به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، عبدالرضا کردی رئیس مرکز جهانی خلاقیت، در این کارگاه که در مرکز مشارکتهای فرهنگی هنری برگزار شد، با اشاره به اهمیت نوع سلام گفت: سلام آغاز ارتباط و عنصر اصلی سلامتی و رمز موفقیت انسان است. سلام یعنی من دوستت دارم و در رابطهها بسیار با اهمیت است.
وی ادامه داد: شهید مطهری در کتاب تعلیم و تربیت اسلامی درباره اندیشه میگوید که اندیشه یا مطبوع است و در خودتان یا محصول است و نیازمند یادگیری. هرکس به بچهاش رفاه میدهد اندیشهاش را خراب میکند. «نداشتن» منبع اندیشه است. چون باید برای بهدست آوردن فکر کرد. هرکدام از شما حتما جایی اطلاعیهای از این کارگاه دیدهاید. آن نگاه در مغزتان رفته و تصمیم گرفتید برای آمدن هزینه کنید و بیایید. اما عدهای هم بودهاند که این اطلاعیه را دیدند و گفتند برویم که چی؟! گاهی افراد اندیشه مخرب دارند. اما آدمهایی که اندیشه خلاق و زاینده دارند روحیهشان خوب است.
کردی که تلاش میکرد هرکدام از حرفهایش را با یک مثال ملموس به طور مشخص توضیح دهد، درباره اندیشه ادامه داد: یک اصطلاح دیگر اندیشه تفکر است. بچهها تفکرشان بهتر است. کودکان سادهتر احساساتشان را بیان میکنند. اگر میخواهید تفکرتان تغییر کند از حالا هیچ حرفی را بدون تفکر نزنید و لازم نیست هر حرفی را گوش کنید.
عبدالرضا کردی بیان کرد: فرهنگ خلاقیت برای اولین بار در کتاب آسمانی قرآن آمده است که گفته است خلق الانسان. اما متاسفانه در فرهنگ جهان میگویند اولین بار در فرهنگ وبستر آمده. سه اصل در تفکر خلاق وجود دارد: اصالت داشته باشد. یعنی مال خودت باشد، دو اینکه انعطاف پذیری داشته باشد. اصل سوم سیال بودن و راحت گرفتن است.
وی ادامه داد: من به چند دلیل به ایران افتخار میکنم. اینکه بهترین جوانهای دنیا را دارد. اینکه نجیبترین دخترها در ایران هستند. اینکه بهترین مادرها ایرانی هستند و پدرها در هیچ کجای دنیا به اندازه پدران ایرانی کار نمیکنند.
رئیس مرکز جهانی خلاقیت بیان کرد: در مغز ما ابداعات، اشراقات و الهامات است. ما باید سعی کنیم کم کم اندیشه خلاق را ایجاد کنیم. تفکر غیر منطقی زندگی را غیر منطقی میکند. خشم، حرص، حسادت و خودکمبینی باعث کشته شدن تفکر میشوند. باید تلاش کرد که از اینها دوری کرد.
وی به عنوان توصیه پایانی خود در انتهای کارگاه گفت: من پنج کار از شما میخواهم، یکی به جای اینکه درباره دیگران خیلی فکر کنید، درباره خودتان فکر کنید. دو اینکه به دیگران اجازه بدهید فکرشان را به شما معرفی کنند و قضاوت ظاهری نکنید. سوم اینکه اگر میخواهی اندیشهات سالم باشد بچهها را الگوی شکل اندیشه قرار بده و بزرگان را الگوی محتوای اندیشه. دیگر اینکه هیچگاه اندیشهتان را به کسی تحمیل نکنید. و آخرین مورد اینکه به صرف کتاب بودن هر کتابی را نخوانید چرا که هر کتابی ارزش خوانده شدن ندارد.
گفتنی است روز چهارشنبه ۱۱ شهریور جلسه پنجم این کارگاه با عنوان هنرخلاقیت و خلاقیت هنری و در روز شنبه ۱۴ شهریور ششمین و آخرین سلسله جلسات این کارگاه با عنوان خلاقیت در جذب مشارکتهای اجتماعی در مرکز مشارکتهای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار میشود.