کد خبر: ۱۴۶۰۶۲

بازدید جمعی از مدیران اصفهان و کاشان از باغ کتاب تهران

هیئتی از مسئولان اصفهان و کاشان از باغ کتاب تهران بازدید کردند و در جریان این دیدار، نسبت به ساخت فضایی مشابه باغ کتاب تهران ابراز علاقه کردند.

بازدید جمعی از مدیران اصفهان و کاشان از باغ کتاب تهرانبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، مجتبی راعی نجف‌آبادی فرماندار کاشان، سجاد کَرم مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان، ابوالفضل ساروقیان شهردار کاشان، علیرضا مفرح رئیس شورای کاشان، محمد کتابچی مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز کاشان و هیئت همراه از باغ کتاب تهران بازدید به عمل آوردند و درباره چگونگی ساخت فضایی مشابه این محیط به گفت‌و‌گو نشستند.

توسعه و ترویج کتابخوانی

مجتبی راعی نجف‌آبادی فرماندار شهرستان کاشان در بازدید از باغ کتاب تهران گفت: امروز به همراه جمعی از همکاران امور کتابخانه‌ها، شهردار و اعضای شورای شهر شهرستان کاشان از مجموعه باغ کتاب تهران بازدید کردیم. هدف از این بازدید، بررسی امکان راه‌اندازی مجموعه‌ای مشابه در شهرستان کاشان با توجه به سبقه تاریخی و فرهنگی این منطقه بود. در این بازدید، مشاور طراح نیز حضور داشتند تا از ایده‌های موجود برای طراحی مجموعه بهره‌برداری کنند.

او با اشاره به توسعه و ترویج کتابخوانی در شهرستان کاشان اظهار کرد: با توجه به جمعیت بالای شهرستان کاشان و زمینه‌های فرهنگی آن، که به عنوان پایتخت نهج البلاغه کشور شناخته می‌شود، نیاز به فعالیت‌های فرهنگی به ویژه کتاب‌خوانی در بین اقشار مختلف مردم و سنین گوناگون احساس می‌شود. لذا ضروری است که چنین مجموعه‌ای پیش‌بینی شود که علاوه بر تأمین هزینه‌های خود، در راستای اداره موفق آن نیز اقدام کند. هدف اصلی ما توسعه و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی است و تمامی فعالیت‌هایی که در این راستا انجام می‌شود باید مرتبط با این موضوع باشد.

راعی در ادامه گفت: در این مجموعه می‌توان لوازم‌التحریر، بازی‌های فکری کودکان و نوجوانان، کافی‌شاپ و کافه کتابی را در نظر گرفت که فضایی مناسب برای مطالعه و گذران وقت علاقمندان به مطالعه فراهم کند. این اقدام ارزنده در کنار سایر مجموعه‌های تفریحی و گردشگری اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا شهرستان کاشان با داشتن بیش از 340 اثر ثبت ملی و 5 اثر جهانی، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگران دارد.

او در پایان گفت: از تمامی عواملی که این فرصت را برای بازدید فراهم کردند، قدردانی می‌کنم. همچنین ضروری است که با توجه به فرصت‌هایی که برای افراد پیش می‌آید، کتابخانه‌های مجازی نیز در دسترس باشند تا نیازهای مختلف را مرتفع کنند. اما مراجعه به چنین فضاهایی به ویژه برای افراد کم‌سن و سال که نیاز به مشاوره دارند، اهمیت دارد؛ زیرا می‌توانند در انتخاب کتاب مناسب کمک بگیرند و از استعدادهای خود بهره‌برداری کنند.

ارتقای فرهنگی مدیریت شهری

ابوالفضل ساروقیان شهردار شهرستان کاشان با تاکید بر اهمیت ارتقای فرهنگی در مدیریت شهری بیان کرد: هدف ما از بازدید از مجموعه باغ کتاب تهران، با توجه به اهمیت ارتقای فرهنگی در مدیریت شهری، بررسی مشکلات موجود در حوزه‌های اجتماعی و مدیریتی است که به ارتقای فرهنگی شهروندان برمی‌گردد. یکی از شاخصه‌های مهم در این زمینه، بحث کتاب و کتابخوانی است. 
او اضافه کرد: بر همین اساس، تصمیمات لازم در مدیریت شهری کاشان گرفته شده و ظرفیت‌هایی از خیرین شهری برای مشارکت در این امر فراهم آمده است. ما قصد داریم از مدل‌های موفق کشور در زمینه فضاهای کتابخانه‌ای الگوبرداری کنیم و نقاط قوت آن‌ها را شناسایی کرده و پیاده‌سازی کنیم. همچنین نقاط ضعف را شناسایی کرده تا مجموعه‌ای که قرار است در کاشان شکل بگیرد، دچار مشکلات گذشته نشود.

ساروقیان تاکید کرد: باغ کتاب تهران مجموعه‌ای بزرگ و با مدیریت بسیار خوب است. حضور مردم در این مجموعه نشان‌دهنده جذابیت آن است. فضای کودکانه‌ای که در برخی بخش‌های باغ کتاب وجود دارد بسیار جلب توجه کرد و می‌تواند کودکان و نوجوانان را به کتاب‌خوانی ترغیب کند. ما نیز قصد داریم مدلی مشابه اما در مقیاس کوچک‌تر در شهرستان کاشان ایجاد کنیم.

جذابیت بصری و محتوایی

سجاد کَرم مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان با اشاره به توانایی جذب مخاطب توسط باغ کتاب تهران گفت: با توجه به فعالیت‌ام در نهاد کتابخانه‌ها در استان اصفهان، لازم است اشاره کنم که در این استان 214 کتابخانه فعال داریم و کار اصلی ما در همین زمینه متمرکز است. در این راستا، معدود مکان‌هایی را می‌بینیم که مانند باغ کتاب، فعالیت‌های فرهنگی را در کنار کسب و کار ادامه می‌دهند و جذابیت بصری و محتوایی نیز برای مخاطبان خود دارند. 

او با اشاره به تخصصی بودن بخش‌های مختلف باغ کتاب بیان کرد: نکته ویژه‌ای که در باغ کتاب مشاهده کردم، توانایی جذب مخاطب بدون ایجاد خستگی و با جریان نرم و مستمر است که بسیار مثبت است و از خستگی جلوگیری می‌کند. در بازدید از نمایشگاه‌ها معمولاً دو ساعت اول مفید است، اما در این مکان با توجه به طراحی فضاهای مختلف، امکان بهره‌مندی فرهنگی در تمام مدت حضور مخاطب وجود دارد و می‌تواند به طور کامل از محتوا استفاده کند. نکته قابل توجه دیگر تخصصی بودن برخی از بخش‌ها مانند بخش کودک و نوجوان است. هدف و برنامه‌ریزی بر روی قشر کودک، به عنوان آینده‌سازان فرهنگی کشور، بسیار حائز اهمیت است.

سجاد کَرم درباره اقداماتی که می‌تواند به افزایش سرانه مطالعه کتاب و کتابخوانی کمک کند، اظهار کرد: ما نیاز داریم که در سبد خانوارها یک سبد فرهنگی داشته باشیم. این بسته فرهنگی که به خانواده‌ها تزریق می‌شود، خود به نوعی آموزش است. عادت دادن به خواندن باید با روش‌های آموزشی ملایم و اصطلاحاً آموزش محور انجام شود. آموزش محور بودن به این معناست که به کودکان تکلیف نکنیم، بلکه باید به آن‌ها یاد بدهیم که با رفتار خود، با حضور در محیط‌های فرهنگی و با پرورش فرهنگی، به شکل خودجوش به سمت مطالعه گرایش پیدا کنند. اگر مانند مدرسه تنها تکلیف کنیم، بعد از مدتی این مسئله حذف خواهد شد که این خود آسیب‌زا است. اما با آموزش صحیح، کودک می‌تواند به سفیر خوانش تبدیل شود.

الگوبرداری از باغ کتاب تهران

علیرضا مفرح رئیس شورای شهر کاشان درباره توجه به قشر کودک و نوجوان در باغ کتاب تهران گفت: در این بازدید، مسئله‌ای که بیشتر من را تحت تأثیر قرار داد، تمرکز بر جلب توجه قشر کودک و نوجوان در این فضا بود. در این حوزه، توجه ویژه‌ای صورت گرفته بود. ما معمولاً کتابخانه‌های سنتی داریم که افراد با رده سنی بالاتر به امر کتابخوانی روی می‌آورند و ذهنشان شکل گرفته است، اما در اینجا فضا به اندازه کافی جذاب و متناسب با نیازهای کودکان و نوجوانان طراحی شده است.

او درباره الگوبرداری از طراحی باغ کتاب تهران اظهار کرد: به همراه فرماندار، شهردار، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز و عضو مجمع خیرین توسعه عمرانی شهرستان کاشان و جمعی از دوستان، برای بازدید از باغ کتاب تهران به این مکان آمدیم. کاشان، شهری تاریخی است که از نظر فرهنگی، ظرفیت بالایی برای پیشرفت دارد. هدف از این بازدید، الگوبرداری از این مجموعه برای احداث باغ کتاب در کاشان است. در حین بازدید از باغ کتاب تهران، دید ما بازتر شد و متوجه شدیم که مجموعه‌هایی که به عنوان ضمیمه در کنار باغ کتاب تهران ایجاد شده‌اند، شامل فروشگاه‌ها و بخش‌های فرهنگی و تفریحی، به ویژه بخش‌های مربوط به کودکان و نوجوانان، همگی مورد توجه قرار گرفته‌اند. امیدواریم بتوانیم الگویی خوب از این مرکز به کاشان منتقل کنیم.

مفرح همچنین گفت: آنچه که بیشتر توجه من را جلب کرد، تأثیر بسزایی بود که این مجموعه‌ها در ترویج کتابخوانی دارند. اینطور به نظر می‌رسد که این مکان مورد استقبال مردم قرار گرفته است؛ به‌ویژه دانش‌آموزانی که برای اردو به اینجا آمده بودند و شور و حال خاصی داشتند. اگر چنین مجموعه‌ای را در کاشان واحدی را در مقیاس کوچکتر نسبت به باغ کتاب تهران طراحی کنیم؛ می‌توانیم مردم را به کتابخوانی و فرهنگ کتاب ترغیب کنیم.

توجه به نسل جدید

محمد کتابچی مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز در بازدید از باغ کتاب تهران گفت: کتاب‌خوانی را در کاشان با یک مقیاس وسیع و جذاب خالی می‌بینم. انگیزه ما برای بازدید از باغ کتاب، مسئولین شهرستان کاشان بود. این فضا با تنوع زیادی از امکانات و سرگرمی‌ها، از جمله پارک و بازی، باعث شد که همه مسئولینی که از باغ کتاب تهران با آنها بازدید کردیم، مجاب شوند که می‌توانیم چنین مجموعه‌ای را در کاشان ایجاد کنیم.

او درباره تشویق نسل جدید به مطالعه گفت: نسل جدیدی که ما با آن مواجه هستیم، نمی‌توانیم آن‌ها را در یک فضای بسته و کتابخانه‌های سنتی سامان دهیم. حتی یک دقیقه هم در آن فضا مستقر نمی‌شوند. ما باید در کنار کتاب‌خوانی، جاذبه و تفریح هم داشته باشیم تا فضای ذهنشان را فرهنگی کنیم. آنچه که گمشده ما و این هیئت بود، در باغ کتاب تهران مشاهده کردیم. 

کتابچی در پایان گفت: با تعدادی خَیر صحبت کردیم که تمایل دارند مکانی مانند باغ کتاب را در کاشان بسازند. به زودی با خیرین دیگری به این فضا خواهیم آمد تا این مکان را ببینند و فضایی ایجاد کنیم که کودکان به سمت کتاب و کتابخوانی بروند.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

برنامه تعطیلی سینماها به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره موسیقی باران برگزار شد

برنامه‌های فرهنگسرای سلامت به مناسبت هفته سلامت اعلام شد

تازه‌ترین آمار درباره میزان مخاطبان «پایتخت ۷»

شب شعر سعدی در کتابخانه مصطفی رحماندوست

نمایشگاه مرور آثار اصل هنرمندان کارتونیست خارجی در خانه کاریکاتور ایران

نه دست مانده، نه تاب و توان به پیکر من...

«کارن همایونفر» چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد / حاتمی‌کیا: کارن، کار خود را کرد!

کارگاه آموزشی «مزاج‌شناسی» در خانه فرهنگ پرواز

نشست نقد و بررسی کتاب «جاناتان مرغ دریایی» در کتابخانه تلاش

صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه

پنجاهمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «ایستگاه سعدی»

درخواست بیش از ۲۳۰۰ ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

برپایی اولین بازارچه «کاسبان کوچک» در منطقه ۱۹

فیلم؛ نشست هیئت کتاب با حضور نوجوانان

فیلم؛ نشست نقد و بررسی کتاب «شاهد و شرور»

فیلم؛ ویژه برنامه جشن خرگوش‌ها با حضور نوجوانان

فیلم؛ ویژه‌برنامه ایران آینده در باغ کتاب تهران

فیلم؛ اردوی عکاسی نوجوانان در باغ کتاب تهران

فیلم؛ چهارمین رویداد روبیک آرمان فلسطین

فیلم؛ دومین مسابقه مناظره بچه‌های رستا در فرهنگسرای اشراق

فیلم؛ اردوی نوجوانان فرهنگسراها

فیلم؛ جشنواره سرود «هم‌سُرا۲» با حضور نوجوانان

فیلم؛ اجتماع بچه‌های ایران آینده در باغ کتاب تهران