کد خبر: ۶۷۱۶۲

آیا مگس‌پران بیماری خطرناکی است؟

یک متخصص جراح چشم گفت: عارضه مگس‌پران هنگامی خطرناک است که زجاجیه به شبکیه متصل بوده و جابجایی آن موجب حرکت در شبکیه چشم شود در این صورت شبکیه ممکن است دچار کندگی شده یا حتی پرده چشم پاره شود.

دکتر محمد رضا فرتوک زاده با بیان اینکه دیدن سایه‌هایی به شکل مو، مگس یا ریشه درختان هنگام نگاه کردن مربوط به عارضه مگس پران در چشم می‌شود، گفت: موارد دیگری همچون ضربه، پرش شدید یا شیرجه زدن محکم در آب می‌تواند باعث ایجاد این ضایعه شود.

این متخصص جراح چشم اظهار کرد: داخل چشم انسان ماده ژله مانندی به نام زجاجیه وجود دارد. این ماده در شرایط طبیعی با حالتی یکنواخت، تصاویر اشیا در منطقه بیرونی به گونه‌ای صاف و شفاف بر روی شبکیه افتاده بطوریکه فرد بتواند به روشنی و وضوح این تصاویر را مشاهده کند اما گاهی بر اثر عوامل مختلف ممکن است این ماده نامنظم شده و از کارایی آن کاسته شود.

وی ادامه داد: مواردی همچون ضربه، پرش شدید یا شیرجه زدن محکم در آب می تواند باعث تغییر زجاجیه شود در این حالت سایه‌هایی مانند مو، مگس یا ریشه درخت در دید فرد ایجاد می‌شود که به این عارضه مگس پران چشم اطلاق می شود که اگر دیدن سایه‌های ناشی از مگس پران همراه با جرقه‌های نور باشد، نشانه خطرناک است و حتما باید توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه سایه‌های ناشی از مگس پران چشم، بیشتر در هنگام مطالعه کردن و یا نگاه کردن به دیوار دیده می شود، تصریح کرد: ابتلا به این ضایعه نگران کننده نیست و معمولا نیاز به درمان نیست بطوریکه معمولا شش ماه پس از بروز این عارضه، سایه‌های ایجاد شده در دید به تدریج و آهسته محو شده و زجاجیه به حالت یکنواخت اولیه خود باز می‌گردد.

این فوق تخصص پیوند قرنیه در رابطه با خطرناک بودن مشاهده جرقه نور همراه با سایه های مگس‌پران چشم گفت: ضایعه مگس پران هنگامی که زجاجیه به شبکیه متصل بوده و جابجایی آن موجب حرکت در شبکیه چشم شود خطرناک می‌شود و در این صورت شبکیه ممکن است دچار کندگی شده یا حتی پرده چشم پاره شود.

وی با اشاره به نقش کهولت سن در ابتلا به مگس پران اظهار کرد: با افزایش سن و در سنین پس از 60 سالگی، زجاجیه در چشم نیز همانند سایراندام‌های بدن دچار چین خوردگی شده و در نتیجه سایه‌هایی در دید افراد ایجاد می‌شود که مربوط به سالمندی آنهاست.

دکتر فرتوک زاده دیابت، فشارخون و خونریزی‌های داخل چشمی را از بیماری های دانست که می‌تواند باعث ایجاد مگس پران در چشم شود و افزود: ابتلا به این عارضه معمولا زمینه ارثی ندارد و اکتسابی است.

این فوق تخصص پیوند قرنیه، در پایان یادآور شد: مگس‌پران چشم به تنهایی درمان ندارد و معمولا با گذشت زمان در شخص مبتلا از بین می رود اما چنانچه این ضایعه با دیدن جرقه‌های نور(flashing ) همراه باشد پزشک متخصص بوسیله لیزر و مداوای شبکیه اقدام به درمان آن می‌کند.

وی ادامه داد: وجود نور در میدان بینایی بدون وجود محرک نوری واقعی را فلاشینگ یا جرقه می‌نامند که ممکن است به صورت خطوط درخشان صاعقه مانند و یا اجسام ریز درخشنده به نظر برسد و ممکن است فقط در یک نقطه خاص میدان بینایی دیده شود و یا به صورت نقاط ریز متعدد در بخشی از میدان بینایی درآید که احساس دیدن جرقه معمولا فقط چند لحظه طول می‌کشد، اما غالبا تکرار می‌شود و در محیط‌های تاریک جرقه‌ها بیشتر تظاهر می‌کنند.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
کامران فانی درگذشت
فیلم؛ تقدیر از مادران و معلمان دانش‌آموزان روشندل به همت مدیریت فرهنگی هنری مترو
کتاب «دانستنی‌هایی درباره ماشین‌های سرعتی» با تخفیف ۵۰ درصدی
احیای جشنواره تئاتر «شهر»؛ تئاتر رایگان برای همه شهروندان
آیین رونمایی از کتاب «سومین پر سیمرغ» در باغ کتاب تهران
آثار بخش مهمان هفتمین جشنواره تئاتر «شهر» اعلام شد
انتشار تصویر «بهنام تشکر» در نقش کارآگاه علوی/ اسامی دیگر کارآگاهان
روند درمانی رضا امیرخانی؛ عبور از نقطه اوج التهاب مغزی بدون آسیب ثانویه جدی
نقد و بررسی رمان «جای خالی سلوچ» در کتابخانه شهید جهان‌آرا
صفحه اول روزنامه‌ها- شنبه ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۴
«آیینه حوا»؛ بازتابی از نگاه زنانه در قاب هنر
موزه امام علی(ع) میزبان نقاشی قهوه‌خانه‌ای و آفرینش پرده‌ای عظیم از زندگی پیامبران
موضوع «تنبلی و اهمال کاری» در اندیشگاه ابرانسان بررسی می‌شود
بدنِ مادرانه یعنی عبور از خویشتن خویش
بازارچه «نگار آسمانی» در بوستان خیام برپا می‌شود
اردوی مادر و فرزندی به همت کتابخانه فرهنگسرای سرو
مدیر باغ کتاب: فروش کتاب رشد ۱۰۰ درصدی داشته است
شهاب حسینی تهیه‌کننده «پتک» شد؛ «نهنگ عنبر ۳» ساخته می‌شود
«قصه شکوه» با محوریت نگاه رهبر انقلاب به جایگاه زن مسلمان منتشر شد
«مادر» به شبکه نمایش می‌آید
نمایشگاه گروهی نقاشی کودک و نوجوان «شهر نقاشی » نگارخانه ابن سینا
افتتاح «سینماحقیقت» با رنگ ایران و روز مادر
نمایش و تحلیل فیلم «فرانکنشتاین» در فرهنگسرای ارسباران
رونمایی از فیلم «بی بی مریم» در باغ موزه قصر
نمایشگاه «فراتر از نگاه» در باغ‌موزه قصر