به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، تولد یک سالگی کتابهای صوتی انتشارات مهرسا عصر روز پنجشنبه ۲۴ آبانماه با حضور گیتی خامنه مجری برنامههای کودک، خانوادهها و کودکان در باغ کتاب برگزار شد. در این رویداد، قصههای مختلفی برای کودکان روایت شد و کودکان نیز در این روایت مشارکت داشتند. همچنین گیتی خامنه مجری محبوب دهه ۶۰ و ۷۰، خاطرههایی از کودکان نسل گذشته و برنامههای کودک در آن سالها برای حاضران روایت کرد.
کودکان با قصه خواندن، تجربهاندوزی میکنند
در حاشیه این برنامه، گیتی خامنه در گفتوگویی با روابط عمومی باغ کتاب درباره اهمیت و لزوم قصهخواندن برای کودکان گفت: «قصهها قدمتی به اندازه عمر انسان دارند. از زمانی که انسان بر روی کره خاکی زندگی را آغاز کرد، قصه گفتن و قصه شنیدن را نیز تجربه کرد. قصهها وسیلهای برای انتقال تجربهها و سفر به دنیای دیگران هستند. کودکان و بزرگسالان نیاز دارند با دیگران همسو و همسفر شوند و این مسئله از طریق کتابهای قصه ممکن میشود.»
خامنه ادامه داد: «قصه خواندن امکان تجربهاندوزی را برای کودکان فراهم میکند. آنها در طول قصه با نویسنده سفر و همراه با شخصیتهای داستان، تجربههای مختلفی کسب میکنند؛ تجربههایی که در موقعیتهای گوناگون از آن بهره میبرند.» این مجری برنامههای کودک درباره اینکه ذهن و روان کودکان چگونه با قصهها مواجه میشود گفت: «کودکان در زمان شنیدن قصه، از زمان و مکان واقعی جدا میشوند و خودشان را با شخصیت داستان یکی میبینند. کودکان همراه با شخصیت داستان تجربه میکنند، چالشهای او را پشت سر میگذارند و بسیاری از احساسات از جمله ترس و شادی را در کنار شخصیت داستان احساس میکنند.»
خامنه درباره تجربه شخصی خود از کتابخواندن و آشنایی با کتابها گفت: «کتاب از کودکی دوستی وفادار و همراه برای من بود و زندگی من را متحول کرد. کتاب، دریچههای مختلفی در زندگی را به روی من باز کرد. من باور دارم این کاریست که خالقان کتاب با بچهها میکنند. کتاب یکی از اعضای اصلی خانواده ما بود و امکان نداشت روزی را بدون کتاب بگذرانم.»
وی با بیان اینکه کودکان کتابخواندن را از رفتار والدین یاد میگیرند، گفت: «کودکان از رفتارهای والدین بیشتر از گفتار آنها میآموزند. اگر والدین میخواهند کودکانی کتابخوان داشته باشند، خودشان هم باید شروع به خواندن و هدیه دادن کتاب کنند. کتاب باید به عنوان یکی از اعضای فعال خانواده به کودکان معرفی شود تا آنها هم بدون نیاز به بیان و تأکید، شروع به کتاب خواندن کنند.»
باغ کتاب فضایی مناسب برای تجربه و آگاه شدن کودکان است
خامنه در پایان با اشاره به باغ کتاب و امکانات آن برای کودکان گفت: «باغ کتاب، من را به یاد کودکیهای خودم میاندازد و فضای خوبی برای وقت گذراندن کودکان است. باغ کتاب علاوه بر گردآوری کتابهای متنوع، فضاهای بازی و سرگرمی مختلفی برای کودکان دارد که هرکدام از آنها میتواند فرصت یک تجربه جدید را به کودکان بدهد. پدر و مادرهایی که میخواهند کودکان آگاهتری داشته باشند، از فضای باغ کتاب غافل نشوند.»