کد خبر: ۱۴۵۴۵۸

در پنجاهمین دوره سزار؛

«امیلیا پرز» بهترین فیلم اسکار فرانسه شد

فیلم ژاک اودیار جایزه بهترین فیلم جوایز سزار ۲۰۲۵ فرانسه را از آن خود کرد.

«امیلیا پرز» بهترین فیلم اسکار فرانسه شدبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر ، موزیکال جنایی «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار مهم ترین جوایز اسکار فرانسه از جمله بهترین فیلم و کارگردانی را از پنجاهمین دوره جوایز سزار دریافت کرد.

در این مراسم که دیشب جمعه در پاریس برگزار شد، «امیلیا پرز» در مجموع ۷ جایزه از ۱۲ نامزدی خود را دریافت کرد که دربرگیرنده بهترین فیلمنامه اقتباسی، صدا، موسیقی اصلی، جلوه‌های ویژه و فیلمبرداری شد. در حالی که زوئی سالدانا و کارلا سوفیا گاسکون هر ۲ نامزد بخش بهترین بازیگر زن بودند، جایزه این بخش به هافسیا هرزی رسید که در نقش ناظر زندان در فیلم «بورگو» به کارگردانی استفان دموستیه بازی کرده است.

گاسکون پس از جنجالی که از کشف پست های توهین آمیز و نژادپرستانه قدیمی وی ایجاد شد، برای اولین بار در یک مراسم عمومی شرکت کرد. وی در همان ردیف آئودیار و سالدانا در سالن تئاتر المپیا نشست، اما در کنار آنها جای نگرفته بود.

آئودیار که جایزه بهترین کارگردانی را از دست ژوستین تریه کارگردان «آناتومی یک سقوط» دریافت کرد، در سخنرانی کوتاهی از همه گروه خود تشکر کرد و از کارلا هم تشکر کرد.

در حالی که شانس «امیلیا پرز» برای برنده شدن بهترین فیلم در اسکار به دلیل جنجال ایجاد شده از بین رفته، اما در فرانسه، اودیار از مشهورترین فیلمسازان محسوب می‌شود و واکنش‌هایی مانند آمریکا وجود ندارد تا مانع تجلیل از فیلم شود. این کارگردان تاکنون ۱۲ جایزه سزار را دریافت کرده است.

در حالی که ۲ فیلم پرفروش فرانسوی شامل فیلم حماسی «کنت مونت کریستو» که با اقتباس از رمان کلاسیک الکساندر دوماً ساخته شده و «قلب‌های تپنده»، رمان جنایی ژیل للوش به ترتیب با ۱۴ و ۱۳ نامزدی پیشتاز رقابت بودند، «کنت مونت کریستو» برنده بهترین طراحی صحنه و لباس شد و «قلب‌های تپنده» هم برای آلن چابات جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد.

باوجود اینکه انتظار می‌رفت طاهر رحیم بازیگر «نینی» یا «مسیو آزناوور» برنده بهترین بازیگر مرد شود، جایزه به کریم لکلو برای بازی در «داستان جیم» به کارگردانی آرنو و ژان ماری لاریو رسید.

سیاسی‌ترین فیلم رقابت امسال یعنی «داستان سلیمان» ساخته بوریس لوژکین که ۸ نامزدی کسب کرده بود موفق شد تا ۴ جایزه از جمله جایزه بهترین بازیگر نوظهور مرد را برای ابو سنگاره در نقش یک مهاجر گینه‌ای در خیابان‌های پاریس دریافت کند. سنگاره در سخنانی احساسی گفت بازی در «سفر سلیمان» زندگی او را تغییر داده و وی سرانجام همین ماه گذشته، وقتی برای چهارمین بار تلاش کرد تا ویزای فرانسه را بگیرد، موفق شد. «داستان سلیمان» همچنین برنده بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای نینا موریس، بهترین فیلمنامه اصلی و بهترین تدوین شد.

امسال کاترین دونو به عنوان رئیس مراسم روی صحنه رفت و جایزه سزار افتخاری به جولیا رابرتز اهدا شد. رابرتز با دریافت این جایزه از مردم که با تشویق خود اجازه دادند این رویا را زندگی کند سپاسگزاری کرد و افزود: آنهایی که بیشتر از همه از آنها سپاسگزارم و بیش از همه مدیون آنها هستم، شوهرم و سه فرزند زیبای من هستند.

سال پیش این جایزه به کریستوفر نولان اهدا شده بود و پیش از آن چهره‌هایی چون جورج کلونی، رابرت ردفورد، دیوید فینچر، کیت بلانشت و پنه‌لوپه کروز با این جایزه تجلیل شده‌اند.

در طول سخنرانی افتتاحیه، مجری مراسم به طعنه گفت اگر رابرتز از وضعیت سیاسی آمریکا ناراضی باشد، می تواند به فرانسه مهاجرت کند و افزود: فرانسه سرزمینی پذیرا برای پناهندگان سیاسی است!

جایزه سزار بهترین فیلم بین‌المللی هم نصیب «منطقه مورد علاقه» جاناتان گلیزر شد که توانست «آنورا»، «دانه انجیر معابد»، «کارآموز» و «ماده» را پشت سر بگذارد. «فلو» ساخته گینت زیلبالدویس از لتونی هم جایزه بهترین انیمیشن سزار را به خانه برد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
رونمایی از کتاب «بگذر‌ ای قوی زیبا» در خانه موزه دکتر علی شریعتی
اعلام اسامی فیلم‌های ۲ بخش جشنواره فیلم شهر
قالیباف: کشوری که استقلال ندارد هیچ ندارد
کارگاه آموزشی «نقاشی با خودکار» در خانه فرهنگ مهرآباد
فراخوان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران منتشر شد
مراسم راهپیمایی ۱۳ آبان در تهران آغاز شد
نمایش و تحلیل فیلم «آنی هال» در فرهنگسرای ارسباران
نشست تخصصی نقد و بررسی شعر و ترانه در کانون ادبی زمستان
صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۴
غزه چشم دنیا را به دیوصفتی رژیم صهیونیستی باز کرد
کتاب تازه محمود دولت‌آبادی منتشر شد
۸ کتاب صوتی جدید با صدای هوتن شکیبا و سروش صحت در فیدیبو بارگذاری شد
دومین نشست کافه گفت‌وگوی خانواده توانمند در فرهنگسرای خانواده برگزار می‌شود
سینماها فردا تا ساعت ۱۷ تعطیل هستند
صبح است جانا! شوری به پا کن...
حضور بیش از ۳۰۰ اثر در بخش عکس نهمین جشنواره فیلم شهر
مجلس روضه حضرت زهرا(س) ویژه بانوان در فرهنگسرای اشراق
اکران و نقد و بررسی فیلم سینمایی«لاک پشت» در فرهنگسرای اندیشه
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۴
نمایش شاد و موزیکال «بره ناقلا» در فرهنگسرای خانواده به روی صحنه می‌رود
جمع‌خوانی کتاب «خود انگیختگی» در کتابخانه تلاش
فرهنگ شهروندی؛ زیربنای جامعه سالم و پیشرفته- معصومه آبرون
نشست «خانه ترانه» در فرهنگسرای ارسباران
«قصه‌های مجید» برای چهلمین بار منتشر شد
روایت ۴۴۴ روزی که کارمندان سفارت آمریکا در اختیار نیرو‌های انقلاب بودند