کد خبر: ۱۴۸۷۰۶

یادداشت

راویان دفاع مقدس مبارزان خط مقدم تهاجم فرهنگی- سید مفید رضایی

سید مفید رضایی

راویان دفاع مقدس مبارزان خط مقدم تهاجم فرهنگی- سید مفید رضاییقدرت روایتگری و بیان صادقانه و حماسی مجاهدت‌های شهدا، ایثارگران و دانشمندان هسته‌ای کشور قبل و حین جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، نقشی اساسی و تعیین کننده در اتحاد ملت و نیز مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ رسانه‌ای دشمنان دارد.

جهان امروز، جهان مقابله و مبارزه با استکبار جهانی است و یکی از ابزار‌های مهم برای این امر، رسانه‌های جمعی و اجتماعی است و اگر در زمینه روایتگری و انتقال درست مفاهیم و حماسه‌های مجاهدان، ایثارگران و شهدای هشت سال دفاع مقدس و همچنین شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه غفلت کنیم و میدان روایتگری و در واقع رسانه‌ای را به دشمن واگذار کنیم، (دشمن) با تطهیر اعمال سخیف و به رخ کشیدن قدرت پوشالی خود در جامعه، به ویژه نسل جوان نفوذ کرده و از این طریق بذر یاس و ناامیدی را کاشته و باعث تهی‌سازی این نسل از هویت دینی، ملی و ایجاد تردید نسبت به آرمان‌های انقلاب و شهدا می‌شود. 

جنگ مهم‌تر از جنگ تحمیلی، جنگ رسانه‌ای و تهاجم فرهنگی است. در مورد نقش مهم و اساسی راویان پس از جنگ و دفاع از اسلام می‌توان به حماسه عظیم عاشورا اشاره کرد که تاثیر بزرگی بر انقلاب‌ها، جریان‌ها و گروه‌های آزادی‌خواه جهان گذاشت و از این حماسه در میان مسلمانان و تمامی آزادی‌خواهان جهان به عنوان یک الگو یاد می‌شود که در این میان قطعا نقش حضرت زینب(س) با خواندن خطبه‌های آتشین منحصر‌به‌فرد بوده و موجب روشنگری و بیداری مردم و سرافکندگی سپاه دشمن در آن زمان شد.

در سال‌های پس از دفاع مقدس نیز می‌توان از شهید سید مرتضی آوینی و تلاش‌های مجاهدانه این شهید والامقام با تولید بیش از ۸۰ مستند در مورد جنگ ایران و عراق نام برد که نقشی پررنگ و غیرقابل انکار در روایت و بیان حماسه و شجاعت رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ایفا کرد.

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به عنوان یکی از نهاد‌های بزرگ و تعیین‌کننده در زمینه فرهنگ و هنر و جریان مبارزه با تهاجم فرهنگی در این زمینه می‌تواند با بهره‌گیری و دعوت از استادان و بزرگان این حوزه و تولید مستند و همچنین برگزاری پویش‌هایی با محوریت روایتگری دفاع مقدس و تولید محصولات فرهنگی به همراه توزیع و پخش آن از طریق رسانه‌های جمعی و اجتماعی نقشی اساسی در زمینه ترویج و اشاعه‌ی آرمان‌های دفاع مقدس ایفا کند.

قطعا چنین هدفی نیازمند برنامه‌ریزی هوشمندانه در زیرشاخه‌های فرهنگی، ادبی و هنری است که استمرار آن می‌تواند تأثیری جدی، عمیق و جذاب بر آحاد مردم جامعه به ویژه نسل جوان گذاشته و به عنوان مرجع و مستند در اختیار ناشران، نویسندگان، جامعه ادبی کشور و همچنین عموم شهروندان قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
کنسرت گروه «کر مادران» در بوستان بهشت مادران روی صحنه می‌رود
«رونمایی از رمان «باد پردۀ توری ایوان را تکان می‌دهد» در کتابخانه اخلاق
«تهران و موزه‌ها»؛ چهارمین نشست تهران‌شناسی در فرهنگسرای ارسباران
«گروه هوربند» در فرهنگسرای ارسباران روی صحنه می‌رود
رونمایی از رمان «مار در سایه بلوط» در فرهنگسرای بهمن
«عصر شعر تهران» با حضور شاعران معاصر در فرهنگسرای معرفت
نمایش «هپل تنبل و خروس قهرمان» در فرهنگسرای فردوس روی صحنه می‌رود
خوانش انتقادی عکس از منظر نشانه‌شناسی در فرهنگسرای سرو
نمایشگاه «روایت تهران قدیم» در فرهنگسرای ارسباران
ایده‌های فرهنگی باید مسئله‌محور، نوآورانه و قابل توسعه باشند
آئین رونمایی از آلبوم و کتاب «ردیف ویلن استاد حسین یاحقی» در فرهنگسرای ارسباران
«تهران، شهر بی‌پرنده»؛ روایتی متفاوت از تهران و زیست طبیعی پایتخت
«بچه‌کتابخون‌ها» در مدارس تسهیل‌گر می‌شوند
سه شب برنامه فرهنگی و هنری در فرهنگسرای ولاء
نشست «خانه ترانه» در فرهنگسرای ارسباران
«هفته تهران» با ۱۰۰ رویداد میدانی و شهری در پایتخت آغاز شد
ضبط برنامه رادیویی «آشتی‌کنان» در فرهنگسرای خانواده
ویژه برنامه ادبی «ضرب العسل» برگزار می‌شود
«قرار کتاب» با «آزیتا خیری» در هفته تهران ارسباران
«تهران؛ به وقت هنر» در فرهنگسرای ابن‌سینا برگزار می‌شود
دیدار مدیران فرهنگی منطقه ۲۰ با خانواده شهید سردار «سهیل رستمیان»
«خیالی‌نگاری در نگاه آینده» در موزه امام علی(ع)
حماسه شهدا در دانشگاه شاهد روایت شد
نشست خوانش جمعی کتاب «شیوه‌های کاهش استرس» در کتابخانه تلاش
«از بلدیه تا اتحادیه»؛ روایت تهران در یک تور تاریخی