کد خبر: ۷۰۶۹۳

جام قهرمانان قاره‌ها

ایران 3 - امریکا 2

تیم ملی والیبال ایران در یک دیدار سخت و نفس‌گیر مقابل آمریکا با نتیجه 3 بر 2 پیروز شد.

به گزارش شهر، در چهارمین روز رقابت‌های والیبال قهرمان قاره‌های جهان در ژاپن، تیم ملی ایران به مصاف آمریکا رفت. آمریکایی‌ها پیش از این دو پیروزی مقابل ژاپن و ایتالیا و یک شکست مقابل برزیل بدست آورده بودند. ایران هم یک برد برابر ایتالیا و دو باخت مقابل برزیل و روسیه در کارنامه داشت.

آمریکایی‌ها همواره در بین مدعیان والیبال جهان برای خود اسم و رسمی داشتند. قهرمانی المپیک سال‌های 1984، 1988 و 2008 در کنار ده‌ها عناوین دیگر کلکسیونی از افتخارات را در تاریخ والیبال این کشور پدید آورده است. فدراسیون جهانی والیبال از آمریکا به عنوان چهارمین تیم پرافتخار تاریخ والیبال جهان یاد می‌کند.

دو تیم ایران و آمریکا تا پیش از این سه بار در میادین رسمی به مصاف یکدیگر رفتند که در هر سه بازی ایران نتیجه را واگذار کرده بود.

تیم ملی والیبال ایران با پیراهن سفید برابر قرمز پوشان آمریکا به میدان رفت.

سعید معروف، محمد موسوی، شهرام محمودی، فرهاد قائمی، عادل غلامی، مجتبی میرزاجانپور و فرهاد ظریف ترکیب تیم ایران را در شروع مسابقه به نمایش گذاشتند.

*ست نخست: 28-26 ایران

تیم ملی والیبال ایران بازی را مقتدرانه آغاز کرد. سرویس‌های تماشایی فرهاد قائمی و بازی سازی‌های بی‌نقص از سعید معروف خیلی زود ایران را جلو انداخت. در حالی که هنوز آمریکایی‌ها به خودشان نیامده بودند محمد موسوی با تجربه بالای خود سد مستحکمی را برابر حریف پدید آورده بود. آمریکایی‌ها دریافت بسیار خوبی داشتند. ماتیو اندرسون بی شک یکی از بهترین‌های جهان بود که به تنهایی برای آمریکا امتیاز می‌گرفت. ولاسکو برنامه ویژه‌ای برای مهار این بازیکن داشت. ایران با تمرکز بالای بازکنان خود از توپ‌های برگشتی نهایت استفاده را می‌کرد. دو تیم با اختلاف یکی دو امتیاز به سود ایران پیش می‌رفتند. آمریکایی‌ها نمی‌توانستند از ایران پیش بیفتند. شهرام محمودی از کنار آنتن به خوبی و با چشم باز آبشار می‌زد. تیم ملی والیبال ایران در سرویس و دفاع خیلی خوب بود. اما در حمله مثل بازی با روسیه همچنان مشکل داشت. در امتیاز‌های پایانی ایران در آستانه پیروزی قرار گرفت. برخورد میرزاجانپور با محمد موسوی برای تیم ملی گران تمام شد. بهترین مدافع روی تور آسیا بعد از این برخورد احساس ناراحت و مصدومیت کرد و بلافاصله از زمین خارج شد. آرمین تشکری جای او را گرفت. در حالی که مکسول همچنان خوب سرویس می‌زد، ولاسکو دست به یک دو تعویضه جالب زد. او مهدوی را با محمودی و داودی را با معروف تعویض کرد. بدین ترتیب از رحمان داودی در قطر پاسور بهره گرفت. این تعویض جواب داد و داودی دو امتیاز متوالی گرفت. امریکایی‌ها سر تسلیم شدن نداشتند. بازی در امتیاز 26 بر 26 برابر پیش می‌رفت. اما یک اشتباه از حریف و دفاع خوب آرمین تشکری ایران را در ست نخست پیروز کرد.


والیبال
*ست دوم: 25-19 آمریکا

جای خالی محمد موسوی کاملا در تیم ملی والیبال ایران مشهود بود. ویلیام پرایلی در کنار اندرسون از ضعف دفاع روی تور ایران نهایت بهره را می‌بردند. آبشارهای حریف ویرانگر بود. حتی فرهاد ظریف هم نمی‌توانست به راحتی توپ‌گیری کند. در ست دوم آمریکایی‌ها دریافت بهتری داشتند. بازیکنان ایران مثل ست اول بازی خوب سرویس نمی‌زدند. همین موضوع فضای کار را برای آمریکایی‌ها راحت می‌کرد. از سوی دیگر مصدومیت محمد موسوی موجب شده بود ایران در دفاع روی تور موفق نباشد. همین موضوع ایران را شش امتیاز عقب انداخت. آمریکایی‌ها با امتیاز 18 بر 12 از ایران جلو افتادند. سعید معروف بار سنگینی را به دوش می‌کشید. بازی سازی‌های او تنها راه نجات تیم ایران در این دقایق بود. کارسون کلارک همچنان خوب آبشار می‌زد و از ضعف دفاع ایران بهره می‌برد. کریستین سون پاسور آمریکایی‌ها تمام توپ‌ها را سوی آنتن می‌فرستاد. تقابل او با معروف تماشایی بود. هر گاه دریافت تیم‌ها کامل می‌رسید پاسورها هنر خود را به رخ یکدیگر می‌کشاندند. ایران اختلاف امتیاز‌ها را به عدد سه کاهش داد. عادل غلامی همچنان مفید و موثر بازی می‌کرد. در ست دوم تمرکز دو تیم روی بازی سرعتی بود. تاکتیکی که به دلیل دریافت ضعیف‌تر ایران نسبت به آمریکا برای ایران جواب نداد. آمریکا ست دوم بازی را با امتیاز 25-19 به سود خود تمام کرد.

* ست سوم: 25-16 آمریکا

آمریکایی‌ها خیلی خوب تیم ایران را آنالیز کرده بودند. بر خلاف ایران آبشار از منطقه یک سوم زمین در دستور کار بازیکنان آنها بود. بازی ساده و فارغ از پیچیدگی آمریکایی‌ها با کمک تکنیک بالای بازیکنانی چون اندرسون برای آنها امتیاز گرفت. آنها با فاصله از تور اسپک می‌زدند و محاسبات دفاعی ایران را بهم می‌زدند. میرزاجانپور جوان که در غیاب غفور بازیکن ثابت تیم ملی ایران شده بود، بازی پرنوسانی داشت. وقتی بازی او می‌گرفت دیگر مهار نشدی نشان می‌داد. ولاسکو باز هم دو تعویضه کرد. داودی و مهدوی را به میدان فرستاد. تعویض‌های او آنالیز مربی حریف را بهم می‌ریخت. ایران که در اوایل ست هفت امتیاز عقب افتاده بود اختلاف را به عدد چهار کاهش داد. حمزه زرینی هم که در ست سوم به میدان آمده بود انگیزه زیادی داشت تا توانایی‌ها خود را ثابت کند. مکسول هولت در نبرد با آرمین تشکری جوان کار آسانی نداشت. زرینی نهایت بهره را از پایپ‌های مهدوی می‌برد. سرعتی زن‌های آمریکا در غیاب موسوی ایران عالی کار می‌کردند. شهرام محمودی همچنان در قطر پاسور موفق بود. ایران اگرچه در ست سوم خوب و پرتلاش ظاهر شد اما ضعف در دفاع و حمله اجازه نداد بازی خوب دریافت کننده و پاسور تیم ملی نتیجه دهد. ایران در ست سوم باز هم 25 – 16 بازی را به آمریکا واگذار کرد. سرعتی‌های امریکا تا پایان ست سوم مجموعا 19 امتیاز گرفته بودند. این موضوع بیش از هرچیز دریافت‌های خوب آمریکا و جای خالی موسوی را در دفاع اول ایران یادآور می‌شد.

*ست چهارم: 25- 27 ایران

پرایلی با بهره‌گیری از پاس‌های پایپ تمام آبشارهای خود را در زمین ایران می‌نشاند. آمریکایی‌ها با ارائه یک بازی هماهنگ تیمی کاملا تماشایی بازی می‌کردند. این در حالی بود که غیبت چند مهره کلیدی در تیم ایران و حضور بازیکنان ذخیره قدری آراش هماهنگ تیم را با مشکل رو برو کرده بود. ولاسکو اصلا راضی نبود. تیمی که ست نخست بازی را مقتدرانه از آمریکا گرفته بود در ست سوم همواره از رقیب عقب بود. در حالی که آمریکا وقت استراحت فنی دوم را هم به سود خود تمام کرده بود چند اشتباه از بازیکنان این تیم ایران را به بازگشت مسابقه امیدوار کرد. سعید معروف تمام توانایی خود را به کار می‌بست تا اختلاف زیاد نشود. ایران در یک قدمی حریف بود. حالا بار حملات تیم ایران روی دوش قائمی بود. تاوانا و مکسول کاملا دفاع روی تور ایران را پشت سر می‌گذاشتند. ولاسکو حمزه زرینی را به جای میرزاجانپور به میدان فرستاد. باز هم این تعویض آنالیز حریف را بهم ریخت. ایران سرانجام در ناباوری حریف کار را به تساوی رساند. بازی 19 بر 19 مساوی بود. آمریکایی‌ها می‌دانستند اگر به ایران فرصت دهند و کار به ست پنجم کشیده شود شانس برد ایران بالا می‌رود. آنها نمی‌خواستند ریسک کنند. ایران در امتیازهای پایانی همپای آمریکا پیش می‌رفت. سرمربی آمریکا تعویض می‌کرد تا فشار را از روی بازیکنانش بردارد. 23 بر 22 آمریکا جلو بود. رحمان داودی کار را به تساوی کشاند. تماشگران ژاپنی هم ایران را تشویق می‌کردند. همه چیز مساوی شد. اندرسون با تجربه باز هم آمریکا را جلو انداخت. داودی باز هم برگ برنده ایران بود. ایران 25-24 جلو افتاد. آمریکا همچنان روی سرعت موفق بود. ایران سر تسلیم شدن نداشت. پرواز بلند قائمی ایران را جلو انداخت. حمزه زرینی هم تمام قدرتش را جمع کرد تا آبشارش را در قلب زمین حریف بخواباند. ایران ست چهارم را با امتیاز 27 بر 25 به سود خود تمام کرد.


والیبال ایران و آمریکا
*ست پنجم: 18 - 16 ایران

بازی خوب عادل غلامی در برابر ویلیام پرایلی دو امتیاز را برای ایران به ارمغان آورد. زرینی هم در دفاع به کمک او آمد و امتیاز سوم را گرفت. حالا بازیکنان ایران در دفاع موفق بودند. غلامی پرایلی را از بازی خارج کرد و امتیاز چهارم را هم گرفت. تاکتیک‌های ولاسکو جواب داد. ایران در آستانه خلق یک حماسه بود. زرینی به راحتی از پاس‌های مهدوی امتیاز می‌گرفت. مقاومت آمریکایی‌ها شکسته شد. ایران با اختلاف چهار امتیاز پیش بود. والیبالیست‌های ایران خوش درخشیدند. ایران دلاورانه بازی را به سود خود پیش می‌برد. مهدوی که دل شیر داشت در این دقایق پایانی جای خالی انداخت و دفاع حریف را تحقیر کرد. آمریکایی‌ها به آب و آتش می‌زدند تا شکست نخوردند. ماتیو اندرسون با تمام توان آبشار می‌زد. حمزه زرینی در ست پنجم مسابقه یک فوق ستاره بود. حملات خوب او ایران را به برد نزدیک می‌کرد. سرمربی تیم آمریکا قدرتی زن‌های خود را تعویض می‌کرد تا در دریافت تقویت شود. ماراتن والیبال ایران و امریکا با اختلاف دو امتیاز به سود ایران پیش می‌رفت. رحمان داودی مقتدرانه آبشار می‌زد. با خطای سرویس از ایران و هوشمندی از اسپک‌های آمریکا کافی بود تا کار به تساوی برسد. 11 بر 11 همه چیز مساوی بود. فرهاد قائمی و رحمان داودی با دو آبشار زیبا از چپ و راست زمین آمریکا را نشانه می‌رفتند. والیبالیست‌های ایران در آستانه خلق حماسه بودند. ایران 13 بر 11 از آمریکا جلو بود. آرمین تشکری امتیاز چهاردهم را گرفت. اما داودی سرویس را به توز زد. مسکول بازی را در امتیاز 14 به تساوی کشاند. حساسیت به اوج خود رسیده بود. ولاسکو دو تعویضه کرد. معروف و محمودی به میدان رفتند. شهرام از روی پاس معروف امتیاز 15 را گرفت. اما باز هم مکسول به فریاد آمریکایی‌ها رسید. زرینی فرشته نجات ایران امتیاز 17 را به ارمغان آورد. ایران ست پنجم را 18 - 16 به سود خود تمام کرد.

ایران در نهایت با نتیجه 3بر 2 و امتیازهای 26-28، 25-19، 25-16، 25- 27 و 16- 18 مقابل آمریکا پیروز شد. ملی پوشان والیبال ایران فردا در آخرین روز مسابقات به مصاف ژاپن می‌روند.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
«طرح فینیقی» به موضع‌گیری مبتنی بر احساسات نسبت به شخصیت های سیاسی و فرهنگی هشدار می‌دهد
اشعار، آهنگسازی عالی و تلفیق خلاقانه، رمز ماندگاری آثار با مضمون میهن
تالار وحدت میزبان شاعران و اهالی موسیقی در «از ایران بخوان»‌
افتتاح «سینمای ایران برای وطن» با فیلم «خانه دوست کجاست؟»
هفتاد و یکمین نشست «بچه‌های رستا» در فرهنگسرا‌های تهران
کارگاه رایگان آشنایی با نقاشی قهوه‌خانه‌ای در فرهنگسرای ارسباران
نمایش و نقد فیلم «نقشه فنیقی» در فرهنگسرای ارسباران
عکس؛ صفحه اول روزنامه‌ها- شنبه ۴مرداد ماه ۱۴۰۴
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران