کد خبر: ۷۲۶۲۰

یک استاد حوزه:

آلوده نکردن هوا از جمله اصول دین‌مداری است

یک عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: دین‌مداری نباید محدود به اعمال فردی شود بلکه باید تمام احوالات اجتماع را مدنظر قرار داد و آلوده نکردن هوا نیز از جمله اصول دین‌مداری ماست.

به گزارش شهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی‌اکبر حسینی با بیان این‌که « در گفتار روزمره خود همواره می‌گوییم حوزه دین و دنیا در هم تنیده است‌ ولی هیچ‌گاه به این امر عمل نمی‌کنیم» ‌اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر یکی از مسائلی است که اسلام به آن توجه زیادی کرده و این امر و نهی‌ها در حوزه دنیا کاربرد زیادی دارد ولی متأسفانه در جهان امروز کمتر به آن اهمیت داده می‌شود.

وی تاکید کرد: ما باید بدانیم که نهی از منکر فقط محدود به حجاب،‌ نماز و مسائل دینی نمی‌شود بلکه اسلام دستورات زیادی برای رسیدگی به جسم مؤمن دارد.

وی یادآور شد: یکی از نهی از منکرها‌یی که در اسلام به آن توجه زیادی شده این است که هرگاه دیدیم افراد به جسم‌شان ضرری می‌زنند آنها را از این کار نهی کنیم که متأسفانه آلودگی هوای شهرهای بزرگ هم به نوعی به جسم انسان ضرر می‌رساند.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: حقوق شهروندی جزء اولویت‌های دین اسلام است چراکه به نوعی حق‌الناس محسوب می‌شود و پاکیزگی محیط زیست و آلوده نکردن شهر نیز جزء حق‌الناس است پس اگر ما باعث آلودگی سطح شهر شویم حق‌الناس بوده و خدا از حق‌الناس نمی‌گذرد.

وی با اشاره به بحث اخلاق کاربردی و حرفه‌ای در جهان اظهار کرد: یک شهروند مسلمان باید اخلاق شهروندی را یاد بگیرد و یکی از اخلاقیات شهروندی حفظ محیط زیست و حفظ بهداشت فردی است. اگر به این چهره از اسلام توجه کنیم زندگی شهروندی ما به گونه‌ای دیگر می‌شود.

وی گفت: اگر مردم ما به سمت حقوق شهروندی گرایش پیدا کنند جامعه ما از تمام لحاظ سالم می‌شود. ما نباید در سایر منظومه‌های زندگی از حق‌الناس جدا شویم، غرب نباید ما را به عدم حقوق شهروندی متهم کند، اگر به دین اسلام رجوع کنیم می‌بینیم که اصل حقوق شهروندی متعلق به دین ماست.

یک عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه با بیان این‌که «ما باید عرصه تکالیف دینی‌مان را وسعت بخشیم» اظهار کرد: خطبای نماز جمعه باید این فرهنگ را در بین مردم پرورش دهند که مردم به درستی از حقوق شهروندی خود دفاع کنند تا جامعه دچار مشکل نشود.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
از بررسی روند تغییرات تا تاثیر فضای مجازی بر استقبال نسل‌نو از ترانه
برگزاری یادبود ناصر تقوایی در خانه هنرمندان
نمایش موزیکال «رویای شیرین» در مجتمع فرهنگی هنری نور
نشست «در ستایش شعر» در فرهنگسرای سرو
پیکر واحد خاکدان دوشنبه تشییع و خاکسپاری می‌شود
نمایشنامه‌خوانی «کوپه ۶۴» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴
«اردو در قبرستان ژغاره»؛ صد و دوازدهمین کتاب پیشنهادی باشگاه بچه‌کتابخون‌ها
رونمایی از کتاب «قانون هفتم آدم‌های تنها» در فرهنگسرای اشراق
خانه فرهنگ امیرکبیر؛ خانه‌ای پویا برای بانوان و دختران منطقه ۲۲
نمایش و نقد فیلم «استیو» در فرهنگسرای ارسباران
نکوداشت هنرمندی که «ژن خلاقیت» دارد؛ تئاتر برایم خود زندگی است
نمایشگاه گروهی پوستر «سوغات منا» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی
برگزیدگان جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند/خداحافظ آشغال بهترین فیلم مردمی
فراخوان نمایشگاه هنر‌های تجسمی «قاب‌های کوچک آبانگان»
بازی سحر دولتشاهی و پیمان قاسم‌خانی در فیلم «قایق سواری در تهران»
نشست ماهانه هنرمندان موسیقی در فرهنگسرای ارسباران
دو اثر نمایشی موزیکال، با لحظاتی شاد، آموزشی و پرانرژی برای کودکان
نمایشگاه «من در بهشت رویاها» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴
روایت نوجوانان تهرانی از «راهی که پیمودیم»؛ تصویری از اتحاد، پیشرفت و امید
پیام سرپرست سازمان فرهنگی هنری به مناسبت روز جهانی کارکنان موزه
گلایه فرزاد حسنی از رویکرد انتخاب مجریان؛ مجری خوب مجری «کم‌خطر» است!
اهمیت گرافیک محیطی در روابط عمومی- فائزه شیرازی
دیدار سرپرست سازمان فرهنگی هنری با خانواده کوچک‌ترین شهید جنایات صهیونیستی در ایران