کد خبر: ۶۹۴۴۹

مرگ سالانه 2700 نفر بر اثر آلودگی هوا در تهران

اولین جلسه کمیته ملی کاهش آلودگی هوای شهر تهران با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست،‌ نمایندگانی از شهرداری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نفت، وزارت بهداشت و شورای شهر تهران برگزار شد.

به گزارش شهر، معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه اظهار کرد: از سال 84 تاکنون برنامه کاهش آلودگی هوا پیش نرفته است در صورتی که اگر این کار را انجام می‌دادیم تا الان بسیاری از مشکلات آلودگی هوا حل شده بود.

وی ادامه داد: برنامه جامع آلودگی هوا می‌تواند در چارچوب ملی نیز به اجرا دربیاید و هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط با آلودگی هوا ایجاد کند. طی یک ماه اخیر بر اساس مطالعات می‌توان گفت که ریزگردها منشاء داخل استانی داشته و از کانون‌های استان تهران به هوا برخواسته است.

معاون رییس‌جمهور در خصوص رایزنی با دیگر کشورها برای کنترل منابع تولید ریزگردها اظهار کرد: در سطح بین‌المللی نیز سازمان حفاظت محیط زیست این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه باید عوام‌فریبی را کنار بگذاریم و به جای سیاست‌های تبلیغاتی، مساله آلودگی هوا را به صورت جدی حل کنیم، اظهار کرد: شاخص‌ها قبلا تعریف شده و هر دستگاهی مؤظف است بر اساس آن به اجرای طرح بپردازد.

لزوم ارتقای سوخت خودروها به استاندارد «یورو4»
سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در این جلسه اظهار کرد: کارهایی که از سال 90 با تصویب طرح کنترل آلودگی هوا انجام شده تنها به صورت انجام یکسری فعالیت‌ها مانند جلوگیری از تردد خودروهای فرسوده بوده و در آن برنامه‌ریزی استراتژیک انجام نشده است.

وی ادامه داد: تاکنون تنها یک میلیون و 300 هزار خودروی فرسوده از کشور خارج شده و هنوز استاندارد سوخت در خودروها، «یورو2 » است که باید مطابق با این کار به استاندارد «یورو 4 » ارتقا پیدا می‌کرد.


کاظم ندافی معاون وزیر بهداشت نیز در این جلسه گفت: سالانه 2724 مورد مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا در شهر تهران ثبت می‌شود که ناشی از ریزگردهای زیر 2/5 میکرون و اوزون است.

وی ادامه داد: همچنین سالانه 2522 مورد بستری قلبی و عروقی منتسب به آلودگی هوا و نیز 4525 مورد بستری بیماری تنفسی در شهر تهران ثبت می‌شود که به طور کلی می‌توان گفت در سال هفت هزار و 47 نفر از مردم تهران به دلیل آلودگی هوا در بیمارستان بستری می‌شوند.

کمبود جایگاه CNG به دلیل گرانی زمین
خجسته‌مهر نماینده وزارت نفت نیز در این جلسه با بیان اینکه تاکنون برای احداث دو هزار و 500 جایگاه CNG دو هزار و 500 میلیارد تومان هزینه شده است، اضافه کرد: وزارت نفت در طرح اولیه دو هزار و 900 میلیارد تومان برای این اقدام پیش‌بینی کرده بود که همه این مبالغ محقق نشده است.

وی ادامه داد: بزرگ‌ترین مساله در کمبود جایگاه‌های CNG نبود زمین و گرانی در شهر تهران است که باعث می‌شود یک سرمایه‌دار نتواند جایگاه دو منظوره ایجاد کند.

خجسته‌مهر تاکید کرد: باید استفاده از خورودهای سبک با سوخت دیزل را توسعه دهیم چرا که با این کار می‌توان در مقایسه با بنزین 30 درصد آلایندگی را کاهش داد و 30 درصد نیز راندمان را بالا برد.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس