کد خبر: ۶۸۶۳۸

موج تکه پاره کردن شهر‌ها در مجلس/تهران تجزیه می‌شود؟

موج تکه پاره کردن شهر‌ها در مجلس به راه افتاده است؛ روزی به بوشهر حمله می‌شود، روز دیگر هرمزگان را هدف قرار می‌دهند، ‌گاه گاهی خوزستان را می‌نوازند و اینک نوبت پایتخت ایران است که با ابتکارات مجلسیان تجزیه شود.

به گزارش شهر، استان تهران یک گام به سه تکه شدن نزدیک‌تر شده است؛ آن هم در حالی که همین چند روز پیش، جدا شدن بخش‌هایی از استان هرمزگان و الحاق آن به استان فارس، اعتراضاتی را در این شهر به دنبال داشت. 

دلیل این تغییرات آن گونه که گفته شده بود، سهولت در دسترسی استان فارس به آب‌های آزاد بوده؛ دلیل تجزیه استان تهران اما فرار از تمرکز بیش از اندازه شهر تهران. پیشتر نمایندگان دیگر شهرهای استان تهران گفته بودند که پایتخت، همه امکانات و بودجه‌ها را «بلعیده» و چیزی برای دیگران نگذاشته است.
پس از هرمزگان،تهران تجزیه خواهد شد؟
آن‌ها می‌خواهند با سه بخش شدن استان تهران، بیشتر به این منابع دسترسی داشته باشند. نخستین بار حسین نقوی حسینی، نماینده ورامین و پیشوا بود که حرف از تجزیه استان تهران به میان آورد. حالا نماینده‌ای دیگر از استان تهران وارد گود اظهارنظر در این زمینه شده است؛ حسین گروسی که از شهریار رهسپار میدان بهارستان شده است. 

آنان گویی فراموش کرده‌اند که همیشه بهترین راه‌، کوتاه‌ترین آن نیست. تجزیه شهر‌های ایران، هویت این شهر‌ها را به هم می‌ریزد. 

 نماينده شهريار، ملارد و شهر قدس در مجلس در گفت‌و‌گو با آرمان، با مثبت خواندن تقسيم استان تهران به سه بخش مرکزي، شرقي و غربي، هدف اين طرح را رشد و توسعه متوازن اين استان خواند و گفت، با تقسيم تهران ديگر نيازي به انتقال پايتخت نيست، زیرا اين طرح هزينه کمتري براي دولت خواهد داشت. این نماینده مجلس شورای اسلامی، درباره طرح تقسيم استان تهران به سه بخش شرقي، غربي و مركزي اظهار داشت: مديريت تهران با بيش از دوازده ميليون جمعيت، كار بسيار مشكلي است و تا به امروز هم شاهد فراز و نشيب‌هاي بسياري در مديريت اين استان بوده‌ايم.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، موضوع تقسیم استان تهران به منظور رشد و توسعه متوازن این استان به سه بخش شرقی، غربی و مرکزی دوباره مطرح و رئیس‌جمهور، وزیر کشور و استاندار تهران نیز موافقت خود را با این طرح اعلام داشتند. 

نماینده شهریار، ملارد و شهر قدس با بیان این که در حال حاضر بیشترین توجه به تهران بزرگ شده و به شهرستان‌های این استان توجهی نشده است، خاطرنشان کرد: زمانی که از محدوده تهران بزرگ فاصله می‌گیرید و وارد کوچه‌ها و خیابان‌های شهرستان‌های تهران می‌شوید، گمان می‌کنید هزار کیلومتر از تهران دور شدید که این دوگانگی در استان تهران پذیرفته نیست که ما در تهران محله‌هایی را داشته باشیم که محرومیتش از استان‌های محروم نیز اسف‌بار‌تر باشد. 

عضو کمیسیون صنایع و معادن ادامه داد: هم‌اکنون تهران بزرگ هشت میلیون و پانصد هزار و شهرستان‌های تهران سه میلیون و هفتصد هزار ‌جمعیت دارند که با توجه به این موضوع، استان تهران قطعا این قابلیت را دارد که یک مجموعه ادارات کل علاوه بر مرکز استان در غرب و شرق این استان نیز در آن ایجاد شود. ناگفته نماند که این موضوع سبب خواهد شد مراجعات به تهران بزرگ کمتر شود. 

گروسی تصریح کرد: این کار ضمن جلوگیری از ترافیک‌های سنگین از مراجعات بیهوده، آلودگی هوا، نابسامانی‌های اجتماعی و... نیز جلوگیری خواهد کرد.

‌وی در ادامه اظهار داشت: در گام نخست اجرایی کردن این طرح، لازم است‌ ادارات کل علاوه بر تهران مرکزی در دو بخش شرقی و غربی این استان نیز ایجاد شود که در حال حاضر نیروی انتظامی، سازمان دارایی و مخابرات و بسیاری از ادارات این کار را کرده‌اند و اگر این روند ادامه پیدا کند، بزرگ‌ترین خدمت به تهران بزرگ خواهد بود، زیرا اکنون روزی هزاران تن از آلودگی هوا در تهران بزرگ رنج می‌کشند و شاید به همین دلیل، روزانه چندین تن ‌در این کشور فوت کرده‌اند‌. 

نماینده شهریار، ملارد و شهر قدس با بیان این که شیوه‌ای که هم‌اکنون با آن تهران اداره می‌شود،‌ درست‌ نیست، تصریح کرد: در بحث تخصیص بودجه نیز ‌کمترین بودجه را استان تهران می‌گیرد که اگر این اتفاق بیفتد، بودجه تهران نیز افزایش پیدا خواهد کرد. 

‌وی در ادامه توضیح داد: باور بنده این است که حتی کسی که در دور‌ترین شهر و شهرستان ساکن است، دوست دارد پایتختش آباد باشد؛ بنابراین ما وظیفه داریم ‌استان تهران را سر و سامان دهیم. 

گروسی با بیان این که در تعیین مرکزیت بخش غرب استان تهران حساسیتی نداریم، گفت: مهم این است که ساختار استان تهران اصلاح شود، چراکه اگر این کار نشود در آینده نمی‌توان تهران را به درستی اداره کرد؛ افزون بر آنکه مرکزیت بخش‌های غربی و شرقی استان تهران نیز باید با کار‌شناسی وزارت کشور انجام گیرد. 

این نماینده در پایان با بیان این که اگر این طرح اجرایی شود، دیگر نیازی به انتقال پایتخت از تهران نداریم، اظهار کرد: اجرای این طرح هزینه کمتری برای دولت خواهد داشت. 

گفتنی است، چندی پیش، نماینده مردم ورامین در مجلس از طرح تقسیم استان تهران به سه بخش مرکزی، شرقی و غربی در مجلس شورای اسلامی خبر داده بود که استان شرق تهران به نام خرداد و با مرکزیت ورامین خواهد بود.
 
منبع: تابناک
گزارش خطا
برچسب‌ها:
تجزیه تهران مجلس
ارسال نظر
آخرین اخبار
از بررسی روند تغییرات تا تاثیر فضای مجازی بر استقبال نسل‌نو از ترانه
برگزاری یادبود ناصر تقوایی در خانه هنرمندان
نمایش موزیکال «رویای شیرین» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نشست «در ستایش شعر» در فرهنگسرای سرو
پیکر واحد خاکدان دوشنبه تشییع و خاکسپاری می‌شود
نمایشنامه‌خوانی «کوپه ۶۴» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴
«اردو در قبرستان ژغاره»؛ صد و دوازدهمین کتاب پیشنهادی باشگاه بچه‌کتابخون‌ها
رونمایی از کتاب «قانون هفتم آدم‌های تنها» در فرهنگسرای اشراق
خانه فرهنگ امیرکبیر؛ خانه‌ای پویا برای بانوان و دختران منطقه ۲۲
نمایش و نقد فیلم «استیو» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت هنرمندی که «ژن خلاقیت» دارد؛ تئاتر برایم خود زندگی است
نمایشگاه گروهی پوستر «سوغات منا» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی
برگزیدگان جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند/خداحافظ آشغال بهترین فیلم مردمی
فراخوان نمایشگاه هنر‌های تجسمی «قاب‌های کوچک آبانگان»
بازی سحر دولتشاهی و پیمان قاسم‌خانی در فیلم «قایق سواری در تهران»
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران
دو اثر نمایشی موزیکال، با لحظاتی شاد، آموزشی و پرانرژی برای کودکان
نمایشگاه «من در بهشت رویاها» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴
روایت نوجوانان تهرانی از «راهی که پیمودیم»؛ تصویری از اتحاد، پیشرفت و امید
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز جهانی کارکنان موزه
گلایه فرزاد حسنی از رویکرد انتخاب مجریان؛ مجری خوب مجری «کم‌خطر» است!
اهمیت گرافیک محیطی در روابط عمومی- فائزه شیرازی
دیدار سرپرست سازمان فرهنگی هنری با خانواده کوچک‌ترین شهید جنایات صهیونیستی در ایران