کد خبر: ۱۴۳۷۷۵

سومین اجتماع «بچه‌کتابخون‌ها» در باغ کتاب تهران/ از حدس کتاب تا حک کتاب

سومین برنامه اجتماع بچه کتابخون‌ها صبح پنجشنبه هشتم آذر ماه در صحن اصلی باغ کتاب تهران برگزار شد و در این برنامه نوجوانان حاضر در دو بخش حک و حدس رقابت کردند و سپس برگزیدگان در بخش‌های مختلف معرفی شدند.

سومین اجتماع «بچه کتابخون‌ها» در باغ کتاب تهران/ از حدس کتاب تا حک کتاببه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، این برنامه که با همکاری باغ کتاب تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برپا شد، در روز پنجشنبه میزبان ۱۲۰ نوجوان از ۶۲ کتابخانه دارای دورهمی کتابخوانی بود. در این اجتماع علاوه بر بازی‌هایی که تعیین شده بود دو برنامه حدس و حک کتاب در نظر گرفته شد که در نهایت از میان شرکت‌کنندگان در رقابت، برگزیدگان در بخش‌های مختلف مورد تقدیر قرار گرفتند.

حکایت کتابی که بر صفحه زندگی‌ات حک شده

به گفته تکتم نجفی‌منش سرپرست امور کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سومین اجتماع بچه کتابخون‌های شهر تهران میزبان دو رویداد بود. او گفت: «رویداد اول حدس کتاب بود. بچه‌های حاضر در برنامه از میان کتاب‌های موجود در پاکت‌های دربسته فهم و روایت خود از کتاب و دلیل اینکه اگر این کتاب را در کتابفروشی می‌دیدند می‌خریدند یا خیر، بر روی کاغذ نوشتند و این نوشته‌ها مورد داوری قرار گرفت.»

او بخش حک کتاب را چنین توضیح داد: «بخش بعدی حک کتاب با این مفهوم بود؛ حکایت کتابی که بر صفحه زندگی‌ات حک شده». حکایت کتاب بدون لو دادن قصه قرار است اینچنین باشد که دلیلی بیاورند تا مخاطب بخواهد آن کتاب را بخواند. در رویداد حک به بچه‌ها گفته شده در سه دقیقه ویدیو یک حک را ارائه دهند. از ویدیو‌هایی که رسیده یک تعداد منتخب شده و روی استیج می‌روند و تیم داوران نوجوان که مهمان هستند با لایک و دیس لایک امتیاز می‌دهند.»

به گفته نجفی برای اینکه بچه‌ها یک حک استاندارد را تجربه کنند از احسان ناظم بکایی روزنامه‌نگار نیز دعوت شد تا او هم یک حک پلاس اجرا کند.

معرفی برگزیدگان

بعد از برگزاری رقابت، تیم داوری به بررسی آثار پرداختند و نماینده داوران روی سن حاضر شد و توضیحاتی را درباره نحوه قضاوت بیان کرد و گفت: «ما در داوری سعی کردیم نکاتی را در نظر داشته باشیم. ابتدا باید بچه‌ها به دو سئوال مطرح شده در برگه پاسخ می‌دادند و بعد از آن باید اطلاعات کتاب‌شناختی را می‌نوشتند.»

در بخش حدس کتاب پنج برگزیده بدون ترتیب چنین معرفی شدند: اسرا زادمهر، سبحان حیدری، النا اسماعیلی، مهدیه پروینی و نرگس براری.

در بخش رویداد حک برگزیدگان چنین معرفی شدند: غزل یزدانی نفر اول، روشنگ آفتابی نفر دوم، آیسان مختاری نفر سوم.

بازی‌هایی مکمل رقابت

در حاشیه این مراسم نوجوانان حاضر سرگرم بازی‌های فکری نیز شدند. بازی اصلی بچه‌ها در این دوره از اجتماع شامل دو بازی کاپوچین و اسم کارتیل بود. بازی کاپوچین به این ترتیب است که بچه‌ها براساس تعدادی شکل، لیوان‌های رنگی را می‌چینند و هرکسی که زودتر چید زنگ می‌زند و کارت خود را برمی‌دارد و کسی که بیشترین کارت را داشته باشد برنده می‌شود.

اسم کارتیل هم به این ترتیب است که دو کارت حرف و دو کارت موضوع برداشته و حرف و موضوعی انتخاب می‌شود، برنده در ادامه کارت برندگی خود را برمی‌دارد و دارنده کارت بیشتر برنده نهایی است.

بازی دیگری هم در نظر گرفته شده بود به اسم جینگا که در این بازی باید قطعات سازه به گونه‌ای برداشته شود که سازه فرونریزد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
تلویزیون در تعطیلات چه فیلم‌هایی را پخش می‌کند؟
فراخوان جذب و آموزش خبرنگاران کودک و نوجوان منتشر شد
صفحه اول روزنامه‌ها- پنجشنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۴
نمایش «مفیستوفلس» در تماشاخانه ایران‌شهر روی صحنه می‌رود
خطر «اکنون‌گرایی» در مواجهه با تاریخ؛ گذشته را با معیار امروز قضاوت نکنیم
مصطفی اصفهانی سرپرست معاونت برنامه‌ریزی سازمان فرهنگی هنری شد
نمایش اختصاصی فیلم «چ» برای دختران نوجوان در مجتمع فرهنگی هنری نور
محمداحسان خرامید سرپرست معاونت رسانه سازمان فرهنگی هنری شد
نمایشگاه «به سمت حرم» در فرهنگسرای ارسباران
نشست تخصصی نگاهی به موسیقی فیلم‌های «سِر آرتور بلیس» در فرهنگسرای ارسباران
هادی حجازی‌فر مجری مسابقه شبکه سه شد
مهلت شرکت در نوزدهمین جشنواره سینماحقیقت مشخص شد
صفحه اول روزنامه ها- چهارشنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۴
نشست دورخوانی سفرنامه «کاهن معبد جینجا» در فرهنگسرای اشراق
آیین رونمایی و نقد کتاب «صدای تاریکی» در فرهنگسرای خاوران/ روایتی از زندگی دختری نابینا و بازتابی از هویت و امید
برنامه‌هایی برای اوقات فراغت نوجوانان در فرهنگسرای قرآن
نشست ادبی «بلور قلم» با رونمایی از کتاب «غلط» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نمایشنامه‌خوانی «خورشید کاروان» در فرهنگسرای ارسباران
آغاز دور جدید نشست‌های هفتگی نقد و بررسی شعر در فرهنگسرای سرو
فیلم؛ موکب فرهنگسرای ارسباران در آیین راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی
نمایش و نقد فیلم «تعطیلی از دست‌ رفته» در فرهنگسرای ارسباران
اکران و نقدِ «فرار از قصر» در سینما اندیشه
اکران آنلاین «استاد» در نمایش خانگی
صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۴
کارگاه قصه و نقاشی ویژه‌ کودکان در کتابخانه علامه جعفری