کد خبر: ۱۴۹۷۰۶

توران میرهادی در روایتی دیگر

مستند «یکی بود، یکّی نبود» به کارگردانی غلامرضا کتال همزمان با سالروز درگذشت توران میرهادی (این چهره قدیمی ادبیات کودک) اکران آنلاین شد.

توران میرهادی در روایتی دیگربه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از خبرگزاری ایسنا، هجدهم آبان ۹ سال پیش دفتر زندگی توران میرهادی بسته شد؛ استاد ادبیات کودکان، نویسنده، متخصص آموزش و پرورش و یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار فرهنگی که بیش از ۶۰ سال در گستره آموزش و پرورش و ادبیات کودکان کوشید. رفتن او پایان راهش نبود.

اندیشه‌هایش، نگاهش به انسان و دغدغه‌اش درباره آموزش کودکان در جامعه هنوز زنده است و بسیاری در گسترش اندیشه‌های او می‌کوشند و یکی از راه‌ها ساختن مستند‌هایی از زندگی و اندیشه‌هایش است. امروز همزمان با نهمین سال درگذشتش، مستند «یکی بود، یکّی نبود» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و تصویربرداری غلامرضا کتال که در ۷۷ دقیقه در سال ۱۳۹۶ ساخته شده است، برای نخستین‌بار در سامانه هاشور اکران آنلاین شده است.

توران میرهادی که معتقد بود «باید غم‌های بزرگ را به کار‌های بزرگ» بدل کرد در سال ۱۳۳۴ به نام برادر از دست‌رفته‌اش، کودکستان «فرهاد» و بعدها، دبستان و راهنمایی «فرهاد» را بنیاد نهاد. آن را تا سال ۱۳۵۹ اداره کرد. مستند «یکی بود، یکّی نبود» این دوره از زندگی او را به تصویر کشیده است؛ فیلم در یک گفت‌و‌گو و خاطرگویی با توران میرهادی در سال‌های ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ قصه زندگی و فعالیت‌های کاری و فرهنگی او را از کودکی تا تأسیس مدرسه فرهاد و چرای نگاه متفاوت به تعلیم و تربیت، راه‌اندازی و تاسیس شورای کتاب کودک با جمعی از علاقمندان ادبیات کودک در سال ۱۳۴۲ و شکل‌گیری ایده فرهنگنامه کودکان و نوجوانان و چگونگی نگارش مقاله‌ها و انتشار جلد‌های آن را مرور می‌کند.

علی میرفخرایی، رئیس هیأت مدیره فرهنگنامه کودکان و نوجوانان و عضو هیأت مدیره شورای کتاب کودک درباره این مستند می‌گوید: «یکی بود، یکّی نبود» درباره یک دوره تاریخی زندگی توران خانم است که بیشتر جنبه کار‌های آموزش و پرورش در آن منعکس شده است. اما مستند «توران خانم» رخشان بنی‌اعتماد درباره چگونگی تفکر و ایده‌های توران بود که به جزئیات کار نداشت، در آن خط فکری توران خانم که باعث شد تشکیلات به این صورت ادامه حیات داشته باشد، منعکس شده بود.

فرید دغاغله تدوین این مستند را بر عهده داشته است و محمدعلی رفیع نیز صداگذار آن بوده است و برای موسیقی قطعه‌ای از آلبوم رنگین کمان آثار ثمین باغچه‌بان و قطعه‌ای از محمدعلی رفیع استفاده شده است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
توران میرهادی در روایتی دیگر
«به شیرینی کتاب» با تقدیر از افسانه شعبان‌نژاد در کتابخانه داوودیه
اکران و نقد «همسایه شما، زهره» در سینما اندیشه
روضه‌ای به زبان هنر با نمایشواره «بانوی بی‌نشان» در فرهنگسرای خاوران
بازپخش سریالی که جاودانه شد؛ این شب‌ها بیننده «هزاردستان» باشید
انتشار «موشک گمشده باقرآباد» از مجموعه در جنگ چه گذشت
اعضای هیئت‌علمی جایزه کتاب سال معرفی شدند
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۴
داوران بخش سریال نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر معرفی شدند
برگزاری شصت و هفتمین نشست کانون عکاسی شفق با نقد عکس اعضا
وقتی شهر در صفحه کتاب جان می‌گیرد و بر پرده سینما دیده می‌شود
شهر زیر ذره‌بین سینماگران و کارشناسان در ۲۱ نشست و کارگاه
اشتاین‌بِک با داستان کوتاه «قاتل» در عصرانه با کتاب فرهنگسرای فردوس
«جشن کتاب» با حضور خالق صد دانه یاقوت در کتابخانه رحماندوست
نمایشنامه‌خوانی «آخرین تلاش برای عشق» در فرهنگسرای ارسباران
آیین یادبود احمد پژمان در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود
«روز کوری»؛ روایتی از شهری که خودش چشم‌هایش را بست
چهاردهمین جشنواره فرهنگی هنری «صد دانه یاقوت» در فرهنگسرای اشراق
مسعود رشیدی کارگردان سینما درگذشت
کتاب شگردِ رسانه‌ای در فرهنگسرا‌ی رسانه رونمایی می‌شود
«زندگی شیرین بدون قند اضافه» در فرهنگسرای سلامت
کنگره بین‌المللی شعر «نبی رحمت» برگزار می‌شود
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۴
کودکان نقاش با «قصه‌های بی‌کلام» به موزه موسیقی می‌روند
هفتاد و هشتمین نشست دورهمی بچه‌کتابخون‌ها با عنوان «گیر سه‌پیچ به نویسنده‌ها»