کد خبر: ۱۴۵۱۸۲

کتاب «حسین گاردی» در فرهنگسرای عطار نیشابوری رونمایی شد

کتاب «حسین گاردی» از تازه‌های انتشارات روایت فتح روز سه‌شنبه ٢٣ بهمن ماه ساعت ١۵ در فرهنگسرای عطار نیشابوری رونمایی شد.

کتاببه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، آیین رونمایی از کتاب «حسین گاردی» با حضور محمدهادی زرگری نویسنده، حسین صادقی راوی کتاب، امیر اسماعیلی کارشناس کتاب، مهدی محمد خانی مدیر انتشارات روایت فتح، تکتم نجفی منش مدیر امور کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و جمعی از خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان و اهالی فرهنگ و ادب در روز سه شنبه ٢٣ بهمن ماه ساعت ١۵ به همراه بازگویی خاطرات حسین صادقی و بیان روایت حادثه منا و خواندن بخش‌هایی از متن کتاب توسط شقایق جفتایی؛ از نوجوانان فعال باشگاه کتابخوانی، اجرای گروه سرود رستا بمناسبت نیمه شعبان و... با استقبال پرشور مخاطبان در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار شد.

«حسین صادقی» راوی کتاب «حسین گاردی» در آیین رونمایی از کتاب خود، با اشاره به شکر نعمات خداوند اظهار داشت: من اول خدا را شکر می‌کنم که امامی را به ما داد که انقلاب کرد تا ما تغییر کنیم و پس از آن، رهبری را به ما هدیه داد که به وسیله رهنمود‌های او بتوانیم در این مقطع زندگی کنیم.

وی افزود:  به پشتوانه ملت بود که ما آزادگان توانستیم مشکلات اسارت را تحمل کنیم. دو نعمت سلامتی و امنیت نعمت‌های مهمی هستند که باید قدر آنها را بدانیم. امنیت فقط در شهر نیست؛ بلکه از نظر اقتصادی و در مرز‌ها نیز به آن نیاز داریم. ما سعی کردیم وظایف خود را برای تأمین امنیت نظامی انجام دهیم و در این راه تمام توان خود را نیز گذاشتیم.

پس از آن، نشستی با حضور «محمدهادی زرگری» نویسنده کتاب، «حسین صادقی» راوی کتاب و «امیر اسماعیلی» کارشناس ادبیات برگزار شد.

اسماعیلی در این نشست اظهار داشت: حسین صادقی از جمله انسان‌هایی است که زندگی‌اش هم طول مناسبی دارد و هم عرضی مناسب و «محمدهادی زرگری» با استادی آن را به تصویر کشید.

وی افزود:‌ای کاش به تحولی برسیم که بتوانیم بسیاری از حقایق را بازگو کنیم. کتاب «حسین گاردی» گوشه‌ای از سختی‌هایی است که حسین صادقی تحمل کرده است. وی یکی از مصادیق آتش به اختیاری است.  

پس از آن «محمدهادی زرگری» نویسنده کتاب اظهار داشت: مصاحبه این کتاب حدود دو سال طول کشید.   من تغییرات آنچنانی در کتاب ایجاد نکردم و هر اطلاعات ظاهری که نیاز بود را خودِ حاج حسین بازگو کرد.

زرگری ادامه داد: روایت خاص یک سوژه خاص می‌تواند محل رجوع هنرمندان و تاریخ‌نگاران باشد. برخی مطالب به‌واسطه برخی ملاحظات بیان نشدند. روایت کتاب، تا جایی که مخاطب کشش دارد، بدون سانسور و واقعی است و ارزش بازگو شدن را دارد.

«حسین صادقی» راوی کتاب در ادامه افزود: من خاطرات خود را بدون سانسور روایت کردم. خاطرات مگو باید در یک جایی استفاده شوند. من از کنار هرچیزی به‌راحتی عبور نکردم.

وی که در سال حادثه منا جزء خادمان حج بود، به درخواست مجری با بیان خاطره‌ای از حادثه «منا» گفت: زمانی که از مزدلفه آمدیم، (در مزدلفه بلندی‌هایی هستند که هم چادر‌ها را می‌بینی و هم رمی جمرات در دید است) دیدم در قسمت جمرات یک سیاهی دو متری از زمین بالا آمده است و در آن مورد به همسفرم اظهار تعجب کردم.

صادقی گفت: ما به‌سمت رمی جمرات راه افتادیم و به خیابانی رسیدیم که خلوت بود. پس از رمی هنگام بازگشت کمی طول کشید تا به چادر‌ها برسیم و زمانی که رسیدیم، خبر رسید که برخی از زوار زیر دست و پا به شهادت رسیده‌اند. من برای کمک جلو رفتم و از جنازه‌ها عکس گرفتم که سربازان صعودی سر رسیدند و گوشی‌ام را از من گرفتند.

صادقی با اشاره به اینکه چند نفر از بچه‌ها توانستند خود را از جمعیت بیرون بکشند و نجات دهند، اظهار داشت: تا بعد از ظهر نگذاشتند کسی برود و کاری بکند و یک‌سری کانتینر‌های سردخانه‌دار آوردند و همه را در آنجا ریختند.

وی با اشاره به اینکه برخی‌ها خانوادگی به این سفر حج آمده بودند و بانوان نیز شب‌ها به رمی می‌رفتند، افزود: برخی از زنان آن روز دنبال شوهرانشان می‌گشتند. زمانی که به هتل رسیدیم، دنبال یافتن جنازه‌های ایرانی رفتیم.

در ادامه اسماعیلی در مورد فرم کتاب اظهار داشت: کتاب هم روایت صحیح حسین صادقی است و هم قلم زرگری کتاب را خوش‌خوان کرده است. حاج حسین، مصداق بارز پاسداری در هر لباسی است.  

در پایان صادقی در مورد مرحوم ابوترابی گفت: مرحوم ابوترابی همیشه به ما سفارش می‌کرد که پاک باشید و خدمت‌گذار و خاک باشید تا ملت از روی شما بگذرند و در خدمت آنها باشید.

کتاب متفاوت «حسین گاردی» خاطرات آزاده جانباز حسین صادقی به قلم محمدهادی زرگری زمستان ۱۴۰۳ توسط انتشارات روایت فتح منتشر و همزمان با دهه مبارک فجر در فرهنگسرای عطارنیشابوری رونمایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴

خوانش نمایشنامه «راز پروانه‌ها» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

فرشته‌ها شبیه «فرشته‌»اند؛ آقازاده‌ها این دختر را خوب بشناسند

آغاز اکران آنلاین مستند برگزیده جشنواره فیلم فجر