کد خبر: ۷۳۴۵۲

حجت الاسلام شهاب مرادی در برنامه پایش:

تازه به دوران رسیده ها جای الگو های ازدواج را گرفته اند

حجت الاسلام شهاب مرادی در برنامه تلویزیونی پایش با موضوع بررسی مسایل و مشکلات پیش روی ازدواج جوانان ، اظهار داشت: فرمان فرهنگ ازدواج جوانان نه در دست دولت است و نه رسانه؛ بلکه در دست خانواده ها و مردم است.

به گزارش شهر، حجت الاسلام شهاب مرادی با تأکید بر اهمیت نقش و وظایف دولت در این مسیر تصریح کرد: موضوع ازدواج در جامعه مثل اتوبوسی است که وقتی به آن نگاه می کنیم، شاهدیم که اساتید، مجتهدان، نخبگان و هنرمندان در آن نشسته اند اما فرمان این اتوبوس در دست کم سوادترین و کم اطلاع ترین افراد قرار گرفته است؛ بنابراین باید جایگاه این گونه افراد را از گروه های مرجعی که فرصت تأثیرگذاری بر فرهنگ ازدواج را یافته اند، تغییر دهیم
 
وی با انتقاد از نقش جدی تلویزیون و برخی فیلم های سینمایی در تخریب فرهنگ ازدواج اظهار داشت: فیلمی مثل توفیق اجباری٬ می خواست جشن طلاق را باب کند که البته موفق نشد. اما مردم می گویند که طلاق زیاد شده است و پاسخ های پیش فرض در دستان آنها می چرخد؛ مثلا اینکه ادواج یک امر اقتصادی است و گواه آن، اینکه برنامه ای مثل پایش هم به این موضوع می پردازد. در صورتی که موضوع ازدواج یک مسئله کاملا فرهنگی است.
 
حجت الاسلام شهاب مرادی در ادامه تصریح کرد: زمان جنگ، شرایط اقتصادی ما خیلی بد بود اما در همان شرایط هم ازدواج ها ساده برگزار می شد. در حالی که در شرایط امروز بسیاری از فرزندان افراد متمول هم ازدواج نکرده اند. از طرفی زندگی خانواده هایی که بیشتر به سراغ تفاخر می روند بیشتر آسیب می بیند.
 
وی در ارتباط با دلیل دشوار شدن ازدواج تصریح کرد: سلیقه های ما تغییر کرده و دلیل آن تغییر باورهاست. باورهای ما هم به دلیل تغییرات اجتماعی و فرهنگی تغییر کرده است. ما همه دچار این توهم شده ایم که خانواده ای سلطنتی هستیم. انتظاراتمان منطقی نیست و فکر می کنیم، داشتن امکانات بیشتر امتیاز و آبرو محسوب می شود و برای ما نوعی پیشرفت به حساب  می آید.
 
حجت الاسلام مرادی با تأکید بر اینکه ما نیازمند یک سبک زندگی ایرانی هستیم، افزود: ما یک جشن ساده به عنوان عروسی را در سنت خودمان داریم؛ اما الان این مراسم علاوه بر این جشن به جشن های دیگری چون بله برون و حنابندان و دیگر جشن ها افزایش پیدا کرده است.
 
وی ریشه تفاخر برای برگزاری مجالس تشریفاتی را «حماقت» عنوان کرد و اظهار داشت: وقتی در درون خودمان احساس ارزشمند بودن نمی کنیم به منوهای تجملاتی متوسل می شویم. باید عقد ساده ای با شام ساده ای در فضایی خردمندانه بگیریم و تمام. جوانان به این شرایط راضی هستند اما والدین کمک نمی کنند و در نهایت والدین به افزایش مخارج عروسی دامن می زنند. به نظرم، چون پدر و مادرها در دوران سخت اقتصادی ازدواج کرده اند و مراسمشان آن طور که خواسته اند، نبوده، این موضوع به نقطه ضعفی برای آنان تبدیل شده که می خواهند آن را در مورد فرزندانشان جبران کنند.
 
وی بر ترویج صله رحم و تکریم زن در جامعه تأکید کرد و گفت: مجالس عروسی و ترحیم مجالسی هستند که تمام خانواده ها همدیگر را می بینند و چون ممکن است بعد از آن تا مدتی طولانی همدیگر را نبینند، این مجلس به اندازه تمام زندگیشان اهمیت پیدا می کند. بنابراین مراسم ازدواج به یک پروژه تبدیل می شود. پروژه ای که  در آن تسلط خانواده ها باید به هر نحو نشان داده شود.
 
حجت الاسلام شهاب مرادی گفت: پیش از انقلاب اسلامی واژه ای با عنوان «دهاتی» برای تقبیح چیزهایی که به مذاق خوش نمی آمد مرسوم بود که خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی که  ارزشمدارانه بود، مورد استفاده قرار نگرفت. الان باید روی واژه ای توافق کنیم تا برخی رفتارها را در جامعه تقبیح کنیم. مثلا اگر خانواده ای مجالس تجملاتی برای ازدواج می گیرند در زبان مردم بچرخد که این٬ عروسی «غربتی» هاست. در شهر٬ چشم و هم چشمی خیلی زیاد شده و ما باید این را تقبیح کنیم. مقایسه مدام شرایط، دون شأن یک انسان کریم است اما ما این کار را می کنیم چون برداشت های نادرستی از عدالت داریم.
 
وی عمده مشکلات زوج های جوان را که منجر به افزایش طلاق شده است، متعلق به مرحله پیش از انتخاب همسر اعلام کرد و گفت: جامعه ما شعار ازدواج آسان را خوب متوجه نشده است. منظور این است که باید جشن ازدواج را ساده گرفت نه موضوع انتخاب همسر را. قبل از ادواج باید مشورت کرد، تحقیق کرد و بعد از انتخاب باید اطمینان داشت.
 
حجت الاسلام مرادی با اشاره به آمار طلاق در شهرهای مختلف کشور گفت: هر چقدر خانواده ها کوچکتر شده اند، قبح طلاق کمتر شده است. در برخی شهرها مثل سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری و ایلام، چون ساخت اجتماع به نحوی است که قوم و عشیره قدرت دارند، حضور ریش سفیدان به تحکیم خانواده کمک بیشتری کرده و زمینه های بروز اختلافات در خانواده ها کمتر شده است.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس