کد خبر: ۸۱۵۴۳

بزرگداشت داوود فتحعلی‌بیگی در نهمین «تولد ماه»

هنرمندی که عيار حوزه فرهنگ است

میهمانان نهمین ويژه‌برنامه «تولد ماه» كه به بزرگداشت استاد داوود فتحعلي‌بيگي اختصاص داشت، از ویژگی‌های اخلاقی و حرفه‌ای هنرمندی سخن گفتند که سال‌های عمر خود را به هنر آیینی و سنتی ایران پیوند زده است.

به گزارش رسانه خبري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، ويژه برنامه «تولد ماه» به مناسبت بزرگداشت استاد داوود فتحعلي‌بيگي، همزمان با سالروز تولد او، شامگاه يكشنبه 10 خرداد در موزه هنرهاي ديني امام علي(ع) با حضور جمعي از هنرمندان و پيشكسوتان تئاتر آييني و تعزيه از جمله بهزاد فراهاني، جواد انصافي، اسماعيل خلج و مريم معترف برگزار شد.

مهدي شفيعي مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد يكي از سخنرانان اين بزرگداشت بود كه درباره فتحعلي‌بيگي گفت: اين هنرمند هيچ‌گاه در مباحث هنري از خود سخن نمي‌گويد و هميشه نگران وضعيت تئاتر كشور است. جامعه تئاتر ما به يك الگو نياز دارد و فتحعلي‌بيگي الگوي مناسبي در اين حوزه است. از طرفي، ما امروز به عياران فرهنگي نياز داريم و استاد فتحعلي‌بيگي يك عيار در حوزه فرهنگ است.

فراهاني ديگر سخنران اين برنامه بود كه درباره وضعيت هنرهاي ملي در ايران گفت:‌ ما مردماني هستيم كه عاشقانگي را بهتر از ديگر ملل مي‌شناسيم. هنر ملي ايران هيچ‌گاه به اندازه كافي مورد اهميت و توجه قرار نگرفته است. تئاتر ملي در كشوري مثل فرانسه نه تنها تلنگري نخورده، بلكه بسيار رشد كرده است. در كشور ما، چه بخش آييني (مثل تعزيه)، و چه بخش غنايي (مثل تخت حوضي) هميشه مورد تهاجم بوده است. كسي كه پرچمداري اين پديده را بعد از انقلاب به دوش كشيد و هيچ‌گاه از زخم روي دوش خود گله نكرد، داوود فتحعلي‌بيگي است.

فراهاني سخنان خود را با آرزوي آنكه خوشه‌چيني دوستان در حوزه تئاتر از غرب دنياي امروز به پايان رسد و هنر ملي رشد كند، به پايان رساند. دكتر محمدحسین ناصربخت، نويسنده و كارگردان هم در سخنان خود گفت: من از اواخر دهه 60 كارم را با استاد فتحعلي بيگي آغاز كردم و ايشان در زمينه نقالي و... مطالب زيادي به من آموختند. آنچه در تئاتر ما غايب است، روح عدالت‌جويي و جسارت و سخت كار كردن در زمينه‌هايي است كه به آن‌ها ايمان داريم.

جواد انصافي كه بازي او در نقش عبدلي در ذهن‌ها مانده، مهمان برنامه تولد ماه بود كه درباره فتحعلي‌بيگي گفت: اين مرد آنقدر مقاوم است و صبر و شكيبايي دارد كه حتي به چشم خود ديدم كه در زمان تبعيدش نيز به كار خود ادامه مي‌داد.

در پایان نوبت به خود فتحعلي‌بيگي رسید كه ضمن اشاره به خاطرات تبعيد خود گفت: هميشه فرهنگ و هنر را عشق نگه داشته است نه دولت‌ها. اين برنامه بخش‌هاي متنوع ديگري هم داشت؛ از جمله دو اجراي سياه‌بازي از داوود داداشي و علي فتحعلي، تك‌نوازي کمانچه و همچنين پخش نماهنگی كه در آن استاد علي نصيريان، بهروز غريب‌پور و دكتر حميدرضا اردلان درباره توانايي‌ها و جايگاه هنري فتحعلي‌بيگي سخن گفته بودند.
گزارش خطا
ارسال نظر
آخرین اخبار
روایت‌های ایرانی، این‌بار با زبان‌های مختلف در باغ کتاب تهران
نمایش و تحلیل مستند «راه پرستاره» با حضور هنرمندان برجسته
عرضه «سووشون» پس از ۵۰ روز؛ سوم مرداد ادامه سریال پخش می‌شود
برپایی فرهنگسرای منتظر در جوار نماز جمعه تهران
دور جدید اجراهای تعزیه «شبیه نور» در پردیس تئاتر تهران
اکران افتتاحیه «دست ناپیدا» همراه با تجلیل از انسیه شاه‌حسینی
«مادران قصه‌گو»؛ روایت مقاومت و امید برای نسل آینده
نمایش و نقد فیلم «شمال از شمال غربی» در فرهنگسرای ارسباران
صفحه اول روزنامه ها- سه شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴
فیلم؛ برگزاری ویژه برنامه "عاشورا بدون مرز" در فرهنگسرای نوجوان
اکران و نقدِ جدیدترین ساخته وس‌ اندرسون در سینما اندیشه
واگذاری تعدادی از فضا‌های تجاری سازمان فرهنگی هنری از طریق مزایده عمومی
ثبت نام دوره‌های تخصصی ترم تابستان خانه کاریکاتور آغاز شد
نمایشگاه بین‌المللی کارتون «جنگ و صلح» در خانه کاریکاتور ایران
فیلم؛ ترانه «ای ایران ایران» توسط گروه کر آوای عشاق فرهنگسرای دانش
نمایش «جاده اردکها ۲» در فرهنگسرای ارسباران
نقد و بررسی کتاب «خداحافظ گاری کوپر» در کتابخانه شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا
همایش بزرگ مثنوی‌خوانی «شرح اشتیاق» در فرهنگسرای ارسباران
سروده تازه میلاد عرفان‌پور برای این روزهای غزه/ در این داغ باید چه خاکی به سر کرد؟
فصل دهم پاتوق فیلم کوتاه از ۷ مرداد آغاز می‌شود
اختتامیه پویش «مادران قصه‌گو» با حضور تعدادی از مادران راوی دفاع مقدس برگزار می‌شود
نامزدهای بیست‌وسومین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند/ اختتامیه؛ دوم مرداد
نامگذاری یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام خسرو شکیبایی
گروه هنری لبخند با نمایش شاد و خانوادگی «بی‌باک» در فرهنگسرای فردوس
صفحه اول روزنامه‌ها- دوشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۴