عملیات ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی هنری غرب آسیا آغاز شد
هدیه بزرگ سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به هنرمندان
پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی در بوستان هنرمندان تهران صبح امروز - پنجشنبه ۲۱ فروردینماه ۱۴۰۴، با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا زاکانی شهردار تهران و مهرداد باقری پبدنی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران آغاز به ساخت کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی در بوستان هنرمندان تهران، صبح امروز - پنجشنبه ۲۱ فروردینماه ۱۴۰۴- (که زمین آن با مساحتی بالغ بر ۶ هزار مترمربع در مجاورت پارک هنرمندان (نزدیکی تماشاخانه ایرانشهر) پس از هماهنگیها با معاونت مهندسی ارتش در ۱۴ اسفندماه سال قبل تملک شده است)، با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا زاکانی شهردار تهران و مهرداد باقری پبدنی رییس سازمان فرهنگی هنری آغاز به ساخت کرد.
علیرضا زاکانی در آیین آغاز ساخت این پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی در منطقه ۶ تهران با بیان اینکه در تهران غیر از هویت پایتختی هویت دیگری نداریم، اظهار کرد: تلاش ما این بود که نماد و الگوی کارآمدی را با مشارکت مردم در تهران ایجاد کنیم و رویکرد ما بر مشارکت قرار گرفت تا در چشم انداز ۱۴۱۰ تهران به یک الگو تبدیل شود.
وی با تأکید بر هویت فرهنگی و هنری تهران، یادآور شد: ۲۲ منطقه تهران باید علاوه بر خدمات عمومی، خدمت خاص به شهروندان ارائه دهند که منطقه ۶ برای این اقدام انتخاب شد. آذرماه سال قبل ۱۶ هنرمند نامهای با امضای علی نصیریان برای ما ارسال کردند که کار بزرگی در سطح شهر با کمک شهرداری انجام شود.
این پروژه از طرحهای «من شهردارم» بوده و به خواست مردم انجام میشود
زاکانی با بیان اینکه ۶ هزار صندلی در تهران برای هنرهای نمایشی داریم که سه هزار و ۲۰۰ صندلی متعلق به شهرداری است، تصریح کرد: این اقدام در سال گذشته پیش بینی شده بود که بر اساس نامه ارسالی، این طرح گستردهتر شد و بر مبنای طرح من شهردارم، در تفاهم با ارتش ۶ هزار مترمربع تملک صورت گرفت و قرار شد ۲ هزار صندلی اضافه شود و به ۸ هزار صندلی در تهران و ۵ هزار صندلی در شهرداری برسد.
وی با اشاره به نقش شهرداری در مواجهه با موضوعات مختلف فرهنگی، یادآور شد: در این پردیس با یک ارزش افزوده ویژه، مرکز شهر از بار فرهنگی بالایی برخوردار خواهد شد. ما با ارتش برای ۶ پادگان تفاهم کردیم که شامل ۰۶، جی و دیگر پادگان هاست. به طوری که اگر پادگان جی تملک نمیشد پروژه یادگار امام با مشکل مواجه میشد.
شهردار تهران با بیان اینکه این چارچوب شکل گرفته مجموعه فاخری را برای اهالی هنر و تمامی هنردوستان و شهروندان ایجاد خواهد کرد، گفت: ما در این مسیر در قالب کارکرد ویژهای پیش خواهیم رفت.
وی با تأکید بر سابقه روابط دیرینه با وزارت ارشاد، یادآور شد: به شدت به دنبال توسعه این روابط در حوزه فرهنگی، هنری و قرآنی هستیم و امیدواریم بتوانیم در این مسیر گامهای اساسی برداریم. تلاش بر این است این مجموعه تا پایان امسال تقدیم به شهروندان شود.
این پروژه برای اولین بار به تئاتر کودک و نوجوان میپردازد
به گزارش شهر شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاران با تأکید بر اینکه یکی از هویتهای ما هویت فرهنگی و هنری است، خاطرنشان کرد: تلاش خواهیم کرد همکاری با وزارت ارشاد را در حد اعلا داشته باشیم که ثمره آن به نفع شهروندان باشد.
زاکانی گفت: در این پردیس آموزش و توسعه فعالیتهای فرهنگی هنری پیش بینی شده است. امیدواریم پایه گذاری جدی و اساسی برای ارتقاء هنر و هنرمندی را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه ۵ هزار متر اعیانی این پروژه است، خاطرنشان کرد: به ازای آن توسعه فعالیت و آموزش انجام خواهد شد و ابعاد مختلف آن پیگیری میشود و برای اولین بار به تئاتر کودک و نوجوان میپردازد.
پیش از نامه اهالی تئاتر هم به دنبال توسعه فضاهای فرهنگی و هنری بودیم با نامه همت ویژهای شکل گرفت
زاکانی گفت: کل زمانبندی صورت گرفته ۶ ماه است و در سه ماهه سوم امسال بناست که در اختیار شهروندان قرار بگیرد. پیش از نامه اهالی تئاتر به دنبال توسعه فضاهای فرهنگی و هنری بودیم، اما بعد از آن همت ویژهای شکل گرفت.
زاکانی افزود: این فضا در تهاتر بین شهرداری و ارتش تامین شد و ارزش آن چند هزار میلیارد است. نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی در نظر گرفته شده تا یک پروژه فاخر هویتبخش راهاندازی شود.
شهردار تهران با بیان اینکه در ۴۳ ماه و ۱۰ روز فعالیت خود تلاش کردیم پروندههای باز را ببندیم، تصریح کرد: یکی از این موارد تعامل با نهادها از جمله نهادهای نظامی بود و در هماهنگی که با سپاه، ارتش، فراجا و بسیج داشتیم تمام پروندهها تعیین تکلیف شد.
همکاری با دیگر مجموعهها منجر به گرهگشایی از مشکلات شهر است
وی با اعلام اینکه ارزش این همکاریها نزدیک به ۳۰۰ همت است و این همکاریها منجر به گرهگشایی از مشکلات شهر است، گفت: با اوقاف، آستان قدس، بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید، ستاد اجرایی فرمان امام و دیگر نهادها همکاری خوبی صورت گرفته که در بخش نظامی نیز میتوان به پادگان جی، جنگ افزارسازی، دوشان تپه و ۰۶ اشاره کرد.
وزیر فرهنگ: نگاه شهردار تهران به حوزه فرهنگ مغتنم است
سید عباس صالحی در آیین آغاز ساخت پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی در منطقه ۶ تهران با بیان اینکه در نخستین روزهای بهار شهرداری بهاری را برای عرصه فرهنگ و هنر رقم زد، اظهار کرد: یکی از کمبودهای جدی کمبود سرانه فرهنگی و هنری در کشور است و یکی از دغدغه ها در سفرهای استانی، در بیشتر استانها گلایه از کمبود فضاهای فرهنگی و هنری گلایه دارند.
وی افزود: کسانی که در حوزه شهری کار می کنند، می دانند نگاه به اینکه شهر فضای خواب و سکونت است، عوض شده و نیاز به فضای فرهنگی و هنری داریم. توجه به فضای سبز در دهه های اخیر شرایط بهتری را رقم زد و تهران هم وضعیت بهتری دارد. این نشان می دهد که در حوزه هایی که تصمیم گرفته شد، اتفاقاتی افتاد که نمونه «ما می توانیم» است.
صالحی با بیان اینکه در بخش فرهنگی و هنری سرانه در حد متر هم نمی رسد و در حد سانتی متر است، یادآور شد: در حوزه منابع انسانی به وضعیت خوبی رسیدیم اما فرصتی برای ارائه اثر ندارند و این باعث می شود که افراد به بحران هویتی دچار شوند. از طرفی دیگر نیز جامعه از مهارت این افراد بهره مند نخواهد شد؛ لذا مسیر شهرداری تهران بسیار مغتنم است و نگاه شهردار تهران و معاونین ایشان ارزشمند است.
وی ادامه داد: این فرصت برای بنده نیز جذابیت بالایی داشت و امیدواریم این مکان سریعتر به بهره برداری برسد. تلاش بر این بود که به بخش هایی از تهران نمود هویتی بدهیم و در گذشته نیز مطرح بود که اگر در مناطق هویتی ایجاد شود، برای مردم آن شهر و دیگر شهرها فرصت تعاملی بین اقلیمی ایجاد می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه منطقه گرایی تعریف هویتی به یک منطقه می دهد، اظهار کرد: این اقدام فرصت های زمانی را برای حضور شهروندان تسهیل می کند و فرصت گپ و گفت هنرمندان عرصه های مختلف را فراهم می کند.
صالحی با بیان اینکه ایجاد چنین رویکردی در شهرداری تهران که در حال نمایان شدن است و مناطق در حال تبدیل به مناطق هویتی هستند، رویکرد قابل توجهی است، تصریح کرد: ما نیز در وزارت ارشاد معتقد بر این هستیم که هماهنگی هایی با شهرداری در این زمینه داشته باشیم. اینکه گفته شد این پروژه در طول چند ماه عملیاتی می شود، کار را شیرین خواهد کرد و برای محیط اجتماعی حلاوت ایجاد خواهد کرد و برای بنده هم جذاب بود.
وی اضافه کرد: یک چهارم صندلی های تئاتر را اضافه کردن، قابل توجه است و این پروژه از این جهت با اهمیت است. از سویی دیگر هنرهای نمایشی نیاز به حمایت دارند؛ چراکه ظرفیت های قابل توجه و توقعات برآورده نشده زیادی دارد که نشان دهنده شرایط جامعه است. وقتی علی نصیریان پای نامه ای را امضا می کند نشان می دهد که مطالبات زیادی وجود دارد و اینکه چنین سرمایه گذاری خوبی در این حوزه انجام شده، اتفاق خوب و مهمی است.
صالحی با بیان اینکه در سرانه فرهنگی و هنری نه اینکه ضعف داشته باشیم بلکه مشکل جدی داریم، گفت: اینکه باور کنیم شهر برای سکونت و خواب نیست و تنفس شهر به امور فرهنگی و هنری مرتبط است نیازمند همکاری های بیشتر بین وزارت ارشاد و شهرداری دارد.
وی با تأکید بر اینکه تهران همواره الهام بخش بوده است، یادآور شد: عوامل متعددی موجب می شود که اتفاقات تهران در کل کشور انتشار پیدا کند. همکاری هایی که می تواند بین شهرداری و وزارت ارشاد رقم بخورد، در زیرساخت ها و بخش های مختلف نمود پیدا می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: قدمی که امروز برداشته شد باید ادامه پیدا کند تا بتوانیم کمبود سرانه فرهنگی و هنری را جبران کنیم و وضعیت را ارتقاء دهیم. از ارتش نیز تقدیر می کنیم که همراهی کرد تا این مسئله به سرانجام برسد.
وی افزود: افزایش بهره وری از این فضاها نیز اهمیت زیادی دارد؛ ما فرهنگسراهای متعددی داریم اما اینکه چگونه می توان از فضاهای موجود استفاده بیشتری کرد، باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد تا ببینیم پردیس ها و فضاهای فرهنگی در تمام ایام سال مملؤ از حضور شهروندان است.
صالحی با بیان اینکه این مراکز متعلق به شهرداری و وزارت کشور نیست بلکه متعلق به شهروندان است، تصریح کرد: ما شرایط سختی در وزارت فرهنگ و ارشاد داریم. به طوری که با توجه به شرایط تئاترشهر در این عرصه نیز به کمک آقای زاکانی نیاز داریم. پردیس منطقه ۶ و نگاه آقای زاکانی ما را امیدوارتر کرد و امید داریم بتوانیم در این حوزه ها همکاری های بیشتری داشته باشیم.
وزیر ارشاد در پاسخ به پرسش خبرنگاران نیز گفت: وقتی زیرساخت ها افزایش پیدا می کند فرصت های مبادله ای نیز افزایش می یابد. در طول سال نیز این مسئله را شاهد هستیم و حتما افزایش این زیرساخت ها طبعاً به کارکردهای مختلف از جمله برای حضور هنرمندان بین المللی کمک می کند.
به گفته مهرداد باقری، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، طراحی اولیه پردیس تایید شده و تلاش بر این است که در طول چند ماه عملیات عمرانی آن انجام شود و تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
ظرفیت سالن این پردیس ۲ هزار صندلی است و علاوه بر این ایجاد گالری، اجرای نمایش کودک، مدرن و آیینی در این پردیس فرهنگی هنری در دستور کار قرار گرفته است.