کد خبر: ۶۷۶۱۰

امشب؛ واریز سهمیه‌های جدید بنزین

3 طرح جدید برای مقابله با متخلفان بنزینی

نخستین سهمیه بنزین پائیز تا ساعت 24 امشب 31 شهریور ماه در حالی به کارت‌های هوشمند سوخت واریز می‌شود که گفته می شود همزمان با اوج گیری مجدد مصرف بنزین، وزارت نفت دور جدید شناسایی و برخورد با متخلفان بنزینی را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش شهر، از ابتدای آغاز به کار رسمی کابینه دولت یازدهم تاکنون، سنارویهای مختلفی برای مدیریت مصرف بنزین تعریف شده است که هم اکنون این سناریوهای پیشنهادی برای رد و یا تصویب در کارگروه‌های مختلف دولت صف کشیده‌اند.

ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در تشریح مهمترین سناریوهای بنزینی دولت از احتمال حذف و یا کاهش سهمیه بنزین 400 تومانی برخی از خودرو و موتورسیکلت‌ها خبر داده و تاکید کرده است: به زودی سه سناریوی پیشنهادی درباره تعیین تکلیف سهمیه‌های بنزین به کمیسیون زیربنایی دولت ارسال می شود.

از سوی دیگر هر چند بیژن زنگنه وزیر نفت قیمت واقعی یک لیتر بنزین را 3000 تومان اعلام کرده است اما محمد باقر نوبخت سخنگوی اقتصادی دولت هرگونه افزایش قیمت بنزین تا پایان سالجاری را منتفی دانسته و تاکید می کند: در راستای اجرای طرح 100 روزه اقتصادی کشور افزایش قیمت حامل‌های انرژی به سال 93 موکول شده است.

در همین حال همزمان با اوج گیری مجدد مصرف بنزین، وزارت نفت دور جدید شناسایی و برخورد با متخلفان بنزینی را در دستور کار قرار داده ضمن آنکه قطع سه ماهه سهمیه بنزین، تعیین جرایم نقدی و ابطال کارت‌های کرایه‌ای سه طرح جدید دولت برای مقابله با طرح اجاره کارت‌های بنزین و گازوئیل است.

رشد افسار گسیخته مصرف بنزین کشور هم به دردسر تازه دولتمردان تبدیل شده به طوری‌که وزیر نفت از آغاز موقتی واردات بنزین خبر داده و پیش بینی می شود از پائیز سالجاری تهاتر نفت سنگین ایران و بنزین سوپر آغاز شود.

در این بین  نادر فریدونی در تشریح پیشنهاد بنزینی کمیسیون انرژی مجلس برای سهمیه بندی بنزین، گفته است: کمیسیون انرژی مجلس خواستار افزایش سهمیه بنزین 400 تومانی برخی از خودروسواران شده است.

با وجود افزایش سناریوهای پیشنهادی قیمتی و غیر قیمتی دولتمردان، اما متوسط مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی کماکان به سیر صعودی مصرف خود ادامه می‌دهد، هر چند مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عبور مصرف بنزین کشور از مرز 80 میلیون لیتر در روز را طبیعی عنوان می کنند.

بر اساس آمارهای رسمی شهریور ماه سالجاری همسو با افزایش مصرف بنزین 400 تومانی ذخیره سازی شده در کارت‌های هوشمند سوخت، متوسط فروش بنزین 700 توماین هم با افزایش روبرو شده است.

از این رو شهریور ماه سالجاری در برخی از روزها متوسط فروش روزانه بنزین آزاد رکوردهای جدیدی ثبت کرده و حتی از مرز 20 میلیون لیتر در روز هم عبور کرده است.

اولین سهمیه‌ بنزین پائیز امشب واریز می‌شود

 همزمان با فصل بازگشایی مدارس، نخستین سهمیه بنزین نیمه یارانه‌ای پائیز تا ساعت 24 امشب یکشنبه 31 شهریور ماه به کارت‌های هوشمند سوخت واریز می‌شود.

برای مهر ماه امسال هر لیتر بنزین نیمه یارانه‌ای با قیمت 400 تومان و بنزین آزاد با نرخ 700 تومان عرضه می شود ضمن آنکه 25 لیتر بنزین به کارت سوخت موتورسیکلت‌‌ها با نرخ نیمه یارانه‌ای اختصاص می یابد.
 
در اولین ماه فصل پائیز سهمیه بنزین آزاد خودروهای شخصی بدون محدودیتی، در صورت اتمام سهمیه بنزین نیمه یارانه‌ای 400 تومانی خودروها از طریق کارت هوشمند سوخت خودرو قابل برداشت است.

در همین حال با توجه به آغاز توزیع بنزین با استاندارد یورو 4 اتحادیه اروپا در برخی از کلانشهرها همچون تهران، اراک، کرج و اهواز، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: با وجود افزایش هزینه‌های تولید اما تا اطلاع ثانوی بنزین اروپایی با قیمت‌های مصوب و تکلیفی دولت در جایگاه‌ها عرضه خواهد شد.

علیرضا ضیغمی معاون فعلی وزیر نفت هم پیشتر در گفتگو با مهر افزایش قیمت بنزین را فعلا منتفی اعلام کرده و تاکید کرده است: سال گذشته پیشنهاد افزایش قیمت بنزین به ستاد هدفمندی یارانه‌ها ارائه شد اما به دلیل توقف اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها، این اصلاح قیمت فعلا منتفی است.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
کنسرت آنسامبل موسیقی «بی غبار» روی صحنه فرهنگسرای ارسباران
فیلم؛ پنجمین «دورهمی ارتباطی» در باغ‌موزه هنر ایرانی
بهمن رجبی؛ یکه‌تاز تنبک‌نوازی و نماد اعتراض فلسفی
اجراخوانی سه نمایش توسط نوجوانان فرهنگسرای ارسباران
بزرگداشت سیدغلامرضا کاظمی‌دینان در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود
کارگاه تخصصی موسیقاخط «موزیکالیگرافی» در فرهنگسرای ابن‌سینا
قربانی نجیب- محسن سلیمانی فاخر
جشن «سپید باران» به مناسبت روز عصای سفید در فرهنگسرای ارسباران
معرفی هئیت انتخاب بخش کودک و نوجوان جشنواره تئاتر «شهر»
نشست نقد فیلم «تابستانی که برف آمد» در سینما اندیشه| وقتی گفت‌و‌گو به انجماد می‌رسد
پیکر ناصر تقوایی پنجشنبه در کرج تشییع می‌شود
نشست «آرامش در خانواده» در فرهنگسرای خانواده
سعید مظفری درگذشت
آغاز دوره‌های جدید آموزشی در پردیس تئاتر تهران
تقدیر از علی داوودی شاعر برجسته در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی شعر خاوران
صفحه اول روزنامه‌ها- چهارشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۴
پنجمین «دورهمی ارتباطی» در باغ‌موزه هنر ایرانی؛ بازخوانی چالش‌های روابط‌عمومی در عصر رسانه
رونمایی و نقد مجموعه شعر «تهرانتو» در فرهنگسرای فردوس
فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه این هفته تهران
«الیور توئیست» از ۳۰ مهر روی صحنه می‌رود
نشست تخصصی نگاهی به موسیقی فیلم‌های «سِر ادوارد اِلگار» در فرهنگسرای ارسباران
ویژه‌برنامه مجازی «قصه‌های من و عصای سفید» به همت کتابخانه شهید پورهنگ
انحطاط در موسیقی، آیینه‌ی انحطاط در اندیشه‌ی جامعه- محسن سپهرپور
احترام به خبرنگار، احترام به حقیقت و مردم- اردشیر زابلی‌زاده
تأثیر پادکست‌های فرهنگی بر فرهنگ عمومی در ایران- محسن الطافی