کد خبر: ۶۵۵۵۰

مدير آب و خاک سازمان حفاظت محيط زيست:

توليد هزار تن پسماند پلاستيکي هر شبانه روز در تهران

مدير کل آب و خاک محيط زيست با بيان اينکه در تهران 7500 تن زباله روزانه توليد مي‌شود، گفت : 35 درصد کل پسماندهاي تهران به زباله‌هاي خشک تعلق دارد و از اين مقدار هزار تن در شبانه روز پسماندهاي پلاستيکي در تهران توليد مي‌شود.

به گزارش شهر، فرهاد پورسخا اظهار داشت:‌ پلاستيک‌هاي زيست تخريب پذير جايگزين پلاستيک‌هاي معمولي مي‌شود.

مدير کل آب و خاک سازمان حفاظت محيط زيست گفت: برنامه توسعه و جايگزيني پلاستيک‌هاي زيست تخريب پذير با انواع پلاستيک‌هاي معمولي، به هم دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط و ادارات کل حفاظت محيط زيست ابلاغ شده و هر يک از استان‌ها در رابطه با تحقق برنامه بر اساس جدول زمانبندي جايگزيني اقدام مي‌کنند.

وي با بيان اينکه يکي از مشکلات پسماندهاي پلاستيکي عليرغم اينکه جزء پسماندهاي ويژه و مخاطره آميز نيستند، پايداري آنها در طبيعت است، افزود: پسماندهاي پلاستيکي 300-200 سال در طبيعت عمر پايدار دارند.

پورسخا ادامه داد: در ابتدا براي از بين بردن پسماندهاي پلاستيکي به دنبال پايه‌هاي گياهي رفتند، اما عليرغم ويژگي‌هاي محيط زيستي، محدوديت در مصرف و قيمت بالاي اين پلاستيک‌ها، استفاده گسترده از آنها را فراهم ساخت.

وي از توسعه پلاستيک‌هاي زيست تخريب پذير در کشور خبر داد و گفت: برنامه توسعه و جايگزيني پلاستيک‌هاي زيست تخريب پذير با انواع پلاستيک‌هاي معمولي، به همه دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط و ادارات کل حفاظت محيط زيست ابلاغ شده و هر يک از استان‌ها در رابطه با تحقق برنامه مذکور براساس جدول زمانبندي جايگزيني اقدام مي‌کنند.

مدير کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محيط زيست با اعلام اينکه هم اکنون شرايط توليد اين مواد در کشور فراهم شده است، گفت: با همکاري سازمان تحقيقات استاندارد، استاندارد مربوط به کيسه‌هاي زيست تخريب پذير نيز تدوين و تصويب شده است.

وي با بيان اينکه پلاستيک‌ها زيست تخريب پذير، پايداري پلاستيک‌هاي معمولي را ندارند و مدت تجزيه پذيري آنها بين 2 تا 5 سال است و زودتر در طبيعت تجزيه مي شوند، گفت: تکنولوژي توليد، مواد افزودني و فرمولاسيون اين پلاستيک‌ها در سال 89 زير ساخت‌هاي استفاده از اديتتوهاي يا افزودني‌هاي پلاستيک‌هاي زيست تخريب پذير انجام پذيرفت.

پور سخا با اعلام اينکه در سال 90 شروع توليد آزمايشي پلاستيک‌ها زيست تخريب پذير انجام پذيرفت، گفت: در سال 91 اولين استاندارد ملي پلاستيک‌هاي زيست تخريب پذير توسط سازمان محيط زيست و سازمان تحقيقات و استاندارد ملي ايران و وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت و درمان تهيه شد.

مدير کل آب و خاک سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: در سال 91 ، 1500 تن پلاستيک زود تجزيه پذير توليد شده است.

پورسخا از پيشگام شدن فروشگاه شهروند، سازمان ميادين و تره بار و شرکت پگاه براي استفاده از پلاستيک هاي زيست تخريب پذير خبر داد و گفت: زير ساخت‌هاي توسعه مصرف اين پلاستيک‌ها در کشور فراهم شده است.


وي گفت: برنامه 3 ساله براي جايگزيني کامل پلاستيک‌هاي زود تجزيه پذير در کارگروه ملي پسماند پيش بيني شده است هم اکنون براي اينکه شهروندان بتوانند اينگونه پلاستيک‌ها را از پلاستيک‌هاي معمولي تشخيص دهد لوگوي ملي براي اين محصولات در حال تهيه است.

وي با بيان اينکه در کلانشهر تهران 7500 تن زباله روزانه توليد مي‌شود، گفت: 35 درصد کل پسماندهاي تهران به زباله‌هاي خشک تعلق دارد و از اين مقدار هزار تن در شبانه روز پسماندهاي پلاستيکي در تهران توليد مي شود.

پلاستيک‌هاي «زيست تخريب پذير» يا «زيست تجزيه پذير» به پلاستيک‌هايي گفته مي شود که اگر چه تمام ويژگي‌هاي پلاستيک معمولي را دارند، اما با سرعتي بسيار زياد در طبيعت تجزيه مي‌شوند. علت سرعت بسيار کم تجزيه پلاستيک هاي معمولي در طبيعت، طولاني بودن زنجيره‌هاي مولکولي اين مواد است به نحوي که نفوذ اکسيژن اين زنجيره‌هاي بلند با دشواري همراه است.

از چند سال قبل، محققان موفق شدند تا موادي را توليد کنند که اين زنجيره‌هاي مولکولي بلند پلاستيک‌هاي معمولي را به زنجيره‌هايي کوتاه تر تبديل کنند که البته تاثيري نيز در دوام، خاصيت کش ساني و ساير خصوصيات پلاستيک ندارد. کوتاه شدن اين زنجيره ها باعث مي‌شود تا نفوذ اکسيژن و ساير عناصر به اين زنجيره‌ها به سرعت و به آساني صورت گيرد و در نتيجه تجزيه پلاستيک‌ها در طبيعت به سرعت انجام شود.


گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
از بررسی روند تغییرات تا تاثیر فضای مجازی بر استقبال نسل‌نو از ترانه
برگزاری یادبود ناصر تقوایی در خانه هنرمندان
نمایش موزیکال «رویای شیرین» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نشست «در ستایش شعر» در فرهنگسرای سرو
پیکر واحد خاکدان دوشنبه تشییع و خاکسپاری می‌شود
نمایشنامه‌خوانی «کوپه ۶۴» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴
«اردو در قبرستان ژغاره»؛ صد و دوازدهمین کتاب پیشنهادی باشگاه بچه‌کتابخون‌ها
رونمایی از کتاب «قانون هفتم آدم‌های تنها» در فرهنگسرای اشراق
خانه فرهنگ امیرکبیر؛ خانه‌ای پویا برای بانوان و دختران منطقه ۲۲
نمایش و نقد فیلم «استیو» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت هنرمندی که «ژن خلاقیت» دارد؛ تئاتر برایم خود زندگی است
نمایشگاه گروهی پوستر «سوغات منا» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی
برگزیدگان جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند/خداحافظ آشغال بهترین فیلم مردمی
فراخوان نمایشگاه هنر‌های تجسمی «قاب‌های کوچک آبانگان»
بازی سحر دولتشاهی و پیمان قاسم‌خانی در فیلم «قایق سواری در تهران»
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران
دو اثر نمایشی موزیکال، با لحظاتی شاد، آموزشی و پرانرژی برای کودکان
نمایشگاه «من در بهشت رویاها» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴
روایت نوجوانان تهرانی از «راهی که پیمودیم»؛ تصویری از اتحاد، پیشرفت و امید
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز جهانی کارکنان موزه
گلایه فرزاد حسنی از رویکرد انتخاب مجریان؛ مجری خوب مجری «کم‌خطر» است!
اهمیت گرافیک محیطی در روابط عمومی- فائزه شیرازی
دیدار سرپرست سازمان فرهنگی هنری با خانواده کوچک‌ترین شهید جنایات صهیونیستی در ایران