به گزارش شهر، براساس یک تحقیق جدید، افراد ۴۰ درصد از وقتشان را به صحبتکردن در مورد خودشان میگذرانند.
محققان دانشگاه هاروارد در مطالعاتشان بر روی این نکته متمرکز شدند که چرا افراد صدای خود را تا این اندازه دوست دارند و این که آیا این موضوع به بخشهایی از مغز که مرتبط با پاداش و لذت است، ارتباط دارد یا خیر.
آنها پس از انجام آزمایشاتشان با استفاده از فناوری اسکن مغزی، دریافتند هنگامی که افراد در مورد خودشان سخن میگویند، این موضوع واکنشی شیمیایی را ایجاد میکند و این امر آنها را بر آن میدارد که اطلاعات خصوصیشان را به طور مکرر به اشتراک بگذارند.
محققان حاضر در این مطالعه از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی کاربردی (fMRI) برای انجام آزمایشاتشان بهره بردند.
این ابزار تصویربرداری میتواند تغییرات حاصل در سطوح جریان خون به بخشهای خاصی از مغز را هنگامی که این عضو در معرض محرکهای خاصی است، شناسایی کند.
در طول آزمایش fMRI، تیم علمی از ۱۹۵ شرکتکننده خواست که در مورد خود، عقاید و ویژگیهای شخصیتیشان صحبت کنند.
سپس از آنها خواسته شد که در خصوص عقاید و ویژگیهای دیگر افرادی که میشناختند، صحبت کنند.
دانشمندان سطوح جریان خون را در مغز شرکتکنندگان در طول هر دو بحث اندازهگیری و از این سطوح برای مقایسه مستقیم تفاوت در فعالیتی نورونی بین این دو شرایط استفاده کردند.
زمانی که شرکتکنندگان در مورد خودشان صحبت کردند، دانشمندان افزایش در فعالیت غشای MPFC را که با تفکر مرتبط با خود ارتباط دارد، کشف کردند.
همچنین برای نخستین بار تیم علمی متوجه تغییر در فعالیتهای NAcc و ناحیه VTA مغز شد. هر دوی این نواحی در مغز با آزادسازی دوپامین مرتبط هستند.
دوپامین ماده شیمیایی است که سیستمهای پاداش و شادی مغز را کنترل میکند.
محققان نتیجه گرفتند که صحبتکردن در مورد خود اساسا لذتبخش است و این موضوع افراد را به صحبتکردن مکرر در مورد این احساسات لذتبخش ترغیب میکند.