کد خبر: ۱۴۵۸۱۲

چهارمین دورهمی کتاب در محضر کریم اهل بیت برگزار شد

۳ نکته مهم برای نگارش کتاب تاریخی و مذهبی

چهارمین دورهمی کتاب با مروری بر کتاب «شاید فرشته بودند» و «آفتاب غریب» به همت فرهنگسرای گلستان برگزار شد.

3 نکته مهم برای نگارش کتاب تاریخی و مذهبیبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، چهارمین دورهمی هیئت کتاب با محوریت کتاب «شاید فرشته بودند» نوشته مسلم ناصری و «آفتاب غریب» نوشته مریم کریمی به مناسبت میلاد امام حسن (ع) در فرهنگسرای گلستان برگزار شد. جمعی از نوجوانان دوستدار کتاب و ارادتمند ائمه اهل بیت علیهم‌السلام مهمان این برنامه بودند. نوجوانان در این محفل با روایت کتاب و دین به استقبال میلاد امام حسن مجتبی رفتند. در فضایی که مزین با نام و یاد و روایت این امامان معصوم (ع) است هر بار به بهانه میلاد و درخشش نور زندگیشان بر هستی گردهم می‌آییم تا سلوک و منش آنها را به نظاره بنشینیم و از زبان این یار مهربان قصه یاران مهربان را شنوا باشیم. گویی کتاب‌ها ما را فرا می‌خوانند تا بگشاییم دری را به سوی سطر سطر وقایعی، هر بار از دریچه نگاه یک فرهیخته و هر بار برای بیان یکی از ابعاد شخصیت و سیره معصومین (ع). این بار کتاب "شاید فرشته بودند" میزبان دل‌هایی بود که مشتاقانه در پی یافتن جواب‌هایی برای سوالات بی پاسخ خود بودند و چه زیبا این کتاب حس و حال زندگی امام حسن (ع) را به سادگی و شیوایی به مخاطب خاص خود القا نمود.

مسلم ناصری نویسنده کتاب «شاید فرشته بودند» درباره نگارش این اثر گفت: این کتاب تاریخی و مذهبی است؛ کتب مذهبی برای شناساندن الگو‌ها و شخصیت‌های دین است، اما در این کتاب سعی بر این داشتم که علاوه بر این موضوع به بیان ابعاد معنوی زندگی امام حسن (ع) نیز بپردازم. وی افزود: نویسنده زمانی خوشحال است که اثرش خوانده شود و جدای از دریافت جوایز متعدد به چاپ‌های بیشتر برسد که این خود نوید از پویایی اثر دارد.

او با تاکید بر اینکه برای پرداختن به کار‌های تاریخی و مذهبی سه نکته حائز اهمیت است گفت: اولا دسترسی به سند و منبع درست و مطمئن باید فراهم باشد. خصوصا در مورد امامان (ع) و یارانشان که این امر مستلزم تسلط به زبان عربی است؛ تا جست‌و‌جو و استخراج منابع به درستی محقق شود. نکته بعدی شناسایی مخاطب است و نکته سوم ابزار کار است که همان کلمات و جملات هستند، بصورتی که انتقال پیام و داده با کلمات و جملاتی ساده و روان صورت پذیرد، چرا که نوشتن یک رمان یا داستان مذهبی بسیار دشوارتر از سایر آثار است؛ با توجه به اینکه مخاطب این موضوعات را از درگاه‌های بسیاری مثل تلویزیون، مدرسه و سخنرانی‌ها دریافت کرده است، هنر نویسنده مذهبی در این است که جملات را به گونه‌ای بنویسد که خواننده با آن ارتباط عاطفی و ذهنی درستی ایجاد کرده و برایش باور پذیر باشد.

در بخش دیگری از این مراسم، مسلم ناصری به پرسش‌های برخی از نوجوانان پاسخ داد؛ او در پاسخ به این پرسش که مطالعات شخصی‌اش بیشتر در کدام ژانر است، گفت: معتقدم یک نویسنده باید همه موضوعات را مطالعه کند و روزانه بیشتر وقت خود را صرف خواندن آثار و حتی مقالات و پژوهش‌های متعدد نماید تا بتواند در همه جهات آگاهی داشته باشد. وی همچنین در پاسخ به این سوال که نوشتن یک داستان مشکل‌تر است یا بازنویسی آن گفت: نوشتن ابتدای کار است؛ طوری که گویا اصلا کاری صورت نگرفته است، بعد از چند ماه از نوشتن اولیه با مراجعه‌های بعدی به متن، جملات و صحنه‌ها آنقدر عوض می‌شوند تا جایی که تصویر ذهنی ما با واقعیتی که در کتاب نوشته‌ایم نزدیک شود، در اصل نوشتن در مرحله اول پروژه‌ای خام است و بعد از بازنویسی مداوم به پختگی می‌رسد که بتوان آن را به مخاطب عرضه داشت.

در بخش دیگری از این مراسم سورنا جوکار شاعر آیینی شعرخوانی و ابیاتی را به ساحت مقدس ائمه تقدیم کرد. ماجده محمدی که به عنوان مدرس و کارشناس در این برنامه حضور داشت نکاتی را در حوزه نویسندگی مطرح کرد و گفت: نوشتن کتاب در حوزه دینی سختی‌ها و چالش‌های خاص خود را دارد. این آثار باید در عین شیوایی سخن و سادگی، بسیاری از سوالات مبهم نوجوانان را پاسخ بدهند. وی سپس با استفاده از روایت داستانی از ابتدای امامت علی (ع) تا ولایت امام زمان (عج) این ۱۲ ستاره آسمان امامت را در کنار هم طرح کاملی از انسانیت معرفی کرد که هر کدام به مثابه قطعه‌ای مجزا از یک پازل به آموزش و پیشبرد اسلام در زمان خود اهتمام داشتند.

خوانش بخش‌های از کتاب توسط نوجوانان برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتاب «شاید فرشته بودند» و اهداء جوایز به برندگان مسابقه از دیگر بخش‌های چهارمین دورهمی هیئت کتاب بود. در پایان نوجوانان حاضر در مراسم مهمان سفره احسان کریم اهل بیت بودند و مراسم افطار برگزار شد.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه ها- پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۴

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد

۶ شب تعزیه و مرثیه‌خوانی در باغ کتاب تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴

خوانش نمایشنامه «راز پروانه‌ها» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

فرشته‌ها شبیه «فرشته‌»اند؛ آقازاده‌ها این دختر را خوب بشناسند