کد خبر: ۱۵۰۹۷۹

مردم سال‌ها بعد برای بررسی جنگ‌ها به ادبیات رجوع می‌کنند نه به تیتر اخبار

یک شاعر با بیان این‌که مردم سال‌ها بعد برای بررسی جنگ‌ها به ادبیات رجوع می‌کنند نه به تیتر اخبار، گفت: شعر نباید به شعار برسد تا ماندگار شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر؛ نشست ادبی منظومه با حضور «حسین زحمتکش» و به میزبانی امیرعلی سلیمانی در کافه علم باغ کتاب برگزار شد.

امیرعلی سلیمانی شاعر و میزبان نشست در ابتدای جلسه با اشاره به جنگ تحمیلی اخیر این سوال را مطرح کرد که آیا اساساً شاعر باید نسبت به اتفاقات موضع‌گیری کند یا نه ؟

حسین زحمتکش شاعر میهمان نشست در پاسخ به این پرسش گفت: این‌که شاعر وظیفه‌ای دارد یا نه، به بررسی مسائل مختلف برمی‌گردد. خداوند در قرآن کریم به شعر و شاعر اشاره می‌کند و همین موضوع حائز اهمیت است. مهم‌ترین بخشی که در این مورد می‌توان مطرح کرد آیات آخر سوره مبارکه شعرا است در این آیات خداوند شعرای موفق را افرادی معرفی می‌کند که به نصرت حق در برابر ظلم قیام می‌کنند.

وی ادامه داد: حوزه شعر جنگ مربوط به زبان فارسی نیست و بررسی‌ها در سایر زبان‌ها و اقلیم‌ها ما را به آثار ممتازی در این حوزه می‌رساند، چرا که کنار هم قرار گرفتن برخی اجزا در جنگ یک تصویر ویژه خلق می‌کند که زبان شعر بهترین ابزار برای توصیف آن است.

زحمتکش در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: شاعر در زیست روزمره خود توجه بیشتری به اتفاقات دارد و پیرو همین موضوع نمی‌تواند نسبت به جنگ بدون واکنش باشد.

اگر ادبیات یک کشور به موضوعی نپردازد آن موضوع ماندگار نمی‌شود

سلیمانی در ادامه با اشاره به اشعاری از شاعران عرب از جمله محمود درویش با موضوع مردم جنگ زده سوری گفت: آنچه می‌تواند نظرها را بیشتر به موضوع جنگ جلب کند شعر است نه اخبار رسمی.

زحمتکش در همین زمینه ادامه داد: اگر ادبیات یک کشور به موضوعی نپردازد آن موضوع ماندگار نمی‌شود. اخبار در حال انتشار است اما آنچه ماندگار است ادبیات است.

شاعر مهمان در ادامه گفت: مردم با گذشت زمان برای بررسی وقایع به ادبیات رجوع می‌کنند.

وی در ادامه به بخشی از شعر عدنان صائغ، شاعر عراقی اشاره کرد که با موضوع آوارگی پساجنگ سروده شده و در ادامه به اشعاری که شاعران پس از هفت اکتبر سروده‌اند پرداخت.

شاعر میهمان با اشاره به قطعه قطار در مورد جنگ هشت ساله بیان کرد: شعر نباید به شعار برسد تا ماندگار شود.

در ادامه زحمتکش شعری با موضوع جنگ برای حاضران قرائت کرد و حاضران هم به شعرخوانی پرداختند.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ادای دین اهالی فرهنگ و هنر به قائد شهید
«آه از آن اسفند» علیرضا افتخاری منتشر شد
«در انتظار» در فرهنگسرای اندیشه روی صحنه می‌رود
گروه کُر «آوا‌های ماندگار» در فرهنگسرای امید عضو می‌پذیرد
«هم‌نشینی با کتاب» در فرهنگسرای معرفت برگزار می‌شود
انتشار قسمت سیزدهم مجموعه «روایت، یک حقیقت»
نمایشنامه «تسبیح» در فرهنگسرای عطار نیشابوری خوانش می‌شود
 سومین نشست شعر وترانه در فرهنگسرای فردوس برگزار می‌شود
نشست موضوعی «عرفان از منظرابوعلی سینا» در فرهنگسرای فردوس برگزار می‌شود
خوانش گروهی کتاب «قلعه مالویل» در کتابخانه دکتر شریعتی
نشست ادبی «دلآوا» در فرهنگسرای ارسباران
روایت نگاه تربیتی امام شهید به قاریان قرآن
میدان ولیعصر(عج) نماد مردم‌سالاری دینی در بدرقه رهبر شهید
مطالعه گروهی داستان «تخت و انگشتر بخت» در کتابخانه رحماندوست
کارگاه آموزشی «قصه، خیال، رنگ» در کتابخانه داوودیه؛ برگزار می‌شود
یادگیری مهارت همدلی در «الفبای زندگی» کتابخانه رحماندوست
هنرمندان، حماسه بدرقه را روایت کردند
برگزاری کارگاه آموزشی نهج البلاغه در فرهنگسرای ابن سینا
دوره آموزش «دوبله انیمیشن» ویژه کودکان و نوجوانان
کارگاه آموزشی «دوخت عبا» در فرهنگسرای خانواده برگزار می‌شود
مرمت قبور شهدا در گلزار شهدای بهشت زهرا (س)
پنجمین دوره «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران آغاز می‌شود
آیین بزرگداشت «قائد شهید امت» در محله کوهک برگزار می‌شود
نماهنگ «تفنگ پدری» پرواز همای منتشر شد
محله کوهک میزبان آیین بزرگداشت «قائد شهید امت» می‌شود