کد خبر: ۶۹۴۶۸

حقیقتی که سازمان محیط زیست فاش کرد

معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متاسفانه داده‌های مربوط به ریزگردها و آلودگی هوا سانسور می‌شود که این امر باعث بی‌اعتمادی مردم به سیستم‌های دولتی شده است.

به گزارش شهر سعید متصدی معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید به اطلاع رسانی صحیح و شفاف و فرهنگسازی نیز توجه شود، چرا که در چند سال اخیر مشاهده می‌کنیم که مردم از وضعیت آلودگی هوا تنها یک اطلاع کلی داشته و باید تلاش کنیم فرهنگ صحیح توجه به رسانه‌ها در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه برنامه کاهش آلودگی هوای شهر تهران در سال 79 آغاز شده، افزود: این برنامه باید تا سال 89 ادامه پیدا می‌کرد تا وضعیت هوای شهر تهران به استانداردهای لازم برسد اما از سال 84 تا کنون این برنامه متوقف شده و حتی تا سال 88 یک گزارش از برگزاری کمیته کاهش آلودگی هوا موجود نیست.

وی ادامه داد: در سال 90 نیز که این کمیته مجددا برگزار شد و طرح کاهش آلودگی هوای کلانشهرها مصوب شد، به جای برنامه ریزی استراتژیک، محورهایی بر اساس انجام برخی فعالیت‌های موردی مانند استانداردکردن خودروها در نظر گرفته شد.

معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر با اجرای برخی قسمت‌های طرح کاهش آلودگی هوای کلانشهرها از نظر انتشار گازهای آلاینده به حد استاندارد رسیده‌ایم، افزود: این موفقیت نیز به دلیل انجام فعالیت‌های پایه‌ای و فراهم کردن زیرساخت‌ها مانند اصلاح سوخت، حذف سرب و ارتقای استاندارد خودروها به دست آمده است.

وی با بیان اینکه در زمینه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده به موفقیت چندانی دست نیافته‌ایم، افزود: از سال 80 تا کنون تنها یک میلیون و 300 هزار خودروی فرسوده در کل کشور از رده خارج شده است که در حد مطلوبی نیست.

معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد:‌ همچنین در بحث ارتقای استاندارد سوخت می‌توان گفت که هنوز در سطح استاندارد یورو2 هستیم و مقدمات یورو3 و یورو4 هنوز فراهم نشده است، در صورتی که برخی خودروهای ما مطابق با یورو4 بوده و نیازمند سوخت استاندارد هستند.

متصدی اضافه کرد: در زمینه پایش آلودگی هوا نیز می‌توان گفت که تعداد ایستگاه‌های پایش آلودگی هوا به میزان لازم نبوده و تنها 17 ایستگاه پایش آلودگی هوا در شهر تهران توسط سازمان حفاظت محیط زیست و 20 ایستگاه نیز توسط شهرداری ایجاد شده است. همچنین 160 ایستگاه نیز در کل کشور نصب و راه‌اندازی شده است که باید افزایش یابد.

وی عدم هماهنگی لازم میان دستگاه‌های اجرایی را یکی از چالش‌های کاهش آلودگی هوای شهر تهران دانست و افزود: باید یکپارچگی میان دستگاه‌های اجرایی کشور ایجاد شود تا بتوانیم این چالش را حل کنیم.

معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: علاوه بر آن در طرح کاهش آلودگی هوای کلانشهرها توجهی به نقش مردم نشده است در صورتی که بدون مشارکت مردم به نتیجه مطلوب دست نخواهیم یافت.

به گفته متصدی، عدم تامین اعتبارات و منابع مالی، عدم الزامات قانونی و تبعیت از برنامه‌های انفعالی، دیگر چالش‌های کنترل آلودگی هوای شهر تهران هستند.

وی با بیان اینکه برنامه‌ها نباید اتفاق محور باشند افزود: متاسفانه هر بار با آغاز زمستان و افزایش آلودگی هوای شهر تهران به فکر کنترل این معضل می‌افتیم در صورتی که اگر قالب برنامه‌ای داشته و آتی نگر باشیم و پیش از آغاز فصل سرما طرح‌های خود را آغاز کنیم، حتی زودتر از زمان بندی به نتیجه مطلوب دست خواهیم یافت.

معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: توسعه حمل و نقل عمومی، استفاده از انرژی‌های پاک و ارتقای استانداردهای سوخت خودرو می‌تواند به عنوان راهبرد اصلی کاهش آلودگی هوای کلان شهرها قرار گیرد. علاوه بر آن اصلاح قوانین و نگرش موثر در نقش مردم، تدوین ساز و کارهای اخذ عوارض و مالیات سبز، تعویض کاتالیست‌ها و کنترل منابع انتشار آلودگی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

هوشنگ خندان دل معاون وزیر کشور نیز در این جلسه حضور داشت و گفت: همه شهروندان توقع دارند که معضل آلودگی هوای شهر تهران سریعا حل شود و سازمان حفاظت محیط زیست باید به عنوان یک مدعی العموم با دادستان عمومی برای حل این مشکل اقدام کند.

وی با بیان اینکه موضوع آلودگی هوا تنها منحصر به بحث حمل و نقل نمی‌شود افزود: ‌باید سایر وجوه و منابع آلودگی هوا را نیز در نظر بگیریم.

معاون وزیر کشور تصریح کرد:‌ در جلسه امروز بیشتر بحث‌ها معطوف به شهر تهران شد و این در حالی است که امروز حداقل شش هفت شهر بزرگ دیگر کشور نیز با مسئله آلودگی هوا مواجه هستند.

وی تصریح کرد:‌ برنامه‌های کنترل آلودگی هوا تا زمانی خوب پیش می‌رفت، اما چند سالی است که نسبت به این موضوع کم توجهی شده و باید سرمایه‌گذاری‌های بیشتری برای حل این موضوع انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
از بررسی روند تغییرات تا تاثیر فضای مجازی بر استقبال نسل‌نو از ترانه
برگزاری یادبود ناصر تقوایی در خانه هنرمندان
نمایش موزیکال «رویای شیرین» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نشست «در ستایش شعر» در فرهنگسرای سرو
پیکر واحد خاکدان دوشنبه تشییع و خاکسپاری می‌شود
نمایشنامه‌خوانی «کوپه ۶۴» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴
«اردو در قبرستان ژغاره»؛ صد و دوازدهمین کتاب پیشنهادی باشگاه بچه‌کتابخون‌ها
رونمایی از کتاب «قانون هفتم آدم‌های تنها» در فرهنگسرای اشراق
خانه فرهنگ امیرکبیر؛ خانه‌ای پویا برای بانوان و دختران منطقه ۲۲
نمایش و نقد فیلم «استیو» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت هنرمندی که «ژن خلاقیت» دارد؛ تئاتر برایم خود زندگی است
نمایشگاه گروهی پوستر «سوغات منا» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی
برگزیدگان جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند/خداحافظ آشغال بهترین فیلم مردمی
فراخوان نمایشگاه هنر‌های تجسمی «قاب‌های کوچک آبانگان»
بازی سحر دولتشاهی و پیمان قاسم‌خانی در فیلم «قایق سواری در تهران»
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران
دو اثر نمایشی موزیکال، با لحظاتی شاد، آموزشی و پرانرژی برای کودکان
نمایشگاه «من در بهشت رویاها» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴
روایت نوجوانان تهرانی از «راهی که پیمودیم»؛ تصویری از اتحاد، پیشرفت و امید
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز جهانی کارکنان موزه
گلایه فرزاد حسنی از رویکرد انتخاب مجریان؛ مجری خوب مجری «کم‌خطر» است!
اهمیت گرافیک محیطی در روابط عمومی- فائزه شیرازی
دیدار سرپرست سازمان فرهنگی هنری با خانواده کوچک‌ترین شهید جنایات صهیونیستی در ایران