کد خبر: ۷۲۰۰۰

بررسی گزارش عملکرد برنامه 5 ساله اول شهردای در شورا

گزارش عملکرد برنامه پنج ساله شهرداری تهران در حالی امروز 26 آذر در جلسه شورای شهر تهران بررسی شد که به دنبال انتقادات مطرح شده از نحوه ارایه گزارش رییس شورای شهر درخواست کرد تا شهرداری در جلسه‌ای دیگر گزارش خود را ارائه کند.

به گزارش شهر، محمد صلاحی معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران که حدود دو هفته است در این سمت از سوی شهردار تهران انتخاب شده، امروز به شورای شهر تهران آمد و گزارش برنامه پنج ساله شهرداری تهران در دوره اول را ارائه و توضیحاتی را نیز در مورد برنامه پنج ساله دوم نیز مطرح نمود.

در این گزارش که بخش اصلی آن توسط فرهاد صدر مدیرکل برنامه‌ریزی و بهبود روشهای شهرداری تهران ارائه شد کلیاتی از اقدامات شهرداری در این پنج ساله در جداولی کلی مورد بررسی قرار گرفت که این نوع ارائه گزارش مورد اعتراض اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.

احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران با اعلام اینکه طبق نظر اعضا گزارش معاونت برنامه ریزی از سوی شورای شهر رد می‌شود تا شهرداری در فرصتی مقتضی گزارش برنامه پنج ساله اول را به شورا ارائه کند، گفت: این نحوه گزارش دهی مورد پذیرش شورا نیست. درست است که در تنظیم برنامه اول شهرداری تهران در مورد کمی سازی شاخصها اقداماتی صورت نگرفته است اما عملکرد را که می توان کمی کرد و ارائه داد و این همان چیزی است که در این توضیحات جایش خالی است.

مسجد جامعی اضافه کرد: ارائه آرام و ارقام از عملکرد برنامه اول همان چیزی است که اعضای شورا از این گزارش انتظار داشتند و تصور من هم این بود که گزارشی کاملتر و کمی‌تر ارائه می‌شد اما اینطور نبود و در هیچ جای گزارش شاهد مقایسه آمار نبودیم.

رئیس شورای شهر تهران افزود: گزارش ارائه شده به هیچ وجه شکل کمی پیدا نکرده و اصلا پیش بینی برای منابع مالی نداشته است و من شخصا نمی‌دانم چطور می‌توان برنامه‌ای را بدون ارائه گزارش‌های مالی مورد بررسی قرار داد.

محسن سرخو عضو دیگر شورای شهر تهران در مورد بخش حمل‌ و نقل گزارش ارائه شده اشکالاتی را وارد کرد و گفت: در گزارش اعلام شد که اهداف مورد نظر در حوزه حمل و نقل محقق نشده است، سوال اینجاست که اگر این اهداف محقق نشده چرا جزئیات آن را به ما اعلام نمی‌کنند و در عین حال اعتباراتی که برای تحقق این اهداف پیش‌بینی شده بود کجا هزینه شده است؟ این گزارش شفافیت لازم را ندارد و جداول مقایسه‌ای که مورد نیاز ما برای تصمیم‌گیری است در آن وجود ندارد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه متن عملکرد شهرداری در برنامه اول در اختیار همه اعضای شورا قرار گرفته است، گفت: شخصا این گزارش را نداشته‌ام و امروز در جریان جلسه متن گزارش را از یکی از اعضا به عاریه گرفته‌ام و طبق همین گزارش متوجه شدم که قطار شهری و مترو تا پایان برنامه پنج ساله باید به 217 کیلومتر می‌رسید اما این عدد محقق نشده است .

سرخو اضافه کرد: اگر شهرداری تلاش خود را بکند و بخشی از خط سه مترو تا پایان امسال به بهره برداری برسد باز هم طول خطوط افتتاح شده 152 کیلومتر خواهد بود و یعنی 65 کیلومتر از برنامه عقب هستیم و این نسبت نشان می‌دهد که خطوط سه، شش و هفت که باید به بهره برداری می‌رسیدند تاخیر قابل توجهی دارند.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد:‌ در شرایطی که تهران با مشکل آلودگی هوا مواجه است و مردم گرفتار ترافیک هستند اولویت برنامه اول و دوم باید مترو بوده اما این اولویت اجرایی نشده است. همچنین در مورد اتوبوسرانی نیز پیش‌بینی شده بود که تا پایان برنامه پنج ساله اول 11 هزار دستگاه اتوبوس در شهر تهران موجود باشد که در حال حاضر در مجموع 6666 دستگاه اتوبوس فعال داریم. البته خطوط BRT‌ کمک موثری در شهر تهران دارد اما همین خطوط BRT‌ نیز باید تا پایان برنامه به 10 خط افزایش پیدا می‌کرد اما در حال حاضر تنها 8 خط آن اجرایی و فعال شده است.

سرخو گفت: چه اقدامی مهمتر از حمل‌ونقل برای شهرداری وجود داشته است که آنرا باید انجام می دادیم تا حمل و نقل روی زمین بماند. ضمن اینکه این گزارشها مربوط به سال 91 است و هیچ پیش بینی از سال 92 وجود ندارد.

صلاحی معاون شهردار تهران در پاسخ به این اظهارات ضمن ارائه آمار کوتاهی از تعهد شهرداری برای تحویل مترو تا پایان برنامه پنج ساله اول گفت: از 30 کیلومتر مترویی که باید در هر سال ساخته شود 15 کیلومتر را شهرداری تامین مالی می‌کند و 15 کیلومتر دیگر را دولت باید اعتباراتش را پرداخت نماید اما این اعتبارات پرداخت نشده است.

وی گفت: تا پایان برنامه پنج ساله اول باید به 140 کیلومتر خطوط مترو می‌رسیدیم که در حال حاضر 152 کیلومتر خطوط مترو محقق شده است.

وی ضمن گلایه از وقت کم شورا برای ارائه گزارش گفت: نمی‌توان برنامه‌ای پنج ساله را در 45 دقیقه ارائه کرد و حداقل باید شش تا هشت ساعت وقت برای آن اختصاص داد.

رئیس شورای شهر تهران هم در پاسخ به این اظهار نظر معاون شهردار گفت: اگر شش ساعت هم وقت به شما می‌دادیم باز هم گزارش شما کامل نبود و شفافیت لازم را نداشت.

وی تاکید کرد: گزارش شما مورد تایید اعضای شورا نبوده و از شما می‌خواهیم در جلسه‌ای دیگر گزارش خود را ارائه کنید.

مسجدجامعی اضافه کرد: اگر شما کار اجرایی کرده‌اید ما نیز در شورای شهر اعضایی را داریم که کار اجرایی زیادی را تجربه کرده‌اند و به خوبی از جزئیات این نوع کارها مطلع هستند.

گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
از بررسی روند تغییرات تا تاثیر فضای مجازی بر استقبال نسل‌نو از ترانه
برگزاری یادبود ناصر تقوایی در خانه هنرمندان
نمایش موزیکال «رویای شیرین» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نشست «در ستایش شعر» در فرهنگسرای سرو
پیکر واحد خاکدان دوشنبه تشییع و خاکسپاری می‌شود
نمایشنامه‌خوانی «کوپه ۶۴» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴
«اردو در قبرستان ژغاره»؛ صد و دوازدهمین کتاب پیشنهادی باشگاه بچه‌کتابخون‌ها
رونمایی از کتاب «قانون هفتم آدم‌های تنها» در فرهنگسرای اشراق
خانه فرهنگ امیرکبیر؛ خانه‌ای پویا برای بانوان و دختران منطقه ۲۲
نمایش و نقد فیلم «استیو» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت هنرمندی که «ژن خلاقیت» دارد؛ تئاتر برایم خود زندگی است
نمایشگاه گروهی پوستر «سوغات منا» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی
برگزیدگان جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند/خداحافظ آشغال بهترین فیلم مردمی
فراخوان نمایشگاه هنر‌های تجسمی «قاب‌های کوچک آبانگان»
بازی سحر دولتشاهی و پیمان قاسم‌خانی در فیلم «قایق سواری در تهران»
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران
دو اثر نمایشی موزیکال، با لحظاتی شاد، آموزشی و پرانرژی برای کودکان
نمایشگاه «من در بهشت رویاها» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴
روایت نوجوانان تهرانی از «راهی که پیمودیم»؛ تصویری از اتحاد، پیشرفت و امید
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز جهانی کارکنان موزه
گلایه فرزاد حسنی از رویکرد انتخاب مجریان؛ مجری خوب مجری «کم‌خطر» است!
اهمیت گرافیک محیطی در روابط عمومی- فائزه شیرازی
دیدار سرپرست سازمان فرهنگی هنری با خانواده کوچک‌ترین شهید جنایات صهیونیستی در ایران