کننده مشکلاتی‌ست که با آن روبرو هستند

فرهاد بشارتی که سابقه داوری جشنواره تئاتر معلولان را در دوره‌های پیشین نیز بر عهده داشته است، امسال در هفتمین جشنواره تئاتر معلولان نیز به عنوان داور و بازبین با این جشنواره همکاری دارد. وی یکی از اهداف این جشنواره را تئاتر درمانی برای طیف‌های مختلف افراد دارای معلولیت دانست.  
بشارتی در بخش دیگری از این گفتگو گفت: بیشتر نمایش‌های ارایه شده به نوعی بازگو کننده مشکلاتی است که افراد دارای معلولیت در زندگی روزمره با آن روبرو هستند تا توجه مسوولان را به مشکلاتی که دارند جلب کنند.
وی همچنین تصریح کرد: حتی آثاری که دیده می‌شود خیلی سمت و سوی تئاتر درمانی دارد و مربیانی که با این افراد کار می‌کنند سعی دارند از این مزیت تئاتر بهره ببرند تا این افراد به نوعی از انزوا خارج شوند و مشکلات آنها بازگو شود. این جشنواره فرصتی است تا مسوولانی که این نمایش‌ها را تماشا می‌کنند با نوع مشکلات افراد دارای معلولیت بیشتر آشنا شوند.
وی برگزاری این جشنواره را با تمام محدودیت‌هایی که برای افراد دارای معلولیت از تمامی طیف‌ها وجود دارد مفید دانست تا بتوانند پیام خود را بازگو کنند.  
بشارتی با اشاره به سابقه حضور خود در مقام دارو و بازبین در این جشنواره گفت: خوشبختانه با تداومی که در برگزاری این جشنواره وجود داشته است شاهد آثار بهتری در نمایش‌ها بوده‌ایم. اما آنچه بیشتر در بازبینی آثار به چشم می‌آید حمایت و پشتیبانی خانواده از این افراد است.  
وی با بیان اینکه برخی از این افراد اوتیسمی هستند و مشکل آنها ارتباط برقرار نکردن است. آنها از راه تئاتر این ارتباط برقرار کردن را تمرین می‌کنند.  
بشارتی در بخش دیگری از صحبتهایش به نقش مربیانی که با این افراد کار می‌کنند اشاره کرد و افزود: زحمت مربیان قابل تقدیر است چرا کار کردن با افراد دارای معلولیت انرژی بیش از حدی را می‌طلبد.  
وی تصریح کرد: این نوع از جشنواره‌ها باید تاثیر خود را برای رفع مشکلات آنها بگذارد و صرفا به چند جایزه ختم نشود.  


ولی الله شالی: عنصر خانواده، مشارکت بسزایی در صحنه تئاتر معلولان دارد

دکتر شالی داور هفتمین جشنواره تئاتر معلولان در بخشی از این گفتگو گفت:  نقش خانواده در حمایت از افراد دارای معلولیت در تولید این نمایش‌ها را نمی‌توان منکر شد و به نوعی می‌توان گفت خانواده‌ها در صحنه مشارکت بسزایی دارند. برای مثال وقتی بچه‌ای اوتیسمی دیالوگی را فراموش می‌کند در ابتدا به مادر خود نگاه می‌کند و ما این را بخشی از صحنه قلمداد می‌کنیم.
وی اظهار داشت: برخی از این افراد جدا از معلولیتی که دارند بحث افسردگی‌ست که با آن روبرو هستند. از همین رو، چون تئاتر یک فعالیت گروهی است آنها را از این مشکل روحی دور می‌کند. به عبارتی هنر تئاتر برای افراد دارای معلولیت به واسطه کار گروهی، حضور خانواده و تجمعی که شکل می‌گیرد بعضا خود تماشگر و داور هم جزوی از این خانواده می‌شوند، چیزی که شاید در تئاتر خیابانی یا شورایی هم نمی‌بینید. همه در تلاش هستند یک وضعیت مطلوب را برای اجرا کننده که همین افراد دارای معلویت هستند ایجاد کنند.   
در پایان فرهاد بشارتی و ولی الله شالی با وجود اشاره به محدودیت‌هایی که افراد دارای معلولیت در رفت و آمد با آن روبرو هستند شرایط و امکانات پردیس تئاتر تهران را برای اجرای این افراد بسیار مناسب دانستند و از عوامل پردیس تئاتر تهران تشکر کردند.  
هفتمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت منطقه آفتاب با شرکت استان‌های تهران، البرز، قم، مرکزی، اصفهان و چهارمحال و بختیاری از ۲۶ تا  ۲۹ آبان ماه در شهرکرد برگزار خواهد شد.  
 

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
جشن «ایران عزیز» هر شب میزبان حدود ۳۰ هزار مخاطب است
نغمه‌سرایی اقوام ایرانی به مناسبت ایام ولادت «رحمت للعالمین»
«ایران عزیز»؛ جشن همدلی و مهر- مهرداد شفق
«ایران عزیز» به حفظ وحدت اقوام کمک می‌کند/ تاکید بر نیاز جامعه به نشاط
«ایران عزیز» به بازگرداندن آرامش قبل از جنگ به خانواده‌ها کمک بسیاری می‌کند
نمایشگاه آثار انتزاعی «نفس چوب» در فرهنگسرای ارسباران
آیین نمادین ساخت قایق با هدف همراهی با کشتی‌های صمود
بهترین هنرمندان در جشن «ایران عزیز» جمع هستند
فراخوان جشنواره شعر خاوران منتشر شد
پخش «مسابقه بزرگ ۱۰۰» از ۱۹ شهریور در شبکه سه
آغاز اکران فیلمی درباره شهدای غواص در «هنر و تجربه»
جشن «ایران عزیز»؛ نماد وحدت در کثرت اقوام ایرانی
جشن بزرگ ایران عزیز با هدف نمایش وحدت اقوام در دریاچه شهدای خلیج فارس(چیتگر) در حال برگزاری است
مردم ما به شادی عمومی احتیاج دارند/ لزوم توسعه فضای کسب و کار اقوام ایرانی
«قلک گمشده» در کارگاه آیات و نشانه‌های کتابخانه علامه جعفری
نمایشگاه عکس «به رنگ طبیعت» در فرهنگسرای امید
شصت و نهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ما زِ احسان خدا اخوان شدیم!»
یازدهمین نمایشگاه «ایران‌نوشت» از ۱۸ شهریور آغاز به کار می‌کند
چهارمین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو برگزیدگان خود را شناخت
صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۴
نمایش و نقد فیلم «بیل را بکش» در فرهنگسرای ارسباران
اختتامیه هفتمین دوره جشنواره موسیقی الکترواکوستیک و نهمین دوره مسابقه «رضا کروریان» در فرهنگسرای ارسباران
تهران میزبان نغمه‌های وحدت/ حضور سفرا در جشن موسیقی اقوام
میثم درویشان‌پور: جشن ایران عزیز مثل یک دورهمی خانوادگی است
نشست تخصصی نقد و بررسی شعر و ترانه در فرهنگسرای سرو