کد خبر: ۱۴۶۶۵۹

«فواصل موسیقی دستگاهی» در فرهنگسرای ارسباران بررسی می‌شود

نشست تخصصی با موضوع «فواصل موسیقی دستگاهی»، روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه، با هدایت سیاوش سحابی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

«فواصل موسیقی دستگاهی» در فرهنگسرای ارسباران بررسی می‌شودبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، نشست تخصصی هنر با موضوع «فواصل موسیقی دستگاهی» با بررسی دیدگاه معاصرین و فواصل ملایم دستگاه‌ها، روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۸، با هدایت سیاوش سحابی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

در این نشست، ابتدا به بررسی دیدگاه‌های مطرح‌شده و روش‌های به‌ کار گرفته ‌شده توسط موسیقیدانان و محققانی که در یکصد سال اخیر در حوزه‌ موسیقی دستگاهی ایران و به‌ طور خاص پیرامون مسئله تعیین فواصل آن پرداخته‌اند، اقدام و هم‌زمان با نگاهی انتقادی، این پژوهش‌ها از حیث نتایج و نیز امکان به‌کارگیری آنها، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

در این راستا نظرات شاخص افراد به‌ همراه پشتوانه‌ فکری و منطقی آنها در این زمینه تبیین می‌شود؛ سپس سخنران نشست به تشریح نظرات و روش‌های پیشنهادی خود با اشاره به ریشه‌های تاریخی آن، هم در موسیقی ایران‌زمین و هم وام‌گرفته از دیگر فرهنگ‌ها، اقدام و فواصل هر دستگاه را به تفکیک شرح می‌دهد.

این فواصل با اتکاء به مبحثی به‌نام ملایمت که در رسالات موسیقی کهن ایران به آن پرداخته شده و نیز دست‌آوردهای علم آکوستیک حاصل گشته است؛ در این میان ناهم‌خوانی‌هایی که در جنبه‌های مختلف ردیف چه در نامگذاری‌ها و چه در مسائل اساسی‌تر که در جهتی متفاوت‌ از جریان‌های تحلیلی رایج ردیف قابل طرح است نیز مورد اشاره قرار می‌گیرند.

شایان ذکر است، سیاوش سحابی پیش ‌از این با انتشار کتابی با عنوان «هفت دستگاه، تحلیل ساختاری و محاسبه فواصل براساس ردیف میرزاعبدالله» به تحلیل دستگاه‌های موسیقی ردیف براساس مفهوم ملایمت پرداخته و از نتایج آن و البته با نگاهی به پیشینه‌ی تاریخی آنها به محاسبه فواصل ملایم هفت دستگاه اقدام کرده است.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید و برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۸۷۲۸۱۸ تماس بگیرید.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
کارگاه قصه و نقاشی ویژه‌ کودکان در کتابخانه علامه جعفری
بازدید سرپرست سازمان فرهنگی هنری از ۵ مرکز فرهنگی
همایش تجلیل از پیرغلامان حسینی در فرهنگسرای بهمن
مجید قیصری دبیر جایزه «جلال» شد
وقتی شفاف‌سازی مرام استاد فرشچیان را نشان می‌دهد
«قتل آقای هاورشام» در تماشاخانه ایران‌شهر به صحنه می‌رود
سینماها ۳۱ مرداد و ۲ شهریور تعطیل هستند
فیلم؛ موکب فرهنگسرای اشراق در آیین راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی
تعطیلی ۳ روزه سالن‌های نمایشی
جایزه‌ کتاب «پرانتز» فراخوان داد
«بچه‌های ابری» آماده نمایش می‌شود
صفحه اول روزنامه ها- دوشنبه ۲۷ مردادماه ۱۴۰۴
هنرجویان مریم کاظمی با «سیندرلای چینی» روی صحنه پردیس تئاتر تهران می‌روند
استقبال مخاطبان سینمای ایران از طرح سه‌شنبه‌های نیم‌بها
نشست «بررسی کاروانسراهای ثبت جهانی یونسکو ایران» در فرهنگسرای سرو
فیلم؛ آیین عزاداری و پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران
نقد و بررسی کتاب «صدای تاریکی» در فرهنگسرای خاوران
مقاومت ۱۲ روزه از نگاه ۵ بانوی مستندساز؛ وقتی زنان از جنگ می‌گویند
فصل جدید «وحشی» پاییز می‌آید؛ تعداد قسمت‌ها بیشتر شده است
آلبوم «یک دَمِ یار» منتشر شد؛ خوانش یک نور ناپیدا با صدای پوریا اخواص
صرفه‌جویی آب؛ موضوع مجموعه کتاب‌های جدید کانون پرورش فکری
معرفی نامزدهای بهترین کارگردانی جشن منتقدان سینما
نمایشگاه انجمن خوشنویسان غرب تهران در نگارخانه آفرینش نور
پویش «تهران می‌خواند» گسترده‌تر می‌شود
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۲۶ مردادماه ۱۴۰۴