کد خبر: ۱۴۷۳۶۷

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

کتاب «تا آن ستاره» خاطرات زهرا شجاعی، سیاست‌مدار اصلاح‌طلب و فعال حقوق زنان است که به قلم طیبه پازوکی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از خبرگزاری مهر، کتاب «تا آن ستاره» خاطرات زهرا شجاعی، سیاست‌مدار اصلاح‌طلب و فعال حقوق زنان است که به قلم طیبه پازوکی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

زهرا شجاعی متولد سال ۱۳۳۵ بوده که در هفتم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ درگذشته است. او سیاست‌مدار اصلاح‌طلب و فعال حقوق زنان بود. شجاعی در دولت سیدمحمد خاتمی، ریاست مرکز امور مشارکت زنان را بر عهده داشت. او در دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا تدریس کرده است و پیش از قبول مسئولیت در دولت خاتمی، مشاور وزیر کشور و وزیر آموزش و پرورش بوده است. زهرا شجاعی در سال ۱۴۰۰ به‌عنوان کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران ثبت‌نام کرده بود.

کتاب «تا آن ستاره» از مجموعه «تاریخ شفاهی» انتشارات سوره مهر است. در این مجموعه، خاطرات شخصیت‌های مطرح کشوری در قالب کتاب ثبت شده و به یادگار می‌ماند. کتاب «تا آن ستاره» روایت زندگی زهرا شجاعی در بستر تاریخ است. او از نسل دوم زنانی است که در جریان انقلاب اسلامی حضور داشتند و در شمار گروهی از زنان مذهبی است که تحت‌تأثیر افکار و اندیشه‌های امام خمینی و آثار برخی اندیشمندان به هویت اجتماعی و سیاسی خود پی بردند و برای تحقق آرمان نسل خود و خدمت به جامعه از حاشیه به متن آمدند.

کتاب «تا آن ستاره» هفت فصل دارد که عناوین آن‌ها عبارت‌اند از: «نیا و خانواده»، «دوران مدرسه»، «دانشگاه و مبارزه»، «ازدواج و مبارزه»، «پیروزی انقلاب»، «تهران (سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۳) و «زندگی در قم».

بخشی از متن این کتاب:

«فرزند اولم را باردار بودم که به مجتمع آپارتمانی میثم در خیابان ری، کوچه باغ پسته‌بَک، اسباب‌کشی کردیم. مجتمع میثم را آقای خوش‌نیت ساخته بودند و به زوج‌های مذهبی اجاره می‌دادند یا به آن‌ها می‌فروختند. بعضی از بازاری‌ها هم، قبل از انقلاب برای کمک به زوج‌های مذهبیِ مبارز چنین کاری می‌کردند. مجتمع، سه‌طبقه بود و هر طبقه سه واحد. واحدها هم شصت یا هفتاد متری، یک‌خوابه، با امکاناتی مثل شوفاژ و لوله‌کشی آب گرم و …. تازه به آنجا اسباب‌کشی کرده بودیم که جنگ شروع شد.

با شروع جنگ مدام نگران بودم که چه خواهد شد و جنگ چه تأثیری بر انقلاب خواهد گذشت. فکر می‌کردم دشمنان انقلاب برای ترساندن مردم زمینه جنگ را فراهم کرده‌اند تا بعد کودتایی شود و دوباره دست‌نشانده‌های شاه بیایند روی کار. با خودم می‌گفتم: «امریکا کشورهای دست‌نشانده و پایگاه نظامی در منطقه دارد، بمب اتم دارد، مگر می‌شود سکوت کند؟! مگر می‌شود بنشیند و تماشا کند؟!». یادم هست بیشتر شب‌ها حمله هوایی و خاموشی بود، آقای توانا هم مدام آماده‌باش! همه‌اش نگران ایشان بودم».

انتشارات سوره مهر، کتاب «تا آن ستاره: خاطرات زهرا شجاعی» به قلم طیبه پازوکی را در ۶۰۴ صفحه و بهای ۵۲۰ هزار تومان منتشر کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

«قصّه‌های به‌دردبخور» برای نوجوانان منتشر شد

تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره فیلم کوتاه تهران

قصه‌های تلخ و شیرین محله‌ای قدیمی در فصل تازه «حکایت‌های کمال»

صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۴

صفحه اول روزنامه ها- پنجشنبه ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۴

تمدید مهلت ارسال اثر به جایزه «ساعد باقری»‌؛ استقبال خوب شرکت‌کنندگان

فرهنگسرای منتظر با برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان نمازگزاران می‌شود

قاب‌هایی به رنگ مهر «مادرانه» در نگارخانه آبی

عکس؛ دومین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

فیلم؛ نخستین شب مجالس تعزیه «شبیه نور» در خانه هنرمندان ایران

انتشار خاطرات یک فعال اصلاح‌طلب زن در «تا آن ستاره»

برگزاری آیین سنتی تعزیه‌خوانی در فرهنگسرای سلامت

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم کوتاه

نمایش ۶۰ اثر از بزرگان خوشنویسی در نیاوران

صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴

ترانه‌ای برای وطن در فرهنگسرای ارسباران

آموزش تکنیک‌های مطالعه در «با هم بخوانیم» کتابخانه داوودیه

خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود

نمایش و نقد فیلم «تاندربولتز» در فرهنگسرای ارسباران

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

«ای ایران بخوان» به میدان انقلاب رسید

کتابی که بعد از ۴۰ سال همچنان قابل رجوع است؛ سید جعفر شهیدی و تحقیق در تاریخ

کدام فیلم‌ها این هفته راهی اکران می‌شوند؟

آشنایی با ابزارهای متنوع هوش مصنوعی در فرهنگسرای فردوس

فراخوان مسابقه روایت‌نویسی «به نام وطن» منتشر شد