کد خبر: ۷۸۰۳۹

قاتلی که هر بیست متر یک نفر را می‌کشد

150 کشته در تنها سه کیلومتر جاده، یعنی تقریبا در هر بیست متر از راه بندر خمیر به کارخانه سیمان هرمزگان،‌ یک نفر کشته شده است.

به گزارش شهر، این خبری است که منصور آرامی، نماینده مردم بندرعباس از تریبون مجلس اعلام کرده و گفته است که یک فاجعه انسانی در حال وقوع است «مردم راضی‌ترند که کارخانه سیمان نداشتند و این تعداد کشته‌ها،‌ الان در کنار خانواده‌شان زندگی می‌کردند.»

کارخانه سیمان هرمزگان،‌ در سه کیلومتری بندر خمیر است،‌ در فاصله کمی از بندر عباس؛ محصولاتش هم مصرف داخلی دارد و هم صادراتی‌، برای خیلی از مردم هم شغل درست کرده است و سهامش در بورس خرید و فروش می‌شود،‌ اما باز هم آقای آرامی خبر می‌دهد که مردم می گویند کاش این کارخانه نبود!

علتش همین راه سه کیلومتری است که در سال‌های اخیر تعداد کشته‌های حوادث رانندگی اش به 150 نفر رسیده است. نماینده‌ها می‌گویند اشکال از وضعیت این سه کیلومتر جاده است.

آرامی می‌گوید که از انتهای شهر ساحلی بندر خمیر تا کارخانه،‌ سه کیلومتر جاده‌ای است که طی سال‌های گذشته تعداد کشته‌هایش نامعقول نبوده است،‌ البته برای بهسازی‌اش تا به حال چند بار اقداماتی انجام شده، اما به دلیل اختلاف‌هایی که وجود دارد،‌ کارها نیمه تمام باقی ماندهاست!

اشاره آقای آرامی به چند مشکلی است که در هم تنیده شده‌اند،‌ حریم جاده در این محدوده به دلیل نزدیکی به شهر،‌ مشخص نیست. در مورد این که چه کسی باید هزینه‌های بازسازی این جاده را پرداخت کند اختلاف وجود داد،‌ و زمین‌های اطراف جاده هم بخشی با سند و بخشی بدون سند در تصرف مردم است.

ابراهیم هاشمی،‌ نماینده دیگر بندعباس هم می گوید «مشکل جاده در این است که تردد آن زیاد است،‌ حمل و نقل مواد اولیه به کارخانه سیمان هرمزگان و انتقال محصول آن به بندرهای لنگه و عباس و سایر نقاط کشور ‌در حالی است که جاده مربوط به قبل از احداث کارخانه است.»

«مشکلات دیگری هم هست،‌ طی سال‌های اخیر هم شهرها و هم روستاها در اطراف جاده رشد کرده‌اند و به حریم آن نزدیک شده‌اند،‌ برخی مردم در کنار جاده مغازه‌هایی باز کرده‌اند، جاده محل عبور مردم است، آن هم در شرایطی که ترافیک این قسمت از جاده با توجه به بهسازی و عریض نشدن آن بسیار زیاد است.»

البته همه این مشکلات،‌ مال امروز و دیروز نیست،‌ کارخانه سیمان هرمزگان بیش از پانزده سال پیش تاسیس شده است،‌ اما با وجود این که در سال‌های اخیر چند بار کار‌هایی برای روکش برخی قسمت ها انجام شده است مشکل همچنان وجود دارد.

هاشمی می‌گوید: «این مشکل در مورد تمام جاده‌هایی که نیاز به بهسازی دارند ‌وجود دارد،‌ زمین‌های اطراف جاده‌ها صاحب دارد،‌ به خصوص در مناطقی که به شهرها نزدیک‌تر هستیم این مشکل بیشتر است. دولت اگر می‌خواهد جاده را بازسازی کند باید اول حقوق مردم را بدهد. اگر دولت در این مورد قوی و منصفانه وارد شود،‌ و هزینه‌های مردم را برای انتقال پرداخت کند،‌ مشکل حل خواهد شد.»

مدیر کل شهرسازی استان هرمزگان هم تایید می‌کند که جاده سه کیلومتری بندر خمیر به کارخانه ی سیمان،‌ به دلیل مشکلات حقوقی بازسازی نشده است «ما در همه جاده‌های نزدیک به شهر مشکلات مشابه این را داریم،‌ زمین‌ها معارض دارند و برای حل مشکل آن‌ها چند نهاد باید با هم همکاری کنند. افراد با سند مالکیت یا بدون آن در زمین‌های اطراف جاده زندگی می‌کنند، ‌برای جابه جایی آن‌ها باید مشخص شود که چه نهادی باید پول زمین مردم یا زمین جایگزین آن را بدهد،‌ درگیری بین شهرداری،‌ بنیاد مسکن و سازمان مسکن و شهرسازی است.»

وی البته از جلسه‌ای خبر داده است که قرار است در آن تکلیف این مشکل روشن شود «اداره مسکن و شهرسازی استان هرمزگان قرار است با شهرداری خمیر و بنیاد مسکن جلسه‌ای برگزار کند تا تصمیم‌گیری شود که زمین جایگزین قرار است از طرف چه نهادی و در چه محلی تامین شود،‌ ما برای حل مشکل جاده پیمانکار را هم مشخص کرده‌ایم،‌ قرار است کارخانه سیمان هم بخشی از هزینه‌های بهسازی جاده را تامین کند و امیدواریم کار به زودی به سرانجام برسد.»

نمایندگان هم خبر داده‌اند که کارهایی در حال انجام است؛ با یک پیمانکار قراردادی برای بهسازی جاده بسته شده و قرار است ظرف چند ماه آینده بعد از حل شدن مشکلات حقوقی مربوط به تملک زمین های اطراف جاده،‌ عملیات بهسازی و تبدیل مسیر به آزاد راه آغاز شود،‌ هر چند که آقای آرامی می‌گوید به دلیل وجود چند پل و‌سی واحد مسکن روستایی در اطراف جاده که حل مشکل آنها زمان بر است، قرارداد 18 ماهه بسته شده است،‌ مدیر کل شهرسازی استان می گوید پیمانکار قول داده که عملیات بهسازی ظرف 12 ماه آینده به پایان برسد.

اما قبل از این که عملیات بهسازی انجام شود،‌ رییس پلیس راه بندر عباس،‌ سرهنگ مجیدزاده،‌ می‌گوید: «مشکل ما در جاده بندر خمیر به کاراخانه سیمان،‌ مساله رعایت نشدن حریم جاده یا بهسازی راه نیست،‌ این جاده دو طرفه است و قواعد رانندگی در آن مشخص است،‌ راننده‌ها نباید با سرعت بیش از 95 کیلومتر در آن حرکت کنند،‌ در سبقت گرفتن باید قوانین را رعایت کنند و برای دور زدن حتما در منتهای جاده از چراغ راهنما استفاده کنند.»

وی با اشاره به این که قرار است عملیات بهسازی جاده آغاز شود،‌ نسبت به تغییر شکل حوادث‌ رانندگی در این مسیر بعد از تبدیل آن به بزرگراه ابراز نگرانی کرده و می گوید «در حال حاضر اغلب حوادث رانندگی در جاده بندر خمیر به کارخانه سیمان،‌ تصادفات رو به رو است که ربطی به حریم جاده ندارد،‌ ماشین ها قواعد دور زدن را رعایت نمی‌کنند و با سرعت غیر ایمن حرکت می‌کنند و حادثه ایجاد می‌کنند، اگر جاده تبدیل به بزرگراه شود،‌ آن وقت بیشتر حوادث به صورت چپ کردن خودرو خواهد بود.»

چند روز پیش‌،‌ تصادفی در جاده خمیر به کارخانه رخ داده است که بر اساس گزارش رسانه‌ها، پنج کشته به آمار کشته های این جاده اضافه کرده است،‌ رییس پلیس راه منطقه البته می گوید در تصادف اخیر،‌ تریلر در گردش خلاف قانون عمل کرده است و سواری پژو که سرعت ایمن را راعایت نکرده بود با خودرو رو به رو شده و در نتیجه سه کشته و دو مجروح باقی مانده است. حداقل در این یک مورد،‌ رییس پلیس جاده را مقصر نمی‌داند «هیچ کس نمی‌گوید که ماست من ترش است،‌ تا وقتی قانون رعایت نشود، تنها شکل تلفات جاده‌ای تغییر می‌کند نه ماهیت آن‌ها.» 
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
ثبت‌ نام موکب‌های مردمی برای حضور در راهپیمایی جاماندگان اربعین
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس