کد خبر: ۶۷۳۲۲

وقتی «ناپدید شدن» تیتر 14 روزنامه می‌شود

برخی از روزنامه‌ها در تیتر یک، برخی دیگر با تصویر محجوب نماینده مجلس و رییس هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی از گم شدن 20 هزار صفحه اسناد تحقیق و تفحص از این سازمان خبر دادند.

به گزارش خبرنگار شهر، 14 روزنامه صبح ایران صفحه نخست امروز خود را به «ناپدید شدن اسناد تفحص از تامین اجتماعی» اختصاص دادند.

برخی از روزنامه‌ها در تیتر یک، برخی دیگر با تصویر محجوب نماینده مجلس و رییس هیات تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی از گم شدن 20 هزار صفحه اسناد تحقیق و تفحص از این سازمان خبر دادند.

به گفته محجوب 2 هزار صفحه از اسناد مربوط به تحقیق‌وتفحص از این سازمان که در کمیسیون اصل 90 نگهداری می‌شد در دسترس است. اما به علت کمبود جا 20‌هزارصفحه در سازمان تامین اجتماعی نگه داشته می‌شد و این 20‌ هزار صفحه در دولت گذشته مفقود شده است و مجلس دسترسی به این پرونده‌ها ندارد.

تخلفات مهرورزانه
صحبت‌های زیادی از تخلفات متعدد در این سازمان شنیده شده است، نمایندگان مجلس از پاداش هزار سکه‌ای، عضویت یک فرد در هیات مدیره 10 شرکت شستا، حقوق 15 میلیونی مدیرعامل یکی از شرکت‌های زیرمجموعه تامین اجتماعی، پاداش‌های صوری که کمترین مبلغ آن400 میلیون تومان است و... خبر می‌دهند و به گفته محجوب گزارش عملکرد مالی این سازمان در سه‌سال گذشته و زمان مدیریت مرتضوی مردود اعلام شده است. حال باید دید این گزارش دومین تحقیق‌وتفحص از تامین اجتماعی روی صحن علنی مجلس را به خود می‌بیند یا خیر.

چرا سازمان تامین اجتماعی مهم است
سازمان تامین اجتماعی یک سازمان بیمه‌گر اجتماعی است. وظیفه این سازمان پوشش اجباری بیمه کارگران مزد و حقوق بگیر و پوشش اختیاری صاحبان حرفه و شغل‌های آزاد است. 
جمعیت تحت پوشش این سازمان، شامل یازده و نیم میلیون نفر بیمه شده اصلی و بیش از ۲٬۲ میلیون نفر مستمری‌بگیر است که با افراد خانواده بیمه‌شدگان، جمعیت تحت پوشش آن برای خدمات درمانی نزدیک به ۳۵ میلیون نفر می‌رسد.

این سازمان به منظور حفظ و ارتقا ارزش ذخایر سازمان (در واقع منظور از ذخایر سازمان حقوق و منابع دریافتی از بیمه شدگان است) بر اساس اساسنامه خود به فعالیت‌های اقتصادی نیز ورود پیدا کرده است.

شستا، شرکت وسوسه انگیز برای مدیران اقتصادی
شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) در سال ۱۳۶۵ با سرمایه اولیه ۲۰ میلیارد ریال تاسیس شد و آخرین گمانه زنی‌ها از سرمایه کلی آن در سال ۱۳۹۰ حکایت از سرمایه سه هزار و ۹۰۰ میلیاردتومانی آن دارد.

قلمرو سرمایه‌گذاری‌های شستا بسیار گسترده است. آنچنان که شستا امروز به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های اقتصادی سطح خاورمیانه تبدیل شده است. 
موضوع فعالیت این شرکت، سرمایه‌گذاری و مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی و تشکیل انواع شرکت‌ها است .

از سال 1383 تاکنون نیز شرکت‌های سرمایه گذاری تخصصی، (هلدینگ‌های تخصصی) تاسیس شد. شرکت‌هایی از قبیل 1- سرمایه گذاری صدر تأمین(کاشی وسرامیک و مواد کانی و فراورده های نسوز) 2- سرمایه گذاری سیمان تأمین 3- سرمایه گذاری دارویی تأمین 4- سرمایه گذاری نفت و گاز  و پتروشیمی تأمین 5- سرمایه گذاری صنایع عمومی تأمین 6- سرمایه گذاری عمران و حمل و نقل تامین 7- سرمایه گذاری صبا تأمین
البته فهرست کردن دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های کامل شستا هدف این گزارش نیست.

پرسشی بی پاسخ 
شستا در ظاهر شرکتی است برای حفظ ارزش دارایی‌ها و مدیریت منابع مالی سازمان تامین اجتماعی، تا با رویکرد سودآوری دارایی‌ها سازمان تامین اجتماعی را حفظ کند. اما آنچه منتقدان این سازمان را برمی‌انگیزد تا بیش از پیش عملکرد این سازمان را زیر ذره بین قرار دهند، تاثیر کم  ‌ارزش‌افزوده این شرکت بر عملکرد مالی سازمان تامین اجتماعی است. با این حال این پرسش پیش می‌آید که شستا چه دارد که امروز به یکی از بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری کشور تبدیل شده است؟ در این شرکت چه می‌گذرد که در هر دوره از مجلس شورای اسلامی سوژه‌ای برای تحقیق و تفحص است و چه میزان سرمایه‌ای در این شرکت ردوبدل می‌شود که هر مدیری حاضر به از دست‌دادن صندلی خود یا پس‌دادن سهمی از این شرکت نیست؟

تیتر روزنامه ها
در پایان نگاهی به تیترهای روزنامه‌های امروز می‌اندازیم.
روزنامه آرمان: پرونده‌های گم شده معمای تازه تامین اجتماعی
ابتکار: 20 هزار صفحه کجاست؟ اسناد تفحص از تامین جتماعی گم شد
اسرار: 20 هزار برگ سند تخلفات تامین اجتماعی گم شد
اطلاعات: محجوب: 20 هزار سند تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی ناپدید شد
اعتماد: 20 هزار صفحه تامین اجتمای مفقود شد! 
بهار: ناپدید شدن اسناد تفحص از تامین اجتماعی 
جمهوری اسلامی: 20 هزار صفحه تحقیق و تفحص تامین اجتماعی گم شد!  
جهان اقتصاد: 20 هزار صفحه پرونده در تامین اجتماعی ناپدید شد!
راه مردم : مفقود شدن 20 هزار صفحه پرونده در تامین اجتماعی 
شرق: 20 هزار صفحه اسناد تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی گم شد 
عصرایرانیان: 20 هزار صفحه اسناد تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی گم شد
کاروکارگر: 20 هزار صفحه مدارک تفحص از تامین اجتماعی مفقود شده است 
مردم سالاری: 20 هزار صفحه اسناد تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی گم شد

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار

«روح‌الله»؛ نود و دومین پیشنهاد باشگاه بچه‌کتابخون‌ها

دوره‌ی آموزشی برنامه‌نویسی ویژه‌ی کودک و نوجوان در فرهنگسرای فردوس

فرزانه کابلی با «من اینجا ریشه در خاکم» به تالار وحدت می‌آید

چهل و چهارمین نشست «حلقه بچه‌های ایران آینده» برگزار می‌شود

آلبوم موسیقی «جان پنهان» در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود

نمایشگاه انفرادی نقاشی هنرمند کم‌توان ذهنی در نگارخانه سرو

نسبت سینما و عدالت در موزه هنرهای معاصر بررسی می‌شود

اپرای «مولوی» به روسیه می‌رود

از «مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر» تا «مهمانی سادات ۳»

آغاز سریال «آرزوهای چپکی» با حضور عموپورنگ

کانون موسیقی «سارنگ» فرهنگسرای خانواده عضو می‌پذیرد

نشست تخصصی «هنر، سینما و فلسفه» در فرهنگسرای ارسباران

طرح توسعه تماشاخانه سنگلج احیا شد؛ ایجاد مرکز قدرتمند فرهنگی و هنری

«ریشه» بعد از ۱۴ سال در کتاب‌فروشی‌ها جوانه زد

صفحه اول روزنامه‌ها- شنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۴

اعضای شورای سیاست‌گذاری هشتمین دوسالانه خوشنویسی معرفی شدند

«بانو قدس ایران» و بازخوانی سکوتِ زنی که کنار تاریخ ایستاد

همراهی ماندلا و سنوار با امام خمینی(ره) در دیوارنگاره میدان انقلاب

«محرم عشق»؛ روایتی بصری از اشعار عرفانی امام راحل(ره)

گرامی‌داشت سالروز ارتحال امام خمینی(ره) در فرهنگسراهای تهران

صفحه اول روزنامه‌ها- سه‌شنبه ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۴

نمایشگاه تخصصی «تَن‌پوشِ پهلوان» در خانه هنرمندان

کنسرت ارکستر «سازبند» در چهل و سومین شب موسیقی ارسباران

کارگاه مولانا و حافظ شناسی و مقالات شمس در فرهنگسرای ارسباران

جمع‌خوانی کتاب «سیره آفتاب» در کتابخانه قائم(عج)