کد خبر: ۱۴۷۷۹۹

برگزاری نشست هماهنگی پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران

نشست هماهنگی پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران با حضور نمایندگانی از نهاد‌ها و سازمان‌های مشارکت‌کننده، روز شنبه ۱۱ مردادماه در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.

برگزاری نشست هماهنگی پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهرانبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، این نشست با حضور محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و رییس ستاد اربعین حسینی شهرداری تهران، محمدباقر اعلمی، سرپرست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و رییس کمیته جاماندگان اربعین حسینی شهرداری تهران و نمایندگانی از سازمان‌های خدمات‌رسان، نهاد‌ها و مراکز مشارکت‌کننده در این آیین، برگزار شد.

در ابتدای جلسه، محمدباقر اعلمی ضمن خیرمقدم به حاضران، به سابقه فعالیت‌های صورت‌گرفته در سالیان گذشته برای پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران اشاره کرد و اظهار داشت که این اقدامات با همکاری سازمان فرهنگی هنری و سایر نهاد‌های شهرداری انجام شده است.

وی هدف از برگزاری جلسه را بررسی آخرین وضعیت موجود و ارائه تدابیر اندیشیده‌شده عنوان کرد و افزود: تلاش شده است آسیب‌های سال‌های گذشته برطرف شود و برنامه امسال با کیفیتی متفاوت برگزار شود. او همچنین بر ضرورت توجه ویژه به جنگ ۱۲ روزه، شهدای آن و فعالیت‌های هنری تأکید کرد.

در ادامه مراسم حمیدرضا خونویی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری، گزارشی از جزئیات مراسم ارائه کرد. وی با اشاره به ۱۱ سال سابقه پشتیبانی شهرداری تهران از مجموعه‌های مردمی، اعلام کرد که مسیر این پیاده‌روی ۱۴ کیلومتر از میدان آیینی امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) است.

او تأکید کرد که هیئات و گروه‌های مردمی کنشگران اصلی مراسم هستند و نقش سازمان فرهنگی هنری، تسهیلگری و مهیا کردن فضا برای فعالیت‌های مردمی است.

وی افزود: امسال توجه ویژه‌ای به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، ارتقای همبستگی، روایت درست جنگ و تکریم خانواده شهدا خواهد شد.

خونویی همچنین از ارتباط با ۱۵ نهاد خارج از شهرداری و همکاری ۱۵ مجموعه داخلی شهرداری خبر داد و گفت: نامه‌نگاری‌ها انجام شده و نمایندگان این سازمان‌ها معرفی شده‌اند.

خونویی با یادآوری خدمات سال گذشته از سوی سازمان‌هایی مانند آتش‌نشانی، اتوبوسرانی، زیباسازی، پسماند، میادین میوه و تره‌بار و حمل و نقل و ترافیک، به تشکیل دبیرخانه داخلی مراسم جاماندگان از ۲۴ تیرماه امسال اشاره کرد. به گفته او، موکب‌دارانی که در سال‌های گذشته همکاری داشتند، فراخوان شدند و ثبت‌نام آنها آغاز شده است. تاکنون حدود ۱۴۰۰ موکب ثبت‌نام کرده‌اند که ۴۳۲ موکب زیرمجموعه سازمان فرهنگی هنری، ۳۰۰ موکب زیر نظر سپاه، و باقی موکب‌ها به صورت مستقل از هیئات و مساجد هستند. از امروز ارتباط با تمام موکب‌ها برقرار خواهد شد و ظرفیت آنها احصا می‌شود. تمام اطلاعات شامل محل استقرار موکب‌ها، پارکینگ‌ها، مراکز استراحت و سایر خدمات شهرداری در قالب یک نقشه در اختیار مردم قرار می‌گیرد. برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال حدود ۱۷۰۰ موکب در قالب ۳۸۰۰ غرفه در تهران و شهرری در مراسم حضور خواهند داشت.

وی در ادامه بیان کرد: اقدامات ویژه‌ای نیز برای امسال طراحی شده است؛ از جمله حضور ۱۰۰ موکب از خانواده شهدای جنگ ۱۲ روزه، ۱۰۰ موکب خانوادگی و ۱۰۰ موکب توسط نوجوانانی که در فرهنگسرا‌ها حلقه‌های هویتی تشکیل داده‌اند. همچنین به ازای هر کیلومتر مسیر، فضای استراحت برای مادر و کودک طراحی شده است. ۱۰ دستگاه اتوبوس دوست‌داشتنی با حال و هوای اربعین در مسیر حضور دارند.

خونویی افزود: چند پویش فرهنگی نیز برنامه‌ریزی شده که شامل پویش روایت «من ایرانم و تو عراقی»، پویش قرائت سوره فتح، پویش «دعوت» برای دعوت نوجوانان از همسالان خود برای شرکت در این مراسم و پویش «هم‌عهدی با شهدا» و حضور نیابتی به جای شهداست. از دیگر برنامه‌ها می‌توان به اجرای چهارپایه‌خوانی توسط نوجوانان، دمام‌زنی ۱۰ گروه نوجوان، تولید و توزیع محصولات فرهنگی مانند دستبند پرچم ایران و پلاک هم‌عهدی با شهدا اشاره کرد. همچنین فروش کتاب‌های مرتبط با موضوع اربعین توسط نوجوانان، تعزیه و نقالی در نقاط اصلی مسیر، اجرای زنده نقاشی قهوه‌خانه‌ای، قطعات آیینی و مذهبی توسط گروه‌های موسیقی و آیین‌های عزاداری محلی و قومی از دیگر برنامه‌های این مراسم است.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری در پایان گفت: کل مسیر ۱۴ کیلومتری به ۷ محور تقسیم شده و در تهران ۳۸۲۶ پلاک برای حضور موکب‌داران تعریف شده و ۱۷۰۰ پلاک نیز در شهرری در نظر گرفته شده که مجموعاً ظرفیت استقرار ۱۸۰۰ موکب را فراهم می‌کند.

در ادامه مراسم محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ضمن تقدیر از تلاش‌های صورت‌گرفته برای برگزاری این مراسم، به اهمیت و حجم بالای فعالیت‌های اجرایی آن اشاره کرد و این مراسم را یکی از قله‌های نرم‌افزاری شهرداری تهران دانست.

وی با اشاره به اینکه ایده اولیه مراسم جاماندگان در سازمان فرهنگی هنری مطرح شده، بر ضرورت صیانت و ارتقای این سنت حسنه تأکید کرد.

توکلی‌زاده با اشاره به تاکید علیرضا زاکانی، شهردار تهران، مبنی بر هماهنگی بیشتر نسبت به سال گذشته، خواستار حرکت همزمان سازمان‌ها و نهاد‌ها در اجرای برنامه شد و پیشنهاد داد هر منطقه به صورت منسجم و هماهنگ برنامه‌ها را اجرایی کند.

در پایان این جلسه، نمایندگان سازمان‌ها و نهاد‌های مشارکت‌کننده گزارشی از وضعیت فعالیت‌های خود و چالش‌های پیش رو ارائه کردند.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
نشست «خانه ترانه» با یادی از افشین یداللهی در فرهنگسرای ارسباران
گردآوری ترکیب‌بندهای عاشورایی کمترشناخته توسط امیرحسین مدرس
«خانواده خلج» اکران آنلاین می‌شود
حسین کیانی «خُرده انسان» را در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌برد
۱۶۱ هنرمند یاد «عباس کیارستمی» را گرامی می‌دارند
در آستانه روز خبرنگار، کتاب «۱۰ راز آشباریا» را با تخفیف بخوانید
صفحه اول روزنامه‌ها - یکشنبه ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۴
برگزاری نشست هماهنگی پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران
نمایشگاه دستاوردهای کانون‌های فرهنگی هنری در بوستان اندیشه
هفتاد و دومین نشست «بچه‌های رستا» در فرهنگسرا‌های تهران
قصه و نقاشی برای کودکان در برنامه «می‌خوانیم و می‌سازیم» فرهنگسرای فردوس
«شهر موسیقی»؛ روایتی داستانی در آموزش موسیقی کودک
چمران: در شرایطی که تعزیه در تهران کمرنگ شده، اجرای مجالس «شبیه نور» اقدام ارزشمندی است
سینماهای سازمان فرهنگی هنری میزبان طرح «سینمای ایران برای وطن»
دبیر چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر منصوب شد
نمایش و نقد فیلم «غریزه مادران» در فرهنگسرای ارسباران
نشست مهارت افزایی هوش مصنوعی در درمانگری در فرهنگسرای خانواده برگزار شد
صفحه اول روزنامه‌ها- شنبه ۱۱ مردادماه ۱۴۰۴
شمایل‌های پرده‌های عاشورا، بازتابی از چهره تعزیه‌خوانان دوره ناصری قاجار است
بازدید سرپرست سازمان فرهنگی هنری از پردیس ملت
مجلس «شبیه‌خوانی» در فرهنگسرای نوجوان برگزار می‌شود
«فیگور» استعاره‌ای از زیست در دل اجبارهای پنهان است
فیلم؛ اردوبازی فرهنگسرای نوجوان بهانه‌ای برای شادی و کنار هم بودن نوجوان‌ها
کارگاه رایگان نگهداری و پرورش گل‌های آپارتمانی در فرهنگسرای تهران
«رستم» به میدان آمد