کد خبر: ۱۴۳۵۷۲

بهار کتاب به ایستگاه آخر رسید

نشستی برای «تصمیم‌های شیرین» در فرهنگسرای خاوران

در آخرین جلسه از سلسله نشست‌های بهار کتاب از ترویج فرهنگ کتابخوانی و تربیت کودکان با داستان‌ها و  نقش والدین در انتخاب کتاب‌های مناسب برای فرزندان مطرح شد.

به گزراش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، نشست پایانی «بهار کتاب» در فرهنگسرای خاوران برگزار شد و به معرفی و بررسی مجموعه‌ی داستانی «تصمیم‌های شیرین» پرداخته شد.

این جلسه که روز سه‌شنبه ۲۹ آبان برگزار شد، میزبان نویسنده این مجموعه محمد حمزه‌زاده و مجری کارشناس سمیه عظیمی بود.  

محمد حمزه زاده در این نشست گفت: کتاب کودک و نوجوان کتابی است که کل خانواده بتوانند آن را بخوانند. از آنجا که داستان‌ها به راحتی می‌توانند پایه‌گذار گفتگو در خانواده‌ها شوند، این کتاب‌ها به فرصتی برای بهبود ارتباطات و فهم یکدیگر تبدیل می‌شوند. حضور والدین در حین خواندن داستان‌ها می‌تواند کمک کند تا کودکان سوالات خود را مطرح کنند و به بحث و تبادل نظر بپردازند.

حمزه‌زاده همچنین بر اهمیت تربیت اخلاقی و اجتماعی از طریق داستان‌ها تأکید کرد و اظهار داشت: داستان‌ها ابزار قدرتمندی برای ایجاد همدلی و فهم متقابل در کودکان هستند. هر کاراکتر داستان نماینده‌ای از ویژگی‌های انسانی مختلف است و کودک می‌تواند با آنها ارتباط برقرار کند و به تدریج درک عمیق‌تری از خود و دیگران پیدا کند.
در این میان، می‌توان اشاره کرد که با توجه به دنیای دیجیتال و رسانه‌های امروزی، بازگشت به داستان‌خوانی و کتابخوانی می‌تواند به عنوان یک یک راه حل برای کاهش استفاده از فضای مجازی باشد. داستان‌ها نه تنها قابلیت سرگرم کردن کودکان را دارند، بلکه می‌توانند دنیایی از ارزش‌های انسانی و فرهنگی را نیز به آنها انتقال دهند. این ارزش‌ها می‌توانند از قبیل صداقت، دوستی، همکاری و مسئولیت‌پذیری باشند که به کودکان کمک می‌کند تا در اجتماع به بهترین شکل عمل کنند.

علاوه بر تحلیل محتوا و پیام‌های کتاب «تصمیم‌های شیرین»، حمزه‌زاده به نقش بی‌بدیل داستان‌گویی در تربیت اخلاقی و فکری کودکان اشاره کرد. او تصریح کرد که داستان‌ها توانایی دارند نه تنها کودکان، بلکه تمامی اعضای خانواده را درگیر خود کنند. به واسطه این تعامل خانوادگی، کتابخوانی می‌تواند به عنوان ابزاری کارآمد برای آموزش مفاهیم ارزشمند و سبک زندگی اسلامی به کار گرفته شود.

در بخش دیگری از جلسه، سوال یکی از مادران حاضر در نشست در خصوص کتاب‌های صوتی برای کودکان پرسیده شد. در این زمینه، حمزه‌زاده ابتدا الویت  قصه و داستان تأکید کرد و افزود: «ابتدا توصیه من این است که از نویسندگان ایرانی استفاده کنید، چون آنان داستان‌هایی را خلق می‌کنند که به واسطه فرهنگ مشترک، برای کودکانمان قابل فهم‌تر و جذاب‌تر است؛ و البته کتاب صوتی نمیتواند جایگزین داستان خوانی پدر ومادران شود.

در همین راستا سیدسجاد موسوی، رییس فرهنگسرای خاوران، بر لزوم انتخاب ناشران معتبر و کیفیت‌محور تأکید کرد و اظهار داشت: انتخاب ناشرانی که به کیفیت و محتوای مناسب توجه دارند، می‌تواند به والدین در انتخاب کتاب‌های مناسب کمک بزرگی کند.

جلسه با خوانش بخشی از کتاب توسط لیلا فروغی به پایان رسید. این خوانش که با استقبال حاضران مواجه شد، نشان داد چگونه داستان‌خوانی می‌تواند نوعی تجربه مشترک و لذت‌بخش برای خانواده‌ها باشد و اشتیاق به مطالعه را در افراد تقویت کند.

نشست‌های «بهار کتاب» با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای آگاهی عمومی به ویژه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در شش نشست در کافه کتاب فرهنگسرای خاوران برگزار شده بود، توانست بستر مناسبی برای درک و بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت‌های کتابخوانی ایجاد کند.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴

خوانش نمایشنامه «راز پروانه‌ها» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

فرشته‌ها شبیه «فرشته‌»اند؛ آقازاده‌ها این دختر را خوب بشناسند

آغاز اکران آنلاین مستند برگزیده جشنواره فیلم فجر