جمعه ۳۰ شهريور ۱۴۰۳
ساعت : ۱۰:۳۱
کد خبر: ۷۲۰۶۴
|
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۵
در هفتمین آئین تجلیل از نوگلان حسینی/

نفرات برتر کنکوری‌های حضرت سید الشهدا(ع) مشخص شدند

هفتمین آئین تجلیل از نوگلان حسینی - مداحان دانش آموز شهر تهران - در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. در این مراسم با حضور حجت‌السلام شهاب مرادی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مسئولان آموزش و پرورش و برخی چهره های مذهبی فرهنگی از دانش آموزان برتر تجلیل شد.
به گزارش شهر، به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، هفتمین آئین تجلیل از نوگلان حسینی(مداحان دانش آموز شهر تهران) ظهر امروز 28 آذرماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

در ابتدای این برنامه پس از قرائت قرآن و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مصطفی خرسندی مشاور شهردار تهران و رئیس کانون مداحان به ارائه سخن پرداخت و طی سخنانی با تشکر از برگزارکنندگان این مراسم گفت: 460 دانش آموز در مرحله نهایی آزمون مداحی به رقابت پرداختند و 8 نفر داوری این مسابقات را برعهده داشتند.

نوگلان حسینی در فرهنگسرای اندیشه

وی با بیان اینکه ملاک و معیار برای داوری مسابقات مداحی بسیار سخت است، افزود: طبیعت این کار این گونه است که شاید نتوانیم عدالت را به طور دقیق رعایت کنیم. در مقطع ابتدایی 151، در مقطع دبیرستان 1، 146 و در مقطع دبیرستان 163 نفر شرکت کرده بودند. در مرحله نهایی 46 نفر شرکت کرده بودند که سه نفر داوری را برعهده داشتند و در نهایت از هر مقطع سه نفر به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند.

مسابقه نوکری برای سید الشهدا (ع)

بعد از وی محمود کریمی مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به ارائه سخن پرداخت و طی سخنانی گفت: همه نوع کنکور دیده بودیم؛ مسابقات مختلف ورزشی دیده بودیم. انواع المپیاد علمی دیده بودیم اما تا حالا مسابقه «نوکری» ندیده بودیم. از عجایب وجود نازنین حضرت سیدالهشدا (ع) این است که خانواده ها فرزندانشان را برای نوکری ایشان به مسابقه می فرستند و دانش آموزان برای نوکری آقا، سر و دست می شکنند. اگر می خواهید یک روضه خوان خوب شوید باید علم روضه خواندن داشته باشید. تقوای صرف کافی نیست. آشپزی هئیت را به کسی که تنها تقوا دارد می سپرید؟! آشپز و آبدارچی و واعظ و ... باید متخصص باشند، مداح نباید متخصص باشد! مداح هم باید متخصص باشد.
محمود کریمی در مراسم نوگلان حسینی

 ماجرای سیلی خوردن محمود کریمی

وی با تأکید بر اینکه حضرت روح الله(ره) و امام شهدا چه کاری کردند که الان این همه مداح دانش آموز داریم، گفت: 10 ـ 12 ساله بودم که شعری از پدرم را یاد گرفته بودم و خواندم. گفتم «حسین سردار ره دین بود/ عاقبت حق طلبی این بود» من و پدرم را به پاسگاه بردند و مرا به خاطر خواندن این بیت، سیلی زدند و پدرم را هم بازداشت کردند و شکنجه دادند. ما نمی توانستیم در زمان شاه نوحه بخوانیم. شما نوکر آقایی شدید که آقای همه عالم است. جالب این است که با این نوکری، آقایی می کنید. خدا همه مردم و نوکران را به درجه باور سیدالشهدا(ع) برساند که اگر به این درجه رسیدیم وقتی بگوئیم حسین(ع) همه گریه می کنند و ما هم گریه می کنیم. باید به درجه ای برسید که روزی حضرت حجت ما را صدا کنند و بفرمایند که شما بیا نوحه بخوان.

وی در پایان سخنانش در توصیه هایی به دانش آموزان مداح بیان کرد: درس آخر اینکه خوش قول باشید. اگر دیر به جلسه برسید بی بی را معطل کردید ما حق نداریم حضرت زهرا(س) معطل کنیم. نماز را سر وقت بخوانید و خیلی جدی بگیرید. درس را جدی بگیرید و وظیفه شماست که عالم باشید. قدر پدر و مادرتان را بدانید، اگر آنها شما را حمایت نمی کردند اصلا به اینجا نمی رسیدید. دست پدر و مادرتان را ببوسید و اگر نگذاشتند این کار را آنقدر ادامه بدهید تا موفق شوید. قدر پدر و مادرتان را بدانید و برایشان خیلی دعا کنید.

بعد از سخنان کریمی، امیر کرامتی دانش آموز هشت ساله(دوم ابتدایی)، نفر اول بخش ابتدایی به مداحی پرداخت و فضای معنوی ای را در سالن ایجاد کرد، به طوری که همه حضار به گریه افتادند.

آیینی برای آموزش سبک زندگی و تقویت هویت دینی 

در ادامه این برنامه سیدمحمدحسین حجازی، رئیس فرهنگسرای اندیشه و دبیر همایش به ارائه سخنرانی پرداخت و طی سخنانی گفت: از نگاه متخصصان عرصه مداحی  آیین امسال از منظر کیفی نسبت به دوره‌های گذشته از درجه بالاتری برخوردار بوده است.

وی همچنین گفت: با توجه به اینکه در آغاز مراحل این آیین 7 هزار نفر از مداحان دانش آموز شهر تهران شرکت کردند که نیز نسبت به سال گذشته که این تعداد 2 هزار و 250 نفر ما بود ما با افزایش 274 درصدی روبرو بوده‌ایم.

وی اظهار کرد: در زمینه برگزاری هفتمین آیین تجلیل از نوگلان حسینی دو مرحله نفرات مناطق مختلف شهری و گزینش برترین‌ها از میان آنان را انجام دادیم که در ابتدا در اوایل آذر ماه از مناطق آموزش و پرورش و توسط سازمان دانش‌آموزی آزمون‌های مربوطه از دانش‌آموزان مداح شهر تهران به عمل آمد که از تعداد بیش از 7 هزار شرکت کننده 460 نفر به مرحله دوم و در مرحله سوم نیز از هر مقطع 15 نفر به رقابت نهایی رسیدند.

رئیس فرهنگسرای اندیشه اظهار کرد: در قسمت آثار برتر خوشنویسی و نقاشی نیز 400 اثر به دست ما رسید که از میان صاحبان این آثار نیز 7 نفر به عنوان برترین‌ها شناخته شدند.

حجازی در ادامه سخنان خود گفت: ارادت به اهل بیت (ع) نعمت بسیار بزرگی است که ما باید قدر آن را دانسته و از پدران، مادران و کسانی که در این زمینه ما را راهنمایی کردند متشکر باشیم.

وی افزود: ما با تجلیل از نوگلان حسینی از همه خوبی‌ها تجلیل می‌کنیم و در این عرصه به تقویت و انتقال هویت دینی با ارائه سبک زندگی به این جوانان و نوجوانان تلاش میکنیم و معتقدیم که در حوزه فرهنگی فعالیتی مداوم است که تأثیرگذار باشد. 

درباره آینده نوگلان حسینی اتاق فکر تشکیل شود

حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش دیگر سخنران این مراسم بود که با تشکر از عوامل برگزار کننده این مراسم گفت: رمز جاودانگی تاریخ کربلا عناصر متعدد و مختلفی دارد. جنگهای جهانی هزاران و بلکه صدها هزار کشته داده است. حوادثی در طول تاریخ روی داده که افراد زیادی در آن تلف شدند. جریانات اصلاحی و انقلابها و ... در تاریخ فراوان است و تلفات بسیار، چگونه است حادثه ای در چهارده قرن پیش در گوشه ای از جهان رخ می دهد که تعداد شهدا محدود است اما ماندگاری آنها وسیع است و جهان را تکان می دهد.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت اتاق فکر گفت: برگزار کنندگان این مراسم باید اتاق فکری تشکیل دهند و افراد متخصص بنشینند و در مورد آینده این مراسم تصمیم گیری کنند. نباید از کمیت بالا خوشحال شویم باید به کیفیت نگاه کنیم. به نظر بنده باید این دانش آموزان مستعاد باید پی گیری شوند تا سالهای بعد ببینند اینها به کجا رسیدند. این مسیر باید پی گیری شود. از این مجموعه یک نفر محمود کریمی بیرون بیاید، کافی است.

از دیگر برنامه های اجرا شده سرودی بود که توسط دانش آموزان دبیرستان فجر انجام شد. این گروه سرود، دو سرود در مورد شهدای کربلا خواندند.

حقی که حجت السلام شهاب مرادی برای خود قایل نشد

با ورود حجت الاسلام شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به سالن، مجری برنامه از نفر اول بخش دبیرستان 1 عذرخواهی کرد تا برنامه اش را اجرا نکند تا زمان برای سخنرانی حجت الاسلام مرادی در اختیار وی قرار گیرد اما مرادی قبول نکرد و به همراه محمدجواد جهانمردی روی صحنه آمد و از او خواست تا به مداحی بپردازد.


مراسم نوگلان حسینی در فرهنگسرای اندیشه

حجت الاسلام والسلمین شهاب مرادی، طی سخنان کوتاهی در این مراسم گفت: بعضی از دوستان، خیرخواهان، خردمندان، فقها و بزرگان دین نگران آفتهایی هستند که در برخی مجالس و محافل دینی اتفاق می افتد، این حجم دلسوزی به تناسب میزان خطا یا کاستی هایی که در مجالس وجود تناسب دارد. مثلا نکاتی که مراجع تقلید، مقام معظم رهبری و ... می فرمایند اما یک سری از افرادی که به نظرم مغرض هستند و دوست دستگاه امام حسین(ع) و خیرخواه بساط امام حسین(ع) نیستند با چماغ آسیب شناسی بنا دارند همه هیئتها و مجالس را بزنند.

وی اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس و قبل از آن در دوران انقلاب اسلامی، مداحان و نوحه سرایان و نوحه خوانان نقش جدی در تهییج و تشجیع مردم داشتند(اینکه مردم شجاعت بیشتری در درون خودشان احساس کنند) نوحه خوانها خیلی نقش داشته اند.

وی در پایان سخنانش با ذکر خاطره ای گفت: در کشور بحرین بودم جایی رفتیم ناهار بخوریم،  پسری به من می گفت «شهاب» می خواهم برای شما بخوانم. کاغذی را لوله کرد و رفت روی میز ایستاد؛ هم به سبک محمود کریمی و هم به زبان عربی و هم به زبان انگلیسی خواند. بسیاری  از بچه ها هستند که در خانه ها می خوانند و در بساط کانون مداحان و این مراسم شرکت نمی کنند باید اینها را هم وارد این مراسم کرد. 

مراسم نوگلان حسینی در فرهنگسرای اندیشه

حجت الاسلام مرادی که بعد از اجرای مداحی امیر کرامتی وارد سالن شده بود با اظهار تأسف از این بابت از وی خواست تا دوباره به اجرای مداحی بپردازد.


نفرات برتر

در پایان این مراسم با حضور حجت السلام شهاب مرادی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مسئولان آموزش و پرورش و فرهنگسرای اندیشه از دانش آموزان برتر در سه مقطع با اهدای هدایایی تجلیل شد.

 مراسم نوگلان حسینی در فرهنگسرای اندیشه

در مقطع ابتدایی به ترتیب امیر کرامتی از منطقه 14، محمدرضا جدیدوند و محمدحسام طالبی از منطقه 15 رتبه های اول و سوم را به دست آوردند. در مقط دبیرستان 1 نیز به ترتیب محمدجواد جهانمردی از منطقه 16، محمدصادق خنده رو از منطقه 17 و امیرحسین روناسی از منطقه 5 به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند. در بخش دبیرستان 2 نیز به ترتیب محمدسجاد خسروآبادی از منطقه 3 و امیررضا غفاری از منطقه 11 و علی قلیچ پور از منطقه 6 به ترتیب رتبه های اول تا سوم را کسب کردند.

به نفرات اول تا سوم هر مقطع به ترتیب کمک هزینه مکه مکرمه و عتبات عالیات و مشهد مقدس به مبالغ 10 میلیون ریال، 7 میلون ریال و 5 میلیون ریال و به طور مشترک به همه برندگان تندیس و لوح تقدیر اهدا شد.

خبرهای مرتبط
نظر شما