کد خبر: ۱۴۵۸۴۷

جایزه آسترید لیندگرن ۲۰۲۵ به نویسنده فرانسوی رسید

ماریون برونه نویسنده فرانسوی جایزه یادبود آسترید لیندگرن ۲۰۲۵ را دریافت کرد.

جایزه آسترید لیندگرن ۲۰۲۵ به نویسنده فرانسوی رسیدبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، هیئت داوران جایزه آسترید لیندگرن از بین ۲۶۵ نامزد از ۷۲ کشور و منطقه، برگزیده امسال این جایزه را در استکهلم اعلام کرد و ماریون برونه نویسنده فرانسوی را شایسته دریافت بالاترین جایزه جهان برای ادبیات کودک و نوجوان دانست. این جایزه ۵ میلیون کرونی سوئد (تقریباً ۴۶۰ هزار یورو) در سال ۲۰۰۲ توسط دولت سوئد تأسیس شده است.

برونه نویسنده ساکن مارسی که سال ۱۹۷۶ متولد شده، با آثارش موضوع‌های مهم اجتماعی را روایت می‌کند و به ارائه تصویری روشنگرانه از گروه‌های محروم و جوانان شورشی می‌پردازد.

بوئل وستین، رئیس هیئت داوران در این مورد گفت: ماریون برونت تصویرگر درخشانی از زندگی جوانان در دنیایی است که به طور فزاینده‌ای مادی‌گرایانه و تهدیدآمیز است.

برونت در مصاحبه‌ای با خبرگزاری سوئد گفت: فوق‌العاده خوشحال هستم و به سختی می‌توانم این افتخار را باور کنم. حتی از اینکه نامزد شده بودم، بسیار خوشحال بودم و هرگز تصور نمی‌کردم که شانسی برای دریافت جایزه داشته باشم. برای من، این جایزه به معنی نوبل ادبیات کودک است، بزرگترین جایزه‌ای که یک نویسنده کودک می‌تواند دریافت کند و بزرگترین جایزه‌ای است که وجود دارد.

از آثار برونه می‌توان به رمان‌های نوجوانانه «خواهر» (۲۰۱۳)، «تابستان چرخشی» (۲۰۱۸) و «سلاح‌های ما» (۲۰۲۴) اشاره کرد. اولین رمان او با عنوان «قلب خواهر» به انگلیسی هم ترجمه شده و درباره خواهر و برادری است که با دو مادر بزرگ می‌شوند.

از آن زمان تا کنون، برونت حدود ۱۵ کتاب که بیشتر رمان‌های نوجوانان هستند، منتشر کرده است. وی در آثارش به مسائل اجتماعی و خشونت و همچنین بحران آب و هوا و ترس جوانان از آینده می‌پردازند. آثار برونه که به گفته هیئت داوران با زبانی درخشان و شفافت خلق شده‌اند، به انگلیسی، اسپانیایی، کاتالانی و روسی ترجمه شده، اما هنوز به آلمانی ترجمه نشده است.

آسترید لیندگرن، نویسنده بزرگ کتاب کودکان سوئدی (۱۹۰۷-۲۰۰۲) با آثاری مانند «پیپی جوراب بلنده»، «میشل از لونبرگا» و «کارلسون روی بام»، دوران کودکی میلیون‌ها نفر را شکل داد. جایزه‌ای که به نام او نامگذاری شده برای قدردانی از افراد و سازمان‌هایی اهدا می‌شود که با روحیه لیندگرن به اهمیت ادبیات برای کودکان و جوانان در سراسر جهان کمک می‌کنند.

این جایزه ۹ ژوئن در سالن کنسرت استکهلم، که هر سال در آن جوایز نوبل اهدا می‌شود، به برنده آن اهدا می‌شود. سال پیش این جایزه به بنیاد سوادآموزی بومی استرالیا تعلق گرفت.

امسال ۹ نامزد ایرانی نیز در فهرست این جایزه جای داشتند که شامل احمد اکبرپور (نویسنده)، علی خدایی (تصویرگر)، علیرضا گلدوزیان (تصویرگر)، هدی حدادی (تصویرگر)، هوشنگ مرادی کرمانی (نویسنده)، محمد میرکیانی (نویسنده)، نوید سیدعلی‌اکبر (نویسنده)، با من بخوان (نهاد ادبی) و رضا دالوند (نویسنده / تصویرگر) بود.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

برنامه‌های دومین روز «کافه‌کتابخون‌ها» در نمایشگاه کتاب

برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری در نخستین روز نمایشگاه کتاب

از ایجاد دپارتمان‌های تخصصی آموزشی تا اصلاح بازه‌های پرداختی به مربیان

جشن «ولادت نور هشتم» در میدان آیینی امام حسین علیه السلام برگزار می‌شود

فیلم‌های جدید به اکران اضافه شدند؛ حمله «صددام» به گیشه سینما!

رونمایی از کتاب «جنگل دوستی» در فرهنگسرای اخلاق

نمایشگاه نقاشی «در گلستانه» در فرهنگسرای ارسباران

دومین نشست «عصر طنز سروخند» با حضور شاعران طنزپرداز در فرهنگسرای سرو

فیلم «یک درد واقعی» راوی رسیدن از «درد» به «درک» است

فرهنگسرای منتظر از نمازگزاران جمعه پذیرایی می‌کند/ اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی از سوی فرهنگسرای سرو

صفحه اول روزنامه ها- چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

میزبانی نوجوانان در جشن بزرگ امام رضایی‌های تهران

نشست «خانه ترانه» در فرهنگسرای ارسباران

شرح کامل شکنجه‌های ساواک در «آواز کشتگان» رضا براهنی

موزه هنر‌های دینی امام علی(ع) میزبان نمایشگاه هنر‌های تجسمی رضوی شد

چیدمان «هشدار جمعی» در باغ موزه قصر

یک روز مانده به افتتاح، ثبت‌نام بن کارت‌های دانشجویی آغاز شد

نمایش و نقد فیلم «آوای موسیقی» در فرهنگسرای ارسباران

نمایش انیمیشن «رفقای بد» در فرهنگسرای عطار نیشابوری

شعار محوری اربعین حسینی ۱۴۰۴ مشخص شد

اعلام برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نمایشگاه کتاب

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

برندگان جایزه پولیتزر ۲۰۲۵ اعلام شدند

تصمیمی برای حذف فروش در نمایشگاه کتاب تهران نداریم

کنسرت موسیقی «هوای بهار» در فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه می‌رود