کد خبر: ۶۸۴۸۸

معلولان ذهنی بر صحنه‌ افسانه دشت بی‌باران

نمایش «افسانه دشت بی‌باران» با حضور بچه‌های معلول ذهنی و به کارگردانی رسول حق‌شناس در بخش خیابانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان اجرا می‌شود.

به گزارش شهر، رسول حق‌شناس گفت: «افسانه دشت بی‌باران» یک نمایش خیابانی است که برای اولین‌بار در دنیا با بازی بچه‌های ذهنی سندروم داون(معلولین ذهنی) اجرا می‌شود.

وی یادآور شد: ما در سال‌های گذشته‌، در جشنواره تئاتر فجر هم با حضور این بچه‌ها نمایش‌هایی را اجرا کردیم و در سال 2012 هم در جشنواره‌ای در هندوستان در بین 120 نمایش ‌، کارمان بین 10 اثر برتر قرار گرفت.

این کارگردان درباره قصه نمایش «افسانه دشت بی‌باران» ادامه داد: قصه «افسانه دشت بی‌باران» درباره یکی از افسانه‌های فولکلور ترکمن است‌ که هر وقت باران نمی‌بارد‌، فردی در شهر شروع به آوازخواندن و دو تار زدن می‌کند تا باران ببارد. زمان این نمایش 10 دقیقه است که تمرین و کار با بچه‌ها حدود هشت ماه به طول انجامید.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه این نمایش نوعی تئاتر درمانی است تصریح کرد: تئاتر درمانی خود اجرای پروسه‌ای از درمان است. ما با بچه‌ها یکسری تکنیک‌ها را تمرین می‌کنیم و گاهی از این تکنیک‌ها داستان‌هایی در می‌آید که از آنها برای درمان استفاده می‌کنیم.

حق‌شناس با اشاره به هدف اجرای چنین نمایش‌هایی افزود: هدف ما در این نمایش اجرا نیست بلکه ما به دنبال این هستیم که به بچه‌های معلول ذهنی اعتماد به نفس دهیم و شرایطی را فراهم کنیم تا بین جامعه و معلولین ذهنی ارتباط برقرار شود تا جامعه با این بچه‌ها آشنا شود.

عضو تئاتر کاربردی حوزه هنری درباره نحو انتخاب بچه‌ها برای حضور در این نمایش گفت: من به اندازه توانایی بچه‌ها از هر کدام در نمایش استفاده کردم. مثلا اگر بچه‌ای به اندازه یک دقیقه تمرکز داشته است به اندازه همان یک دقیقه به او نقش دادم و اگر بچه‌ای می‌توانست دیالوگ بگوید، گفتیم در نمایش دیالوگ بگوید.

او درباره رده سنی بچه‌ها در نمایش گفت: ما محدوده سنی خاصی را در نظر نگرفتیم و از افراد 19 تا 54 سال در این نمایش حضور دارند. تعداد بچه‌های گروه ما 21 نفر است‌، اما به خاطر محدودیت‌هایی که در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان وجود داشت 12 نفر از این بچه‌ها برای اجرا حضور خواهند داشت.

این مدرس تئاتر در بخش پایانی صحبت‌هایش تصریح کرد: حضور این بچه‌ها در این کار و اینکه خارج از خانه و به شهر دیگری می‌روند می‌تواند به آنها اعتماد به نفس دهد و باعث شود جشنواره‌های دیگر هم با این بچه‌ها و به آنها اعتماد کنند. نکته حائز اهمیت این است که بچه‌های معلول ذهنی می‌توانند در این جشنواره در کنار بچه‌های سالم و گروه‌های دیگر رقابت کنند.

عوامل نمایش «افسانه دشت بی‌باران» به این شرح است: بازیگران:آیدا عادل پور حسین‌شکوری راد‌، مجید اقتداری‌، و ...، رسول حق شناس (نویسنده و کارگردان و طراح صحنه و لباس)،‌ مینا شجاع(پوستر و بروشور)،‌ سمیه کیا(دستیار کارگردان)‌، علیرضا ترامشلو( دراماتورژ) و کانون خیریه سندروم‌ داون(تهیه کننده) .
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
از بررسی روند تغییرات تا تاثیر فضای مجازی بر استقبال نسل‌نو از ترانه
برگزاری یادبود ناصر تقوایی در خانه هنرمندان
نمایش موزیکال «رویای شیرین» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نشست «در ستایش شعر» در فرهنگسرای سرو
پیکر واحد خاکدان دوشنبه تشییع و خاکسپاری می‌شود
نمایشنامه‌خوانی «کوپه ۶۴» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴
«اردو در قبرستان ژغاره»؛ صد و دوازدهمین کتاب پیشنهادی باشگاه بچه‌کتابخون‌ها
رونمایی از کتاب «قانون هفتم آدم‌های تنها» در فرهنگسرای اشراق
خانه فرهنگ امیرکبیر؛ خانه‌ای پویا برای بانوان و دختران منطقه ۲۲
نمایش و نقد فیلم «استیو» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت هنرمندی که «ژن خلاقیت» دارد؛ تئاتر برایم خود زندگی است
نمایشگاه گروهی پوستر «سوغات منا» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی
برگزیدگان جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند/خداحافظ آشغال بهترین فیلم مردمی
فراخوان نمایشگاه هنر‌های تجسمی «قاب‌های کوچک آبانگان»
بازی سحر دولتشاهی و پیمان قاسم‌خانی در فیلم «قایق سواری در تهران»
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران
دو اثر نمایشی موزیکال، با لحظاتی شاد، آموزشی و پرانرژی برای کودکان
نمایشگاه «من در بهشت رویاها» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴
روایت نوجوانان تهرانی از «راهی که پیمودیم»؛ تصویری از اتحاد، پیشرفت و امید
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز جهانی کارکنان موزه
گلایه فرزاد حسنی از رویکرد انتخاب مجریان؛ مجری خوب مجری «کم‌خطر» است!
اهمیت گرافیک محیطی در روابط عمومی- فائزه شیرازی
دیدار سرپرست سازمان فرهنگی هنری با خانواده کوچک‌ترین شهید جنایات صهیونیستی در ایران