کد خبر: ۱۴۸۰۵۸

وقتی شفاف‌سازی مرام استاد فرشچیان را نشان می‌دهد

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت فرهنگ با انتشار متنی از شفاف‌سازی بانک مرکزی در مورد استفاده از اثر استاد فرشچیان بر روی اسکناس دو میلیون ریالی خبر داد.

وقتی شفاف‌سازی مرام استاد فرشچیان را نشان می‌دهدبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از خبرگزاری ایرنا، حسین انتظامی نوشت: «چندی پیش یک شهروند از طریق سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از بانک مرکزی پرسیده بود که بابت استفاده از اثر استاد فرشچیان بر روی اسکناس دو میلیون ریالی چقدر به استاد، پول داده‌اند.

آنها پاسخ ندادند. مطابق قانون یاد شده، درخواست‌کننده اطلاعات می‌تواند در صورت استنکاف دستگاه از پاسخ و یا پاسخ غیر کافی، اعتراض خود را از طریق کمیسیون ماده ١٨ این قانون دنبال کند.

کمیسیون معمولا این‌گونه موارد را با جدیت و تا حصول نتیجه پیگیری می‌کند. حال و با مسئولیت‌شناسی روابط عمومی بانک مرکزی، پاسخ رسیده، ولی دریغ که همزمان با فوت استاد.»

در پاسخ بانک مرکزی آمده است: در خصوص اعلام مبلغ پرداختی بابت حق چاپ و استفاده از چوگان استاد محمود فرشچیان بر روی اسکناس دو میلیون ریالی به استحضار می رساند بکارگیری اثر فاخر موصوف به صورت افتخاری و با اجازه صاحب اثر صورت پذیرفته است. این بهره برداری بدون هیچگونه پرداخت مالی یا تعهد قراردادی بوده است.

به گزارش ایرنا، استاد محمود فرشچیان در سال ۱۳۰۸ در اصفهان دیده به جهان گشود. او در حیطه نقاشی ایرانی به وجود آورنده سبک و مکتب خاصی بود و به آن غنا بخشید.

آثار استاد فرشچیان در بیش از صدها نمایشگاه فردی و جمعی در ایران و سایر کشورها برپا گشته و با استقبال بسیار زیادی روبه‌رو شده است.

این هنرمند پرآوازه اصفهانی، ۱۸ امُرداد در ۹۵ سالگی به دلیل ابتلا به ذات‌الریه در کشور آمریکا درگذشت. استاد فرشچیان در وصیت‌نامه اش خواسته بود پس از مرگ در زادگاهش اصفهان و در آرامگاه صائب تبریزی به خاک سپرده شود.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
مجید قیصری دبیر جایزه «جلال» شد
وقتی شفاف‌سازی مرام استاد فرشچیان را نشان می‌دهد
«قتل آقای هاورشام» در تماشاخانه ایران‌شهر به صحنه می‌رود
سینماها ۳۱ مرداد و ۲ شهریور تعطیل هستند
فیلم؛ موکب فرهنگسرای اشراق در آیین راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی
تعطیلی ۳ روزه سالن‌های نمایشی
جایزه‌ کتاب «پرانتز» فراخوان داد
«بچه‌های ابری» آماده نمایش می‌شود
صفحه اول روزنامه ها- دوشنبه ۲۷ مردادماه ۱۴۰۴
هنرجویان مریم کاظمی با «سیندرلای چینی» روی صحنه پردیس تئاتر تهران می‌روند
استقبال مخاطبان سینمای ایران از طرح سه‌شنبه‌های نیم‌بها
نشست «بررسی کاروانسراهای ثبت جهانی یونسکو ایران» در فرهنگسرای سرو
فیلم؛ آیین عزاداری و پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی در تهران
نقد و بررسی کتاب «صدای تاریکی» در فرهنگسرای خاوران
مقاومت ۱۲ روزه از نگاه ۵ بانوی مستندساز؛ وقتی زنان از جنگ می‌گویند
فصل جدید «وحشی» پاییز می‌آید؛ تعداد قسمت‌ها بیشتر شده است
آلبوم «یک دَمِ یار» منتشر شد؛ خوانش یک نور ناپیدا با صدای پوریا اخواص
صرفه‌جویی آب؛ موضوع مجموعه کتاب‌های جدید کانون پرورش فکری
معرفی نامزدهای بهترین کارگردانی جشن منتقدان سینما
نمایشگاه انجمن خوشنویسان غرب تهران در نگارخانه آفرینش نور
پویش «تهران می‌خواند» گسترده‌تر می‌شود
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۲۶ مردادماه ۱۴۰۴
چاپ دوازدهم متفاوت‌ترین رمان ویرجینیا وولف منتشر شد
درس‌گفتار «صدای سخن» در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود
شب، پناهگاهی است برای زیستن و چه پناهی بهتر از کتاب؟- مسعود تقی‌آبادی